۱ مرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۴۳
کد خبر: 83865954
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

ماسک تولیدی در قم با معضل توزیع خارج از شبکه مواجه است

قم - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم بابیان اینکه این استان در تولید ماسک بهداشتی به مرز موردنیاز رسیده است گفت: در حال حاضر مهم‌ترین معضل در قم توزیع خارج از شبکه این کالا می‌باشد.

محمود سیجانی روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: متاسفانه بر روی نحوه توزیع ماسک در استان نظارتی صورت نمی‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه ماسک باید در داروخانه‌ها توزیع شود، گفت: ماسک تولیدی در قم خارج از شبکه توزیع می‌شود، و به دلیل اختلاف قیمتی که با تهران دارد، به خارج از قم نیز انتقال پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در برخی استان‌ها، خروج ماسک ممنوع می‌باشد، و هرچند کنترل این محصول کار آسانی نیست، ولی باید در این خصوص اقدام‌های لازم قم صورت گیرد.

سیجانی گفت: بعد از داروخانه مجتمع‌های تجاری و مراکزی که افراد به آن‌ها مراجعه‌های زیادی دارند، از اولویت‌های دیگر توزیع ماسک در قم به شمار می‌آید.

سیجانی همچنین با اشاره به فراهم بودن شرایط برای تامین کِش و مواد اولیه موردنیاز برای تولید ماسک در استان گفت: دستگاه تولیدکننده ماسک نیز در قم به مرحله آزمایش رسیده است و ازنظر تولید ماسک به پیشرفت‌های خوبی در قم رسیدیم. 

در حال حاضر ظرفیت تولید روزانه ماسک در قم ۱۵۰ هزار عدد می باشد.

فرهنگ استفاده از ماسک خانگی باید در قم ترویج شود

رییس سازمان بسیج اصناف قم نیز در این جلسه اظهار داشت: اداره‌ها و اصناف مختلف قم باید کارکنان و کارگران خود را به استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای که به‌صورت خانگی تولید می‌شود، ترغیب کنند.

عباس روحی با اشاره به اینکه در اداره‌های قم استفاده از ماسک‌های سه لایه بیش از ماسک‌های پارچه‌ای رایج است گفت: استفاده از ماسک‌های خانگی به دلیل قابلیت شست‌وشو و ماندگاری بالا از جنبه اقتصاد مقاومتی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه بسیج اصناف قم برای تولید ماسک‌های پارچه‌ای آمادگی کامل دارد، گفت: طبق فراخوانی که به واحدهای زیرمجموعه خود داشتیم، ۱۷ کارگاه صنفی خیاطی برای تولید ماسک اعلام آمادگی کردند، و روزانه یک هزار ماسک پارچه‌ای را تولید می‌کنند.

نرخ هفتگی بروز و ظهور کرونا در قم ۱۱.۶ درصد است

رییس مرکز بهداشت قم نیز در این جلسه بابیان اینکه نرخ بروز و ظهور هفتگی بیماری کرونا در قم در بین هر ۱۰۰ هزار تَن ۱۱.۶ درصد می‌باشد، گفت: هم‌اکنون و با توجه به رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی این عدد در حال افرایش است.

سیامک محبی همچنین بابیان اینکه قم ازنظر نرخ مرگ‌ومیر ناشی از کووید ۱۹ با میزان ۶.۷۰ صدم درصد در یک‌میلیون تَن جزو استان‌هایی است که شرایط مطلوبی دارد، افزود: ولی باید بپذیریم که این نرخ با توجه به‌شدت بیماری در حال افزایش است.

رییس مرکز بهداشت قم یادآور شد: درحالی‌که نرخ وجود کرونا در قم در فروردین‌ماه سال جاری ۱۶ درصد بود، در اردیبهشت‌ماه به هفت درصد و در خردادماه به ۱۲ درصد و در تیرماه به ۳۵ درصد رسیده است که این نشان‌دهنده قدرت شیوع این بیماری است.

وی با اشاره به برخی مراکز پرخطر گفت: نانوایی‌ها یکی از مراکز قرمز و پرخطر استان به لحاظ رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی می‌باشند، که نرخ رعایت بهداشت در این مراکز تنها ۳۸ درصد است.

وی افزود: به همین علت از آغاز شیوع کرونا در قم ۱۱ واحد نانوایی در این استان پلمب و سهمیه آرد ۶ واحد نیز قطع شد.

ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha