تکاپو برای احیای فرهنگ نامه‌نگاری در پایتخت

تهران- ایرنا- تلاش برای احیای فرهنگ نامه‌نگاری با اهدای تمبر و پاکت رایگان و تحویل دادن نامه در تهران کلید خورده و به همین منظور یک صندوق پستی هم در خانه سینما نصب شده است تا شاید برخی‌ها حداقل به مزیت نامه‌نگاری در مقایسه با ارتباطات شبکه‌های اجتماعی بیاندیشند.

نامه‌نگاری به عنوان یک شیوه ارتباطی و نوستالژیک در روزگاری نه چندان دور، برای برقراری ارتباط بین دو فرد که در مکان‌های جغرافیایی مختلف سکونت داشتند، به کار می‌رفت اما امروزه در سایه پیشرفت‌های تکنولوژی این کانال ارتباطی مورد بی‌مهری قرار گرفته است.
مدیرکل پست استان تهران درباره احیای فرهنگ نامه‌نگاری می‌گوید:‌ ‌با احیای این فرهنگ هم خاطره‌های خوش ارسال و دریافت نامه از طریق پست برای قدیمی‌ها زنده می‌شود و هم نسل جدید لذت آن را درک می‌کند.  
به گفته «مهدی مقصودی» دهه شصستی‌ها و نسل‌های قبل از آن، نامه‌نگاری از طریق پست را تجربه و لذت آن را درک کرده‌اند اما نسل‌های بعد از آن با این شبکه ارتباطی آشنایی چندانی ندارند و از آن استفاده نمی‌کنند.
هرچند که به نظر می‌رسد امروزه با وجود شبکه‌های اجتماعی متعدد در بستر فضای مجازی، کمتر کسی نسبت به نامه‌نگاری از طریق پست که در برخی از موارد هم بسیار زمانبر است، روی خوش نشان دهد اما نشانه‌هایی از توجه به نامه‌نگاری هم در تهران به چشم می‌خورد.
«مقصودی» می‌گوید که ایده نصب ‌صندوق پست و ارائه پاکت و تمبر رایگان در حال حاضر علاوه بر خانه سینما در یک کافی‌شاپ در شهرری هم اجرا شده و این ایده با استقبال بسیار خوب شهروندان و به ویژه اهالی هنر روبرو شده است.
وی تاکید دارد که به زودی در خانه هنرمندان تهران نیز این ایده اجرایی می‌شود اما ادامه‌دار بودن آن نیازمند همراهی هنرمندان و چهره‌های شناخته‌شده است.
صندوق‌ پستی، جلوه‌ای از اعتماد مردم 
مدیرکل پست استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر ۲ هزار صندوق پستی در سطح شهر نصب شده، گفت: صندوق‌های پستی نشانه اعتماد مردم نسبت به پست است و شهروندان بدون دریافت رسید، مرسوله‌های عادی خود را به طور امانت به پست می‌سپارند.
«مقصودی» با تاکید بر اینکه نامه‌ها به صورت روزانه جمع‌آوری می‌شود، بیان کرد: اگر مقصد نامه‌ها تهران باشد، یک روزه تحویل داده می‌شود و اگر مقصد شهرستان‌های کشور باشد، ظرف مدت سه یا چهار روز به دست گیرنده می‌رسد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به احیای این فرهنگ، گفت:‌ به عنوان سازمانی که مسئولیت اجتماعی دارد، حاضر هستیم در مدارس هم این ایده را راه‌اندازی کنیم.
مزیت نامه‌نگاری نسبت به شبکه‌های اجتماعی
اگرچه امروزه امکان برقراری ارتباط سریع و فرامرزی از طریق شبکه‌های اجتماعی میسر است اما محتوای این شبکه‌ها در مقایسه با نامه بسیار شکننده‌تر است و پس از گذشت مدتی دیگر قابل دستیابی نیست.
«نامه» کاغذی علاوه بر امنیت بالا دارای ماندگاری زیادی است و بسیاری از نامه‌های تاریخی که امروزه به عنوان اسناد به یادگار مانده از گذشتگان در موزه‌ها و کلکسیون‌های خانگی نگهداری می‌شود، مزیت غیرقابل انکار نامه در مقایسه با محتوای شبکه‌های اجتماعی را به نمایش می‌گذارد. 

نامه می‌تواند بیانگر ذوق، سلیقه و هنر و نشان‌دهنده احساس نویسنده باشد اما کاربر شبکه اجتماعی باید به ایموجی‌ها بسنده کند. 

علاوه بر آن نامه می‌تواند بیانگر ذوق، سلیقه و هنر و نشان‌دهنده احساس نویسنده باشد، حال آنکه نقش‌ونگار قلم و هیچ‌یک از این مزیت‌ها در محتوای شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد و کاربر باید به ایموجی‌ها که برگرفته از یک فرهنگ خاص است، بسنده کند. 
این در حالی است که برخی از این ایموجی‌ها با کمی دقت می‌تواند در فرهنگ ما دارای دو معنی متفاوت باشد و به هیچ وجه نمی‌تواند با نقش‌ قلم نویسنده نامه مقایسه شود. 
به گزارش ایرنا این اقدام فرهنگی با عنوان «حس خوب نوشتن» از سوی اداره‌کل پست استان دنبال می‌شود و گویا مورد استقبال هم قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha