صفی الله کرامتی، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: عوامل امدادی محیط زیست، منابع طبیعی، هلال احمر، فرمانداریها، بخشداری و دهیاری ها در هنگام اطفا و مهار آتش، هماهنگی و تعامل خوبی با یکدیگر دارند.
وی با بیان اینکه دستگاه های ذیربط برای اطفا و مهار حریق از آمادگی خوب و بالایی برخوردار هستند، اظهار داشت: بطور معمول آتش سوزی مراتع و علفزارهای این استان بر اثر بی احتیاطی و سهل انگاری افراد اتفاق می افتد و در واقع درصد بسیار پایینی از آن می تواند عمدی باشد.
کرامتی افزود: امسال نیز همانند سال های گذشته، بخشی از مراتع، علفزارها و جنگل های این استان، طعمه آتش شد که به حتم توجه جدی به توصیه ها و هشدارهای داده شده می تواند حادثه آتش سوزی ها را به میزان قابل توجهی کاهش داده و از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان به وقوع آتش سوزی اخیر در مراتع ۲ روستای شهرستان سلطانیه اشاره کرد و گفت: در این آتش سوزی، نیروهای منابع طبیعی، محیط زیست، جمعیت هلال احمر و اهالی روستا با محوریت فرمانداری، وارد عمل شده و با اطفاء سریع و به موقع آتش از گسترش و سرایت آن به دیگر مناطق جلوگیری کردند.
کرامتی افزود: در این ۲ آتش سوزی ۲۴ هکتار از مراتع روستای چمرود در مرز شهرستان سلطانیه - طارم و روستای ترکانده (ترکنده) نیز ۱۶ هکتار مرتع در آتش بی مهری و سهل انگاری سوخت اما واکنش به موقع و سریع نیروها به رغم وزش باد و جلوگیری از شعلهور شدن بیشتر حریق، قابل تامل بود.
وی تاکید کرد: از ۱۰ خرداد ماه امسال تاکنون قریب ۳۵۰ هکتار از مراتع و باغات این استان، طعمه حریق شده است که امید می رود با همکاری گردشگران طبیعت، چوپانان، خانواده ها و اهالی، دیگر شاهد حادثه آتش سوزی ها در این استان نباشیم.
بطور معمول آتش سوزی مراتع و علفزارهای این استان از خرداد ماه آغاز می شود که بزرگترین آتش سوزی با ۲۲۰ هکتار مربوط به مراتع اراضی روستاهای لهنه و زرده در شهرستان طارم بود که اواخر خرداد ماه اتفاق افتاد.
نظر شما