علیرضا میریوسفی روز شنبه با ارسال یادداشتی به تحریریه تارنمای اقتصادی بلومبرگ، در پاسخ به مقاله «الای لیک» تحت عنوان « خرابکاری در ایران بر یک توافق با ایران ارحجیت دارد»، این مطلب را مطرح کرد.
وی افزود: مقاله لیک یکی از مواردی است که بر خلاف تمام معیارهای روزنامهنگاری، خشونت، ترور و خرابکاری را تشویق میکند و برخی فرضیات و اشتباهات واقعی را ارائه میدهد.
سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: نخست، تحسین ترور غیرقانونی دانشمندان هستهای و تشویق به خرابکاریها در زیرساختهای ایران از طریق اقدامات غیر انسانی و وحشیانه، مروج خشونت و تروریسم است.
میریوسفی تاکید کرد: چنین اقداماتی نتیجهای جز افزایش تنشها نخواهد داشت و می تواند یک درگیری تمام عیار را شعلهور سازد. ایران علنا اعلام کرده است: "اگر به این نتیجه برسند که رژیم یا دولتی در این حادثه دست داشتهاند، مستقیم یا غیرمستقیم ، قاطعانه پاسخ خواهد داد."
وی برجام را یک توافق تاریخی دانست که پنج سال پیش برای برنامه صلحآمیز هستهای ایران به نتیجه رسید، ادامه داد: تنها پس از ۲ سال مذاکره فشرده و دشوار، همه طرفها اذعان نمودند که همه مسائل به شکل راضی کنندهای حل شده است.
سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: این دولت ترامپ بود که به طور یکجانبه از این موافقتنامه بینالمللی کنار کشید و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد؛ قطعنامه ای که برجام را در بستر قوانین بینالمللی تایید کرده است. به دنبال این اقدام، بقیه کشورهای جهان به شدت از عقبنشینی آشکار ایالات متحده از تعهدات خود انتقاد کردهاند.
میریوسفی با رد ادعاهای مطروحه در این مقاله، با اشاره به حملات شیمیایی که علیه ایران در سالهای گذشته به ویژه جنگ تحمیلی هشت ساله انجام شد، یادآوری کرد: ایران بزرگترین قربانی حملات تسلیحات شیمیایی در تاریخ معاصر است، افتخاری برای صدام حسین که مورد حمایت غرب در جنگ با ایران بود.
وی افزود: این حملات نه تنها با سکوت بلکه با کمک شرمآور کشورهای غربی همراه بود. ایران هیچ برنامه و طرحی برای تولید سلاحهای شیمیایی ندارد و ادعای مطرح شده در این مقاله بحثبرانگیز، عجیب و غریب و مغرضانه است.
نظر شما