«علی اوسط هاشمی» روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز ملی مهارت برگزار شد با اشاره به ضرورت توجه به مهارت، گفت: مهارت و کار دو بال پرواز هستند و هیچکدام بدون دیگری امکانپذیر نیست.
وی افزود: شیوع بیماری کرونا نشان داد که اگر مهارت نداشته باشیم، به روز نباشیم و رابطه مهارت و کار را به درستی تبیین نکنیم نمیتوانیم اشتغال پایدار داسته باشیم.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: آموزشهای دانشگاهی به تنهایی نمیتواند به افراد فرصت موثر بدهد، چرا که کارفرما و کارآفرین در جستجوی نیروی کارآمد است و به توانمندی فرد فکر میکند. مدرک تحصیلی تنها میتواند قدرت تغییر و انعطاف به افرد و مهارت ضامن ماندگاری است.
وی تاکید کرد: امروز مهارتی معنا دارد که تغییر را رقم بزند و با مواجهه با مشکلات بتواند خود را از شرایط موجود بیرون بیاورد.
هاشمی گفت: نباید خود را محدود به تحصیلات دانشگاهی کنیم و باید به سمت تربیت و توانمندسازی افراد برویم تا آدمی انسانی موثر باشد.
وی با بیان اینکه امروز آموزش فنی و حرفهای شاه کلید آموزش است، افزود: انتظار داریم که وزن اجتماعی مهارت را بالا ببریم و نگاه جامعه به مهارت را ترویج دهیم.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای با تاکید بر اهمیت توجه به دانشگاههای آزاد مهارتی، گفت: سال ۱۴۰۰ بهار آموزشگاهها برای توسعه و واگذاری آموزشگاههای آزاد است و اخیرا در هیات مرکزی، مجوز ایجاد آموزشگاه ها را فراهم کردیم.
وی افزود: در ۵۰ سال گذشته با آموزشگاههای آزاد در رقابت بودیم اما در نظر داریم برنامهریزی کنیم که آموزشگاههای دولتی به آموزشهای تخصصی بپردازند و مراکز آزاد و خصوصی به آموزشهای مهارتی مشغول باشند.
هاشمی تاکید کرد: الزام به فراگیری مهارت ضرورت ملی است و باید در برنامه هفتم توسعه به موضوع مهارت پرداخته شود چرا که پیوند جهش مهارت و تولید میتواند موجب شغل پایدار باشد.
وی افزود: اگر میخواهیم بنگاههای تولیدی در مسیر پویایی باشند و سهمی در بازار بدست آورند شرط آن در کسب مهارت است و اگر الزام به فراگیری مهارت برای اشتغال جدی بگیریم خسارتها به حداقل میرسد و کیفیت ارتقا مییابد و هر کس به راحتی نمیتواند اقدام به کسب جواز کند.
معاون وزیر تعاون درباره تعداد مهارت آموزان فنیو حرفه ای در سال گذشته، گفت: در سال 98، ۹۰۰ هزار نفر در آموزشگاههای دولتی شرکت کردند و به همان میزان در بخش آزاد در حوزههای خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی آموزش دیدهاند.
وی افزود: سال گذشته آموزشهای ما در بخش کشاورزی ضعیف بوده است و امسال در نظر داریم این کمبود را جبران کنیم و زمینه مهاجرت معکوس را فراهم کنیم.
هاشمی درباره تفاهمنامهها با وزارتخانههای مختلف گفت: تفاهمنامهای با وزارت آموزش و پرورش برای مهارت آموزی به دانش آموزان امضا میکنیم تا به جای هر ایرانی یک مهارت، هر دانش آموز یک مهارت را داشته باشیم، همچنین با دانشگاه فرهنگیان نیز برای مهارت آموزی فارغالتحصیلان امضا خواهیم کرد.
وی افزود: همچنین با وزارت راه و شهرسازی برای بازآفرینی شهری و ارتقای مهارت رانندگی برای کاهش تلفات جادهای امضا خواهیم کرد.
تدوین هزار استاندارد جدید برای آموزشگاهها
وی درپاسخ به ایرنا درباره برنامه سازمان آموزش و فنی و حرفهای برای ارتقای کیفیت آموزش در آموزشگاهها، گفت: هزار استاندارد جدید در بحث آموزش تدوین کردیم تا با کمک آنها بتوانیم در بازار جهانی حضور داشته باشیم.
هاشمی همچنین درباره آموزش به زندانیان و سربازان نظام وظیفه گفت: در بحثهای آموزش مهارت 17 گروه مورد توجه است که دو گروه مربوط به زندانیان و سربازان است.
وی ادامه داد: سال گذشته 120 هزار سرباز در دورههای آموزش فنی و حرفهای شرکت کردند که در نظر داریم تا سال 1401 سرباز بدون مهارت نداشته باشیم و برای این منظور تفاهمنامه سه سال با قرارگاه مهارت آموزی نیروهای مسلح امضا کردیم.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای درباره آموزش به زندانیان گفت: سال گذشته 72 هزار زندانی در کلاسهای ما شرکت کردند و بنا بر آمار 70 درصد زندان اولیها فاقد هرگونه مهارت بودند.
وی افزود: براساس پژوهش انجام شده در زندانها پس از آموزش مهارت آمار بازگشتیهای زندانیان آموزش دیده تا 30 درصد کاهش داشته است.
نظر شما