به گزارش اسکای نیوز، دادستانی سودان با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این گور دستهجمعی که در شهر «أم درمان» واقع در اطراف خارطوم کشف شده، متعلق به افسران سودانی است که در سال ۱۹۹۰ علیه عمر البشیر کودتای نافرجامی انجام دادند.
بر اساس این گزارش، در این گور دستهجمعی اجساد ۲۸ نفر کشف شده که برای احراز هویت به پزشکی قانونی منتقل شدند.
دادستانی سودان تأکید کرده است؛ کسانی که مرتکب چنین جنایاتی شدند، هرگز نخواهند توانست از مجازات فرار کنند.
تنها چند ماه پس از کودتای عمر البشیر علیه دولت سودان به ریاست صادق المهدی در ۳۰ ژوئن ۱۹۸۹، شماری از افسران ارتش سودان کودتایی را تحت عنوان جنبش رهایی میهنی در آوریل ۱۹۹۰ آغاز کردند که موفقیتآمیز نبود و عناصر این کودتا صبح ۲۸ رمضان دستگیر و بدون محاکمه اعدام شدند و اجساد آنها نیز کشف نشد.
پیشتر نیز دادستان عمومی سودان از کشف یک گور دسته جمعی در شرق خارطوم پایتخت این کشور خبر داد که گفته می شود مربوط به اجساد دانشجویانی است که در سال ۱۹۹۸ در پی تلاش برای فرار از یک اردوگاه آموزشی در جریان خدمت سربازی به قتل رسیدند.
دادگاه سودان در ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ نخستین حکم خود را درباره عمر البشیر مبنی بر دو سال حبس به اتهام فساد مالی صادر کرد.
وی همچنین جلسات محاکمه ای به اتهام کشتار معترضان و نقش وی در کودتای سال ۱۹۸۹ که با آن به قدرت رسید، پیش رو دارد.
دادگاه بین المللی لاهه نیز پیشتر البشیر را به نسل کشی، کشتار سودانیهای غیر عرب در دارفور (واقع در جنوب این کشور) و جنایت علیه بشریت متهم و در سال ۲۰۰۹ حکم بازداشت وی را صادر کرده بود.
طبق گزارش سازمان ملل متحد در پرونده نسل کشی دارفور، از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۰۳ بین نیروهای دولت سودان و نیروهای شبه نظامی متحد آنها در یک سو و نیروهای شورشی در سوی دیگر بیش از ۲۰۰ هزار نفر کشته و دست کم ۲ میلیون نفر دیگر بی خانمان شدند.
نظر شما