به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آوا، نادری گفت: در پشت طرح گروه طالبان کشورهای بیرونی و همسایه نیز قرار داشت و از این تلاش طالبان حمایت و آنها را ترغیب میکرد.
نادری که در نشست مجلس نمایندگان حضور یافته بود، گفت که ایجاد حکومت موازی در مقابل دولت منتخب افغانستان هدف استراتژیک طالبان بود که خوشبختانه با توانمندی نیروهای افغان، این برنامه ناکام شد.
وی افزود که «دشمنان» مردم افغانستان با حمایت اطلاعات بیرونی منطقه، جنگهای تحمیلی را در افغانستان راهاندازی می کنند و برنامه آنها طی سه سال ایجاد حکومت موازی بوده است.
کمیسیون امور بینالمللی مجلس نمایندگان هم می گوید که طالبان با بهانه جوییها در روند صلح مانع ایجاد میکند و از آمریکاییها خواسته است که به عنوان امضا کننده توافقنامه صلح بر این گروه فشار وارد کند.
این کمیسیون افزود: به رغم آنکه بیش از چهارهزار زندانی طالبان آزاد شده است اما آنها همچنان به دنبال بهانه جویی و امتیاز گیری و باجگیری سیاسی بوده اند و تا کنون هیچگونه اقدام عملی برای کاهش خشونتها، آتشبس سراسری، قطع ارتباط با تروریستهای بینالمللی از جمله داعش و القاعده و حسن نیت در مورد صلح از خود نشان نداده اند.
کمیسیون امور بین المللی نمایندگان مجلس افغانستان از آمریکا انتقاد کرده است که در این میان نظارهگر وضعیت بوده و این موضع آمریکا به روند صلح افغانستان بطور جدی آسیب رسانده است.
آنها خواستار اقدام مسئولانه و جدی آمریکاییها شدند و اعلام کردند اگر می خواهند صلح تأمین شود باید برای آتشبس، توقف خشونت و آغاز گفتوگوی بین افغانستانی صلح بر طالبان فشار وارد کنند.
پیش از این نیز مقامات دفاعی و امنیتی این کشور گفته بودند که طالبان در تلاش هستند تا شورای کویته این گروه را به استان جنوبی هلمند منتقل کنند که این کار می تواند فشار و انتقادها بر پاکستان را کاهش دهد.
آژانس باختر گزارش داده بود که طالبان از گذشته دور، استان هلمند را به عنوان هسته مرکزی قدرت نظامی خود انتخاب کرده بودند و برای رسیدن به این هدف حملات خود در این استان را افزایش دادهاند.
بر اساس این گزارش، «نسیمه نیازی» نماینده سابق هلمند در مجلس افغانستان گفته بود که طالبان تمام توان خود را بر این استان متمرکز کرده است.
وی از تخریب و انهدام جادهها و پلها در مسیرهای منتهی به این استان توسط طالبان گفته است.
اکنون خبرگزاری جمهور افغانستان نیز نوشته است که دامنه ناامنیها در استانهای غربی کشور افزایش یافته است و هم اکنون نیروهای دولتی در حالت «دفاع فعال» قرار دارند، اما حملات طالبان علیه این نیروها همچنان جریان دارد.
به نوشته جمهور، دیروز دوشنبه طالبان با حمله توسط خودرو بمب گذاری شده به قطار نیروهای ارتش در شهرستان «سیدآباد» استان میدان وردک چندین خودرو ارتش را منهدم کردند و هشت تن از نیروهای ارتش را کشتند.
رئیس جمهوری افغانستان نیز یکشنبه در سفری به استان غزنی گفت که طرح اصلی دشمن برای تصرف این شهر با حملات پیشگیرانه خنثی شده اما خطر بطور کامل رفع نشده است.
این در حالی است که مردم افغانستان کم کم از طرح صلح آمریکا برای پایان جنگ در این کشور ناامید شده اند و فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا هم اعتراف کرده است که خطر شکست گفتوگوهای صلح در افغانستان زیاد است.
نظر شما