افزون‌بر۲۵۰۰ تله زنده‌گیری پرندگان در ایرانشهر جمع‌آوری شد

زاهدان- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان در سال ۹۸ موفق به کشف بیش‌از ۲ هزار و ۵۰۰ تله زنده‌گیری پرندگان شد.

محمدانور هاشم زهی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: وضعیت مناسب زیستگاه‌ها و طبیعت ایرانشهر در فصل زمستان برای پرندگان مهاجر باعث سودجویی عده‌ای برای زنده‌گیری این پرندگان شده است.

وی افزود: یگان حفاظت محیط زیست ایرانشهر با فعالیت‌های مراقبتی و کنترلی بصورت شبانه روزی در منطقه حضور داشته است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست ایرانشهر گفت: هوبره از جمله پرندگان در معرض خطر انقراض کشور است و افرادی که نسبت به شکار و زنده گیری آن اقدام کنند بابت هر قطعه بالغ بر ٣٠٠ میلیون ریال جریمه می‌شوند. 

وی بیان کرد: هوبره از تیره درناسانان و یکی از گونه های حمایت شده سازمان حفاظت محیط زیست است که از لحاظ ظاهری تا حدودی به بوقلمون ماده شباهت دارد. 

هاشم زهی تصریح کرد: پرنده رو به انقراض هوبره در زیستگاه ‌های بیابانی و مناطق خشک دشتی زادوولد می کند و این پرنده ارزشمند دارای گردن و دم خرمایی رنگ دراز و از حشرات، بی مهرگان، دانه و بذر گیاهان تغذیه می کند. 

وی افزود: هوبره تمایل کمی به پرواز کردن دارد و اغلب راه می رود و از این رو شکارچیان غیرمجاز با ساخت دیواره و پرچین هایی کم ارتفاع از بوته ها و شاخ و برگ درختان در مسیر حرکت این پرنده و ایجاد سد معبر در مسیر آن اقدام به زنده گیری می کنند.

به گزارش ایرنا یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۵۹۰ هکتار معادل ۹/۷ درصد (هفت و ۹ دهم درصد) از کل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه‌های جانوری و گیاهی استان در ۱۳ منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می‌کنند.
جنگل حرا، بسترهای علفی، سواحل شن و ماسه‌ای، رودخانه‌ها و تالاب‌ها از مهم‌ترین زیستگاه‌های گونه‌های جانوری سیستان و بلوچستان است.
تمساح پوزه کوتاه و سنجاب بلوچی از جمله گونه‌های جانوری سیستان و بلوچستان است که به گفته کارشناسان در دیگر نقاط کشور نمی‌توان آثاری از زیست آن‌ها مشاهده کرد.
در بین پستانداران علاوه بر خرس سیاه و سنجاب بلوچی همچنین کل، بز، قوچ، میش، جبیر، آهو، گربه وحشی و کاراکال در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان زیست می‌کنند.
در بین پرندگان نیز دراج، هوبره، زاغ بور، گیلانشاه خالدار، پلیکان خاکستری باکلان و انواع پرندگان شکاری از جمله بحری، بالابان، هما، عقاب طلایی و عقاب ماهی‌گیر در این استان قابل مشاهده برای علاقه‌مندان به محیط زیست است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha