۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۰۷
کد خبرنگار: 1303
کد خبر: 83859271
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

مستند «جاده‌های ایرانی» در تلویزیون ایتالیا

۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۰۷
کد خبر: 83859271
مستند «جاده‌های ایرانی» در تلویزیون ایتالیا

تهران- ایرنا- کارگردان ایتالیایی مستند «جاده‌های ایرانی» که قرار است از تلویزیون ایتالیا پخش شود، تلاش کرده تا در اثر خود از نگاه‌های مرسوم تبلیغاتی به ایران دور شود چون معتقد است: رسانه‌های بزرگ به اهمیت شناخت عمیق از ایران بی اعتنا هستند.

به گزارش سفارت ایتالیا در جمهوری اسلامی ایران، سنتیری پرسیانی Sentieri Persiani  یا جاده‌های ایرانی نام مستندی است که در سه بخش در باره ایران توسط الساندرو دی باتیستا ساخته شده و از امروز به صورت ویژه بر روی پلت فرم تلویزیون لوت و اپلیکیشن این تلویزیون پخش خواهد شد. 

دی باتیستا که کوشیده با نگاهی متفاوت و خارج از کلیشه های مرسوم رسانه های دنیا به ایران نگاه کند، در مورد این اثر سه قسمتی‌ گفت: این مستند در حقیقت گزارشی است که حتما بحث های فراوانی به‌دنبال خود خواهد داشت زیرا با آنچه درباره ایران گفته شده تفاوت دارد.

ایران کشور بزرگی است که اقوامی بزرگ نظیر عرب‌ها، آذری‌ها، ترکمن‌ها، بلوچ‌ها و کردها در آن سکونت دارند و درست است که فارس ها اکثریت جامعه را تشکیل می دهند اما هر کدام از این اقوام زبان خویش، سنت های خاص خود را دارا هستند با توجه به اینکه ایران کشوری شیعی محسوب می‌شود برخی از این اقوام اهل سنت هستند.

وی افزود: هر چند عادت کرده ایم که اسلام را در کنار خشونت طبقه بندی کرده‌ایم اما اینطور نیست. اسلام در حقیقت یک بسته واحد اصول و اعتقادات مذهبی سیاسی نیست بلکه اسلام دنیایی رنگارنگ است که صدها میلیون مرد و زن را که نه تنها با هم فرق دارند بلکه گاه متضاد هم هستند، در بر می گیرد. نود درصد ایرانیان شیعه هستند، سعودی ها سنی، طالبانی ها سنی هستند و در افغانستان تعداد بسیاری شیعه هستند. حزب الله لبنان، که مدافع حقوق فلسطینی هاست یک حزب شیعه است در صورتی که فلسطینی‌ها سنی هستند.

این کارگردان ایتالیایی همچنین داعش را «یک سازمان تروریستی افراطی» خواند که هواداران آن از ترور سردار قاسم سلیمانی به دستور دونالد ترامپ، جشن و شادمانی بر پا کردند.

انتقاد از نگاه رایج رسانه های دنیا به ایران

دی باتیستا با بیان این که رسانه های بزرگ به اهمیت شناخت عمیق از ایران بی اعتنا هستند،  می‌گوید: روزنامه نگاران خارجی زیادی به تهران رفته‌ اند که خود را در هتل های شمال شهر، منطقه ثروتمند شهر، حبس کرده و تنها به برخورد با یکی دو نفر راننده تاکسی که مسلط به زبان انگلیسی بوده اند یا صاحب رستوران بسنده کرده اند و به‌سرعت مقاله ای تحت تاثیر اخبار کوتاه بی بی سی پیاده کرده اند.

این کارگردان افزود: قصد بسط دادن موضوع را به تمامی روزنامه نگاران ندارم اما اغلب سیستم‌های رسانه ای به روزنامه نگاران نادان پاداش می دهند. البته‌ من روزنامه نگار نیستم. من دوست دارم دنیا را ببینم و در مقابل مسایل، موضع شخصی خود را داشته باشم. در مستند جاده های ایرانی من به ایران به صورتی که همیشه معرفی شده، نپرداخته‌ام و این به معنای اتخاذ موضع شخصی من است.

دی باتیستا می‌گوید: من به گفتگو ایمان دارم، به گذر از جنگ، به اقوام، به سرشت طبیعی آنان برای جستجوی صلح اعتقاد دارم و فکر می کنم صحبت از ایران و نقل تضادها و یا محدودیت هایی که در آن وجود دارد، بدون ندیدن ظرفیت های باورنکردنی آن عمیقا اشتباه است.

این نگاه اشتباه تنها تعرض به ایرانیان نیست، بعنوان مثال ایتالیا سال‌ها اولین طرف تجاری اروپایی ایران بوده اند اما ترامپ تحریم های تازه ای علیه ایران وضع کرد و اروپا از تصمیم یک جانبه واشنگتن پیروی نمود و بدین ترتیب امکانات تجاری و اقتصادی اساسی را به‌ویژه در دوران پس از کرونا از دست داد.

این کارگردان افزود: در ماه های آینده تمامی آنچه با همهمه سیاست درست از نظر نئو محافظه کاران در یک سمت قرار نمی گیرد یا به بیانی بهتر با جنبش لیبرال- محافظه کارانه که خواهان نگاه داشتن مسائل به صورت فعلی است هم‌خوانایی ندارد، مورد حمله واقع خواهد شد. من برنامه جاده های ایرانی را دقیقا به این دلیل ساختم تا بخش دیگری از حقیقت مورد اجحاف قرار نگیرد.

دی باتستا افزود: برنامه جاده های ایرانی را برای به مبارزه طلبیدن تفکر غالب و آگاهی دادن نسبت به پیامدهای این نحوه رفتار ساخته ام که می تواند برای زندگی سیاسی من هم تبعاتی را  به‌همراه داشته باشد.

 این کارگردان ایتالیایی در ادامه گفت: ‌این مستند را به این دلیل ساختم تا در زمان حال که زمان بحران‌های اقتصادی جهانی است با طرح نقطه نظر دیگری از منظر ژئوپولیتیک، بیش از هر زمان دیگری، خطر تبدیل تعارضات به جنگ را مطرح نمایم.

دی باتیستا گفت: تمام عرض و طول ایران را با وسایل عمومی حمل و نقل پیموده ام. در خوزستان و شهر خرمشهر، استان فارس، جایی که داریوش کبیر تخت جمشید را زمانی که رم هنوز شهر کوچکی بود، بنا کرد، از ارگ بم  جایی که پازولینی در آن فیلم هزار و یک شب را ساخت، از مرقد امام رضا (ع) در مشهد، زوایای پنهان گلستان، آرامگاه سردار قاسم سلیمانی، کوه های مرز عراق که در آن هزاران کرد زندگی پر مخاطره ای را در آوردن اجناس به ایران تحت تحریم سپری می کنند تصویر برداری کرده ام.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha