حمیدرضا جانباز شامگاه دوشنبه در نشست طراحی الگوی آبرسانی استان کرمان افزود: سالانه حداکثر اعتباری نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان به طرح آبرسانی به روستاهای استان کرمان اختصاص می یابد.
وی تصریح کرد: باوجود این روند تخصیص اعتبارات عملیات اجرایی آبرسانی به ۵۰۰ روستای استان کرمان دست کم نزدیک به هشت سال طول خواهد کشید.
استاندار کرمان هم در این نشست گفت: مردم ۷۶۰ روستای این استان از نعمت شبکه آب شرب بیبهرهاند و به وسیله تانکر به آنها آبرسانی میشود که روند آبرسانی به روستاهای فاقد شبکه با توافق استانداری کرمان، شرکت آب و فاضلاب کشور و مشارکت سازمان بسیج سازندگی در استان سرعت میگیرد.
محمدجواد فدائی با بیان اینکه شاخص دسترسی به شبکه آب روستایی در این استان از متوسط کشوری پایین تر است اظهار داشت: انتظار میرود شرکت آب و فاضلاب کشور متناسب با شاخصهای توسعه بودجه مناسبی برای آب رسانی روستاهای استان کرمان اختصاص دهد.
شهباز حسنپور رییس مجمع نمایندگان استان کرمان هم در این نشست با بیان اینکه روند آبرسانی باید با تمهیداتی تغییر کند، بر آمادگی مجمع نمایندگان برای کمک به تسهیل تخصیص اعتبار برای این طرحها تاکید کرد.
همچنین در این نشست مقرر شد برای اتمام طرح های آب رسانی به ۵۰۰ روستا تا شهریورماه سال آینده، ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی شرکت آب و فاضلاب کشور اختصاص یابد و ۵۰۰ میلیارد تومان هم با مشارکت شبکه بانکی کشور در قالب تسهیلات پرداخت شود.
توافق دیگر این نشست به مشارکت بسیج سازندگی مربوط بود که مقرر شد اجرای برخی از طرح های آبرسانی به این نهاد واگذر شود و این نهاد هم معادل ۳۰ درصد بیشتر از اعتبار دریافتی، در پروژه کار عملیاتی انجام دهد.
همچنین مقرر شد که برای آبرسانی به ۲۶۰ روستای دیگر که فعلا ردیف اعتباری ندارند؛ پیگیری لازم انجام شود که در صورت امکان از منابع ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استفاده کنند.
بر اساس مصوبه این جلسه بنا شد که ظرف امسال و سال آینده بسیج سازندگی در صورت تحقق اعتبارات این نهاد مصوب مجلس، مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان در طرحهای آبی استان هزینه کند و اولویت را هم به طرحهای آب شرب بدهد.
وضعیت نداشتن آب شرب ۷۶۰ روستای کرمان موجب شد تا از چندی پیش محمدجواد فدائی استاندار کرمان در پی چارهجویی برای حل این مشکل باشد و این امر سبب طراحی الگوی آبرسانی در استان کرمان شد.
برپایه این گزارش سرانجام شامگاه دوشنبه در نشستی با حضور استاندار کرمان، حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، محمد زهرایی رییس سازمان بسیج سازندگی کشور و شماری از نمایندگان استان در مجلس و دیگر مدیران برگزار و مصوبهای تنظیم شد که بر اساس آن مسیر آبرسانی پایدار روستاها کوتاهتر شود.
استان پهناور کرمان از دیرباز با مشکل کم آبی روبرو بوده بهگونهای که این مشکل در مرکز استان نیز به صورت عمده مشاهده میشود و این شهر در تابستانها و پیک مصرف بیش از یکهزار لیتر بر ثانیه کمبود آب شرب دارد.
نظر شما