ودود رستمنژاد روز سهشنبه به خبرنگاران گفت: با هدف بررسی وضعیت زیستگاه و پراکنش خرس قهوهای در منطقه سبلان ، بررسیهای اولیه میدانی از وضعیت این گونه در دامنهها و ارتفاعات کوه سبلان انجام شد.
وی افزود: کارشناسان و محیطبانان با حضور در مناطق مختلف اثر طبیعی و ملی سبلان و با هدف کاهش تعارض گونه خرس قهوهای با انسان، آموزش چهره به چهره و نحوه برخورد با حیات وحش را به جوامع محلی از جمله عشایر و زنبورداران ارائه کردند.
او با بیان اینکه خرس قهوهای از جمله پستاندارانی است که از گذشته در دامنههای سبلان پراکنش داشته، اظهار داشت: روند تخریبی زیستگاه این جانور از یک سو و ناامنی ایجاد شده توسط انسان از سوی دیگر باعث کاهش جمعیت و پراکنش آن شده است.
وی بیان کرد: طی بررسیهای انجام شده، آثار و نمایههایی از خرس قهوهای در نقاط مختلفی به صورت پراکنده مشاهده شده که بیانگر حضور ارزشمند این گونه در منطقه است.
رییس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل ساخت راههای دسترسی متعدد برای عبور و مرور عشایر، انبوه زبالههای باقی مانده از حضور گردشگران و کوهنوردان در منطقه و وجود باورهای خرافی مانند استفاده از برخی از اعضای این گونه در مصارف پزشکی را از جمله عوامل تهدید حیات این گونه جانوری برشمرد.
رستمنژاد گفت: شناخت دامنه پراکنش خرس قهوهای، آمار جمعیت گونه، شرایط محیط، بررسی زیستگاه، وضعیت جمعیت گونههای هم زیستگاه با آن، نصب تابلوهای هشدار دهنده، آموزش عشایر، زنبورداران و جوامع محلی و در نهایت برنامهریزی و مدیریت براساس اطلاعات به دست آمده از اقدامات اساسی انجام شده برای حفظ و بقای خرس قهوهای است.
وی از علاقهمندان و دوستداران طبیعت خواست در صورت مواجهه با حیات وحش موارد را به نزدیکترین اداره و یا پاسگاه محیطبانی اطلاع و یا با سامانه ۱۵۴۰ تماس بگیرند.
سبلان با ارتفاع ۴۸۱۱ متر در استان اردبیل واقع شده و زیستگاه خرس قهوهای میباشد.
نظر شما