۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۳۴
کد خبرنگار: 1460
کد خبر: 83881928
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

طرح مشاغل خانگی، گامی به سوی جهش تولید

۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۳۴
کد خبر: 83881928
طرح مشاغل خانگی، گامی به سوی جهش تولید

یزد- ایرنا - کسب و کار و مشاغل خانگی  اگر در بین افراد مختلف جامعه فراگیر شود و گسترش یابد، با توجه به شرایط کنونی جامعه می‌تواند گامی بزرگ برای تحقق شعار جهش تولید باشد، شعاری که از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۹ انتخاب شده است،

برای تحقق شعار جهش تولید نیاز به بیداری و ایجاد انگیزه در اقشار مختلف مردم است، و با توجه به شرایط خاص اقتصادی بهترین راه توان افزایی در تمامی گروه های جامعه به خصوص کسانی که به دلایلی دچار ناتوانی شده و یا هستند  ولی توان کار کردن دارند ،به حساب می آید  .

برای جهش تولید و فرهنگ سازی کسب و کار و ایجاد و رونق مشاغل خانگی نیاز به عزم جدی و ملی است و نظر مسوولان شهرستان اردکان این است که با همدلی و وفاق در دستگاه های اجرایی و ایجاد انگیزه در بین افراد این طرح می تواند در ابعاد مختلف توسعه یابد .

طرح مشاغل خانگی اردکان با موانع روبروست 

معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی فرمانداری اردکان روز پنجشنبه در نشستی با بیان اینکه ، طرح مشاغل خانگی با مشکلات و موانعی روبروست ولی در عین حال رو به رشد است، افزود:  در بسیاری جوامع در حال توسعه و حتی توسعه یافته به مشاغل خانگی توجه خاصی می شود و در این زمینه پیشرفت های خوبی هم شده و آنها توانسته اند افراد توانمندی را پرورش دهند .

رقیه کرمانیان تصریح کرد:‌ در اردکان با تمهیدات مناسب می توان این طرح را در بین زنان و مردان متقاضی کار ترویج دهیم و با فرهنگ سازی و بازاریابی مناسب استقبال از مشاغل خانگی را گسترش داد ، مسلما این امر با هم فکری و همکاری همدیگر توسعه می یابد .

به گفته وی این طرح کاربردی در سه مرحله اجرا می شود که شامل شناسایی و اولویت‌بندی مزیت‌ها ؛ توانمندسازی شامل ارزیابی و استعدادسنجی متقاضیان، هدایت و مشاوره به آنان، آموزش و ایجاد شبکه‌ بین کارآفرینان، خبرگان حوزه مشاغل خانگی و حتی بازار و خریداران و مرحله اتصال به بازار است.

هدف طرح مشاغل خانگی استحکام بنیان خانواده است 

همچنین رییس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی اردکان افزود: چند سالی است به متقاضیان مشاغل خانگی در شهرستان نگاه ویژه ای می شود و آنها ضمن ‌برخورداری از حمایت های دولت ، تسهیلات ویژه ای دریافت می  کنند. 

به گفته محمد فتاحی جامعه هدف مشاغل خانگی بیشتر مربوط به زنان بد و بی سرپرست و کسانی که می خواهندشخصا  فعالیت اقتصادی در منزل انجام دهند، است.

این فعال بخش تعاون اردکان دامه داد:  طرح مشاغل خانگی با هدف استحکام بنیان خانواده  و حمایت  و فراهم کردن زمینه  فروش محصولات در بازارهای محلی، معافیت های مالیاتی و پرداخت تسهیلات و وام های قرض الحسنه است.

وی یادآور شد: پایین بودن قیمت و کیفیت خوب کالا از محاسن مشاغل خانگی است و بدهکار بودن و نبود آشنایی با بازاریابی و فروش نرفتن محصول، نوعی سرخوردگی در خانواده  به وجود می آورد که می توان آن را از جمله معایب این طرح عنوان کرد .

