علی محمدی روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای امسال تاکنون نیروهای یگان حفاطت این اداره با همکاری نیروهای اطلاعاتی و انتظامی شهرستان، ۱۲ نفر از حفاران و تخریب کنندگان آثار تاریخی را در حال حفاری دستگیر کردند.
وی افزود: از این حفاران علاوه بر ابزارآلات حفاری، سه دستگاه فلزیاب نیز کشف و متهمان برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدهاند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستانهای تربتحیدریه و زاوه ادامه داد: فعال شدن انجمنهای میراث فرهنگی و توجه به لزوم حفظ این میراث باعث شد شهروندان خود را برای صیانت از آنها و برخورد با تخریب گران میراث فرهنگی شریک بدانند.
وی گزارشهای دریافت شده را حاکی از حساس شدن مردم نسبت به داشتههای فرهنگی و تاریخی خود دانست و گفت: بر اساس ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی، هرگونه حفاری و کاوش به قصد به دستآوردن اموال تاریخی و فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب آن به ۶ ماه تا سه سال حبس و ضبط اشیای مکشوفه به نفع سازمان میراث فرهنگی کشور و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم میشود.
شهرستانهای تربتحیدریه و زاوه دارای ۴۰۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده است که از این تعداد ۷۵ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
نظر شما