دکتر شاپور بدیعی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در ایام موج دوم بحران کرونا با توجه به رشد چشمگیر مبتلایان تنها راه کنترل این روند، همکاری مستمر و مداوم مردم با خادمان سلامت است.
وی ادامه داد: در موج نخست بیشترین آمار بستریهای روزانه بر اثر کرونا در مشهد ۶۰۰ نفر بود که با همکاری مردم با خادمان حوزه سلامت این روند تا نیمه اول خرداد ماه روز به روز کاهش یافت اما از نیمه دوم خرداد ماه امسال با موج دوم بحران کرونا رو به رو شدیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طی پنج ماه گذشته بخش زیادی از کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کرونا مبتلا شدهاند که بیشتر آنان بهبود یافتهاند اما مشکل دیگر خستگی نیروها و فشردگی بالای کار آنها طی پنج ماه تلاش و خدمات شبانهروزی است که نیازمند همکاری مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
بدیعی با بیان این که مردم با مشاهده علائم مشکوک قبل از هر اقدامی با سامانه ۱۹۱ برای مشاوره و راهنمایی تماس بگیرند افزود: در حال حاضر ۲۹ مرکز خدمات جامع سلامت و ۱۰۰ درمانگاه در سطح یک و ۱۸ کلینیک تخصصی با امکانات آزمایشگاهی و تصویربرداری در سطح ۲ به افراد با علائم مشکوک به کرونا خدمت میدهند و بیماران در صورت نیاز به بیمارستانهای اختصاصی ویژه کرونا اعزام خواهند شد.
وی ادامه داد: شهروندانی که مشکوک به بیماری کرونا هستند از مراجعه مستقیم به بیمارستانهای مرجع اجتناب کنند و تنها زمانی که دچار تنگی نفس و یا فشار شدید قفسه سینه هستند میتوانند به طور مستقیم به بیمارستانهای ویژه کرونا مراجعه کنند.
بیمارستانهای امام رضا (ع) و شریعتی در مشهد ویژه بیماران کرونایی اختصاص یافتهاند.
هماکنون حدود پنج میلیون نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و به بقیه توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدمات رسانی میشود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر مشهد ۱۳ شهرستان دیگر در استان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد.
بر طبق آخرین گزارش سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۲۷۳ هزار و ۷۸۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و شمار جانباختگان کرونا در کشور به ۱۴ هزار و ۱۸۸ تن رسیده است.
نظر شما