فتاحی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح و رسیدگی به مشکلات و موانع آن، تفاهم نامه ای بین وزارت تعاون ،‌کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی مبادله شدکه زمینه هم اندیشی را فراهم می کند،اظهار کرد: ‌از جمله سیاست های دولت تقویت مشاغل خانگی و حمایت از آن با ارائه آموزش و ایجاد زمینه بازاریابی کالاست .

پرداخت ۱۷۳ میلیون تومان تسهیلات به واجدان مشاغل خانگی  

 رییس کمیته امداد امام خمینی (ره)  اردکان هم بیان اینکه این نهاد حمایتی به عنوان بزرگترین واحد که از زنان بد و بی سرپرست در مشاغل خانگی حمایت می کند و به توان افزایی آنها می پردازد، افزود: سال گذشته از سوی این نهاد ۲۳ مورد شغل جدید ایجاد و در زمینه کاربافی ، قالی بافی و مشاغل متفرقه هم ۱۷۳ میلیون تومان تسهیلات به زنان گروه هدف پرداخت شد .

جواد شهبازی اظهار کرد: ۶۰ میلیون تومان نیز تسهیلات به ۱۱ نفر برای قالی بافی پرداخت شد و در مجموع ۴۵ بانوی قالی باف در شهرستان فعالیت دارند که سال گذشته ۲۳ تخته فرش بافته و به این نهاد تحویل دادند.

وی با بیان اینکه ۱۳ نفر نیز به کارگاه کاربافی معرفی شدند که به هشت نفر آنها ۷۳ میلیون تومان وام تعلق گرفت و هم اکنون در خانه های خود مشغول کار هستند، گفت:‌ کاربافی به دلیل کم هزینه بودن و تمییزی کار ، مورد استقبال قرار گرفته است .

شهبازی افزود: چهار نفر هم به صورت متفرقه ۴۰ میلیون تومان وام دریافت کردند .

زنان اردکان بیشتر گرایش به بافت قالی دارند 

همچنین معاون  اداره بهزیستی اردکان با بیان اینکه این نهاد سال گذشته ۵۶ نفر را به مشاغل خانگی معرفی کرده است که اغلب به فعالیت در قالی بافی تمایل نشان داده اند، ادامه داد: از این تعداد هفت نفر در خانه های خوود مشغول کار هستند .

فاطمه کمالی گفت: ‌به ازای هر نفر که مدارک و شرایط لازم داشته باشند، ۲۰ میلیون تومان وام با بهره چهار درصد پرداخت می شود که همه آنها مشغول به کار هستند .

همچنین کارشناس  بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان اردکان با بیان اینکه بنیاد به افردای که معرفی می شوند و در زمینه های مشاغل خانگی فعالیت دارند، برای آنها مجوز صادر و تسهیلات بانکی با همکاری بانک های عامل در اختیارشان قرار می دهد .

« ابوالفضل جره ای »  یادآور شد:‌ در سال ۹۸ نیز هفت نفر به بنیاد شهید معرفی شدند که در مشاغلی از جمله پرورش بز و گوسفند، مرغ خانگی ، قالی بافی و تهیه و بسته بندی ترشی فعالیت دارند و امسال  نیز ۲ سهمیه در این خصوص به اردکان داده شد که با ثبت در سامانه و گرفتن مجوز،‌افراد می توانند  فعالیت خود را شروع کنند.

 در اردکان نزدیک به ۷۰ نفر از زنان سرپرست خانوار یا بدسرپرست کمتر از  ۵۵ سال که مستمری دریافت نکرده اند و یا در جایی مشغول به کار نبوده‌اند، شناسایی شدند و در غربالگری انجام شده  ، ۱۰ نفر انتخاب و هم اکنون ۲ نفر به عنوان پیشران انتخاب شده اند که ضمن فراگیری آموزش های لازم ، کار را شروع  کنند.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

بر اساس آمارها ۴۹ درصد از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت استان یزد را بانوان تشکیل می دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha