تسلیت معاون امور هنری برای درگذشت دو هنرمند موسیقی نواحی

تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت دو هنرمند موسیقی نواحی؛ یعنی رسول‌بخش زنگشاهی و عیسی رستمی‌افین را تسلیت گفت.

 سید مجتبی حسینی در این پیام نوشته است: رسول‌بخش زنگشاهی از نوازندگان اصیل ساز قیچک در سیستان و بلوچستان بخشی از موسیقی ارزشمند و عجین با فرهنگ و آداب مردم این استان را حفظ و معرفی کرد.
وی افزوده است: عیسی رستمی‌افین نوازنده دوتار و خواننده موسیقی استان خراسان جنوبی سال ها با علاقه و شور نواخت و خواند و از میان ما رفت. درگذشت این هنرمندان ارجمند موسیقی نواحی را به خانواده عزیزشان و هنرمندان و دوستداران موسیقی تسلیت می گویم.

فقدان بخشی از میراث مهم موسیقی بلوچستان

انجمن موسیقی ایران نیز با انتشار پیامی درگذشت پیشکسوت موسیقی نواحی بلوچستان، استاد رسولبخش زنگشاهی، را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است: استاد رسول بخش زنگشاهی نیز رخ در نقاب خاک کشید. درگذشت او افسوس و نگرانی را همزمان به جانمان می‌نشاند. افسوس از فقدان چهره‌ای شاخص از موسیقی ارزشمند نواحی و از آخرین بازماندگان نسل قدیم موسیقی حماسی و اصیل بلوچی و از تبار پهلوانان کهن ساز قیچک و نگرانی از احتمال فقدان بخشی از میراثی مهم از فرهنگ موسیقی بلوچستان، که در خطر نابودی یا فراموشی‌ است. 
انجمن موسیقی ایران، ضمن گرامی‌داشت یاد پهلوان رسولبخش زنگشاهی و عرض تسلیت به جامعه هنری کشور، اهالی موسیقی سیستان و بلوچستان و بازماندگان آن مرحوم، ابراز امیدواری کرد: راه این هنرمند بزرگ در سایه توجهات هدفمند و بیشتر متولیان فرهنگ و هنر کشور قرار بگیرد تا هنر و میراث موسیقی بلوچستان بتواند توسط سایر هنرمندان جوان و پهلوانان بلوچ همچنین خانواده این استاد فقید به شایستگی پی‌گرفته شود.

استاد رسول‌بخش زنگی‌شاهی نوازنده برجسته ساز قیچک امروز صبح (جمعه، سوم مرداد) به دلیل بیماری قلبی درگذشت. وی برجسته‌ترین نوازنده ساز قیچک بلوچستان بود که در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر سال ۹۶ به عنوان چهره برتر قیچک ایران شناخته و از این زنده‌یاد تجلیل شد.  استاد دارای درجه یک هنری (معادل دکتری) از شورای ارزشیابی کشور بوده است. وی از جمله هنرمندان بنیان گذار، پیشکسوت و دارای سبک بود.

همچنین استاد عیسی رستمی‌افین نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی مقامی خراسان جنوبی دیروز (پنج‌شنبه، اول مرداد) بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. وی متولد سال ۱۳۴۷ دهستان افین بخش زهان شهرستان زیرکوه بود که از سال ۱۳۶۱ برای ادامه تحصیل وارد دبیرستان دکتر علی شریعتی شهر قاین شد و در ۱۶ سالگی با توجه به ادامه جنگ تحمیلی و ادای دین به فرمان رهبر کبیر انقلاب عازم جبهه‌های نبرد شد که مدت ۶ ماه در این سنگر مقدس سابقه ایثارگری دارد.

این هنرمند به سبب علاقه به موسیقی محلی از دوران نوجوانی آواز محلی را دنبال می‌کرد و از سال ۱۳۷۸ به صورت تجربی دوتار نوازی را آغاز کرد، سپس در سال ۱۳۸۲ از محضر استاد عزیز تنها و استاد ذوالفقار عسکریان بهره برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha