آیا در ایران ۸۰ تا ۸۵ درصد مبتلایان به کرونا بدون علامت هستند؟

تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این فرضیه که میزان ابتلای به کرونا بدون علامت در کشور ۸۰ تا ۸۵ درصد است را نادرست دانست و گفت: افرادی که در رسانه‌ها اظهارنظر می‌کنند باید سنجیده‌تر و مبتنی بر شواهد علمی، مطالب خود را بیان کنند.

دکتر حمید سوری اپیدمیولوژیست در مورد پیش بینی میزان ابتلای بدون علامت در کشور بین ۸۰ تا ۸۵ درصد معتقد است: خبرهایی در رسانه ها منتشر شده که ۸۰ تا ۸۵ درصد موارد ابتلا به کووید - ۱۹ در کشور بدون علامت هستند و از این موضوع نتیجه گرفتند که تعداد زیادی از هموطنان مبتلا به ویروس شده و نسبت به آن ایمن شده اند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: معنی مطالب بیان شده، این است که تعداد زیادی از هموطنان به ویروس آلوده شده و بدون هیچ علامت بالینی خوب شده اند و در بدنشان پادتن کرونا ویروس جدید ایجاد شده است.

سوری افزود: تحقیقاتی که تاکنون انجام شده و مقالات علمی منتشره محققان ما این ادعا که ۸۰ تا ۸۵ درصد مبتلایان به کووید - ۱۹ asymptomatic  یا بدون علامت هستند را تایید نمی کند و به عبارتی تاکنون هیچ مستند علمی در این زمینه نداریم. 

وی یادآور شد: گزارش ۱۵ تیرماه تهران تایمز هم موید این موضوع است که ایران قدم های جدیدی را برای مشخص کردن موارد مبتلای بدون علامت کرونا بر خواهد داشت.

این اپیدمیولوژیست تاکید کرد: مطالعه ای در دانشگاه آکسفورد CEBM انجام شده، نشان می دهد که نسبت این موارد بین ۵ تا ۸۰ درصد است، این میزان در ژاپن ۱۸ درصد (با حدود اطمینان ۱۶ تا ۲۰ درصد)، در ایتالیا ۶۰ درصد (۵۰ تا ۷۵ درصد)، در چین ۴ تا ۱۴ درصد، و در واشنگتن ۴۳ درصد و در ایرلند ۵۰ درصد برآورد شده است.

سوری ادامه داد: مرکز کنترل بیماری های آمریکا ( CDC ) هم برآورد کلی میزان موارد ابتلای کروناویروس جدید بدون علامت را ۲۵ درصد برآورد کرده است. مشخص نیست برخی افراد عدد ۸۰ تا ۸۵ را از کجا بدست آورده و اعلام می کنند، این افراد باید مستندات علمی خود را ارایه دهند.

وی همچنین معتقد است: خطر برآوردهای بالاتر از حد واقعی برای سیاست گذاری و برنامه ریزی مقابله با کرونا موجب گمراهی و به انحراف کشیده شدن اقدامات موثر برای خاموشی اپیدمی خواهد شد.

به گفته این پزشک متخصص رفتن به سمت ایمنی گله ای یا جمعی تعداد مرگ چند صد هزار نفری برای کشور به همراه دارد و در ضمن مراکز درمانی به هیچوجه توان پاسخ گویی و ارائه خدمات به مبتلایان نیازمند را ندارند و یک فاجعه بدنبال خواهد داشت.

سوری تاکید کرد: مطلب دیگری که اخیر منتشر شده مبتلا شدن حدود ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا است  که به نظر می رسد این مطلب با بررسی تعداد معدودی نمونه شیوع سرمی تهیه و گزارش شده است. تخمین زده می شود که مبتلایان به کرونا در ایران حدود ۱۵ درصد است یعنی ما به جای ۲۵ میلیون نفر حداکثر ۱۵ تا ۱۷ میلیون نفر مبتلا شده داریم. 

وی افزود: لذا به نظر می رسد این فرضیه که میزان ابتلای بدون علامت در کشور ۸۰ تا ۸۵ درصد و تعداد موارد مبتلا ۲۵ میلیون نفر است، صحیح نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: افرادی که در رسانه ها اظهار نظر می کنند باید سنجیده تر و مبتنی بر شواهد علمی، مطالب خود بیان کنند، در غیر این  صورت دانسته یا ندانسته در جهت مشوش کردن اذهان عمومی و دادن آدرس اشتباه دادن به مسوولان قدم برمی دارند که باید از این کار به شدت پرهیز کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha