کرونا فعالیت رسانه‌ای ۸۰ درصد خبرنگاران استان مرکزی را مختل کرده است

اراک - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: ۸۰ درصد فعالان رسانه‌ای استان با شیوع ویروس کرونا بیکار شدند و مسیر تداوم فعالیت رسانه‌ای برای آنان با دشواری‌هایی مواجه شده است.


حجت‌الاسلام «عباس دانشی» روز شنبه در نشست قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی، افزود: در مجموع بیش از ۳۰۰ خبرنگار در روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها، ۲هفته‌نامه‌ها، ماهنامه‌ها و فصلنامه‌های این استان فعالیت رسمی داشتند  که شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دفاتر نشریات بیکاری بیش از ۸۰ درصد این قشر را رقم زده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه عمده فعالیت خبرنگاران نشریات به صورت حق‌الزحمه‌ای است و شمار قابل توجهی از این قشر نیز زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی نیستند، نیاز است که به منظور پیگیری امور کاری و معیشت آنان  برنامه‌های مدون تدوین شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: فعالیت هفته‌نامه‌ها و ۲ هفته‌نامه‌های این استان با شیوع ویروس کرونا متوقف شد اما، روزنامه‌ها  با کاهش شمارگان تنها توانسته‌اند دفعات چاپ را حفظ کنند.

حجت‌الاسلام دانشی اظهار داشت: خبرنگارانی که زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند، برای دریافت بیمه بیکاری به کلی فعالیت خود را کنارگذاشته‌اند که این مساله خسران بزرگی در عرصه فرهنگ است.

رئیس خانه مطبوعات استان مرکزی نیز گفت: فرماندار شهرستان اراک تعدادی کارت هدیه خرید برای حمایت از خبرنگاران در شرایط ویروس کرونا تهیه کرد که جای تقدیر دارد اما این اقدامات مقطعی است و معضل شاغلان رسانه در ایام کرونا باید به صورت اصلی پی گرفته شود.

«مجید نیک‌عهد» اضافه کرد: در شرایط شیوع ویروس کرونا رسانه‌های دیجیتالی با افزایش مخاطب روبه‌رو بودند اما رسانه‌های چاپی با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند که باید به درستی کارشناسی شود.

وی افزود: خبرنگارانی که زیر پوشش بیمه بیکاری بودند مشکلات چندانی ندارند و مهمترین مشکل خانه مطبوعات چگونگی جبران خسارت‌های خبرنگارانی است که تحت پوشش بیمه نیستند و در این راستا انتظار می‌رود با پرداخت تسهیلات هم به دفاتر و هم به خبرنگاران بخشی از خسارت‌های این قشر جبران شود.

«زهرا مرادی» دبیر هفته‌نامه بهرنگ اراک نیز اختصاص سهمی از خدمات و حمایت‌عای موثر پزشکی و بهداشتی، حمایت‌های درمانی و پیشگیری و تخصیص بخشی از اعتبارات نهادهای دولتی برای جبران خسارات به خبرنگاران رامهمترین درخواست‌ این قشر عنوان کرد.

اجرای جمع‌بندی خسارت‌ها و میزان تاثیرپذیری خبرنگاران از ویروس کرونا و پرداخت مطالبات این قشر از سوی نهادهای دولتی و خصوصی مهمترین مصوبات این نشست بود.

۵۱ هفته‌نامه و ۲ هفته‌نامه، ۲۵ ماهنامه، سه روزنامه و ۲۷ خبرگزاری و و پایگاه خبری در استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha