جذب نقدینگی سرگردان با ورود شرکت‌های جدید به بورس

تهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه حمایت‌های دولت از بورس در رشد بیشتر معاملات بورس و تقویت بازار تاثیرگذار بوده است، گفت: ورود شرکت‌های جدید به بورس باعث جذب بیشتر نقدینگی سرگردان و سرعت گرفتن رشد بازار خواهد شد.

مهدی آزادواری امروز (پنجشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به رشد این روزهای بورس اشاره کرد و افزود: سهام شرکت‌هایی که اکنون در بورس فعال هستند به خاطر تجدید ارزیابی دارایی‌ها و افزایش سرمایه‌هایی که اعلام می‌کنند با استقبال بیشتر سهامداران برای خرید مواجه می‌شوند.

وی با بیان اینکه روند صعودی قیمت دلار باعث افزایش ارزش شرکت‌ها نسبت به گذشته شده است، اظهار داشت: زمانی که سهامداران به دنبال تحلیل شرکت‌ها می‌روند، سهام شرکت مورد نظر را به صورت ریالی ارزیابی نمی‌کنند بلکه از نظر دلاری آن را مورد محاسبه قرار می‌دهند که این موضوع باعث می‌شود تا برخی از شرکت‌ها با ارزندگی بیشتری در بازار مورد توجه قرار گیرند.

آزادواری خاطرنشان کرد: در گذشته رشد برخی از شرکت‌های بورسی در راستای یک اتفاق، تحول و طرح توسعه رخ می داد و در انتها افزایش قیمت برای سهام شرکت حاصل می‌شد و سودآوری خوبی را با خود در مجمع به همراه داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سود شرکت‌ها از طریق افزایش قیمت سهم و سودآوری حاصل شده در مجمع به دست می‌آید، گفت: افراد به دنبال سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و افزایش قیمت سهم هستند که این موضوع به دلیل بحث تورم، افزایش قیمت ارز و تجدید ارزیابی رخ می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار این رشدها، شرکت‌هایی حضور دارند که بدون هیچ اتفاقی، رشد کرده و حباب قیمتی دارند که این سهام از طریق برخی از پیش‌بینی‌ها و بدون هیچ گونه علتی با رشد همراه می‌شوند.

حمایت دولت از بورس

آزادواری اظهار داشت: در وضعیت کنونی، حمایت دولت و مدیران کلان کشور به بورس وجود دارد که این موضوع باعث شد تا فعالان بازار به دنبال سرمایه‌گذاری در بازاری بروند که مورد حمایت دولت قرار گرفته است.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه حمایت‌های انجام شده از بورس در رشد بیشتر معاملات بورس و تقویت بازار تاثیرگذار بوده است، گفت: در کنار حمایت‌های صورت گرفته، عرضه صندوق‌های ETF و آزادسازی سهام عدالت بر روند کنونی بازار و رشد شاخص بورس تاثیرگذار بوده است.

وی اظهار داشت: این مسایل در کنار یکدیگر منجر به ورود حجم گسترده‌ای از نقدینگی‌ها به این بازار شده است، اما اظهارنظر دقیق درباره منطقی بودن رشد و روند کنونی بازار نیاز به بررسی صورت‌های مالی شرکت‌ها دارد.

آزادواری با بیان اینکه برای کمک به اقتصاد ملی، باید فعالیت‌های سفته‌بازانه در این بازار کاهش یابد، افزود: این موضوع نیازمند کمک فعالان حقوقی است که به عنوان فعالان حرفه‌ای بازار سرمایه تلقی می‌شوند، این افراد باید به گونه‌ای بازار را کنترل کنند تا از روند صعوی و نزولی غیرمنطقی بازار جلوگیری کنند.

وی افزود: ایجاد صف‌های خرید و فروش هیجانی در یک سهم نشان می‌دهد وضعیت بازار چندان خوب نیست و می‌تواند برای روند کنونی بازار نگران کننده باشد و چشم‌انداز خوبی را در بازار ایجاد نکند.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه با وجود چنین استقبالی از بورس باید توجه کرد که کل اقتصاد کشور مربوط به بورس نیست، گفت: شاید همه مردم نسبت به سرمایه گذاری در بورس هجوم آورده‌اند اما بازارهای دیگری در کشور وجود دارد که نباید از آنها در کشور غافل شد. توجه به تولید است که می‌تواند اقتصاد کشور را نجات و اشتغال را توسعه دهد.

وی با بیان اینکه روند صعودی قیمت دلار اثر خود را بر شرکت‌های بورسی خواهد گذاشت، خاطر نشان کرد: بورس تابع عرضه و تقاضا است و مشکلی در معاملات آن وجود ندارد، اما حوزه‌های دیگر اقتصاد کشور دچار بیماری هستند.

آزادواری به افزایش عرضه‌های اولیه در بورس اشاره کرد و افزود: ورود شرکت‌های جدید به بورس باعث جذب نقدینگی بیشتر و سرعت بخشیدن به رشد بازار خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در صورتی که قیمت دلار با کاهش قابل توجهی همراه شود شرکت‌های وابسته به آن با افت مواجه می‌شوند که در وضعیت کنونی بعید به نظر می‌رسد چنین اتفاقی رخ دهد.

وی اظهار داشت: در شرایط فعلی بازار، سرمایه‌گذاران بهتر است برای جلوگیری از آسیب ناشی از تلاطم‌ها و نوسانات به سمت سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری بروند و کمتر دست به سرمایه‌گذاری مستقیم در این بازار بزنند.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha