۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۵۹
کد خبرنگار: 2141
کد خبر: 83883448
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مرصاد عرصه ظهور دانش‌آموختگان دانشگاه کربلا بود

قصرشیرین- ایرنا- یکی از یادگاران دوران دفاع هشت سال دفاع مقدس گفت: رزمندگان اسلام دانش‌آموختگان دانشگاه کربلا بودند که با لبانی تشنه و کمترین امکانات نظامی راه را بردشمن سد کردند و تا آخرین نفس جنگیدند.

یدالله باپیرزاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در آستانه سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد افزود: پس از پذیرفتن قطعنامه ۵۹۸ در سال ۱۳۶۷ که بنا برصلاحدید امام راحل بود، دشمن بعثی با همدستی منافقین تصمیم حمله به ایران را گرفتند.

وی اظهار داشت: نیروهای منافقین با سرکردگی مسعود رجوی و حمایت های همه جانبه صدام حسین با فراهم آوردن تجهیزات نظامی از قبیل تانک های تازه خریداری شده از برزیل با سرعتی بیش از ۱۲۰ مایل آن هم به تعداد ۱۵۰ دستگاه تانک و پنج هزار نیرو به سمت ایران حمله کردند.

این رزمنده دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: نیروهای دشمن در سوم مرداد ماه سال ۶۷ از تنگه تیله کوه و تنگه بیشگان و جاده اصلی خسروی وارد ایران شدند و بنا بر دستور شخص صدام حسین هر ایرانی را که می دیدند به گلوله می بستند، تا اینکه نیروهای منافقین پس از عبور از سرپل ذهاب و کشتن تعدادی از مردم و رزمندگان خود را به اسلام آبادغرب رسانده و بیمارستان اسلام آباد را به آتش کشیدند.

باپیرزاده ادامه داد: در این عملیات نیروهای دشمن با تمام امکانات و تجهیزات رفاهی و نظامی پا به عرصه نهاده بودند اما نیروهای ما با دستانی خالی ولی دلی آکنده از عشق به امام و ارزش های اسلامی با دشمن روبرو شدند.

او گفت: بعدازظهر روز چهارم مرداد ماه نیروهای دشمن به گردنه حسن آباد رسیدند که درآن هنگام بنده که توفیق حضور در این عملیات را داشتم خود را به نیروهای اعزامی از خرم آباد و همدان رساندم و با توجه به نبود امکانات با تلاش بسیار اندکی آذوقه را برای رزمندگان تهیه کردم.

این یادگار دفاع مقدس اظهارداشت: در پنجم مرداد ماه سال ۶۷ رزمندگان دلاور اسلام توانستند در دشت حسن آباد و گردنه مرصاد عرصه را بر دشمن تنگ کرده و دشمن را به هلاکت برسانند.

باپیرزاده تصریح کرد: تنها تعداد اندکی از گروهک منافقین توانستند از طریق خطوط هوایی و زمینی فرار کنند زیرا که نیروهای اسلام از جای جای میهن اسلامی بخصوص سمنان، همدان، خرم آباد و جنوب کشور برای دفاع از میهن اسلامی خود را به غرب کشور رساندند و در منطقه پادگان ابوذر سرپل ذهاب نیروهای تیپ نبی اکرم (ص) و در گردنه قلاجه گیلانغرب عرصه را بر دشمن تنگ کردند.

طبق گفته این رزمنده، تنها حدود هزار و ۵۰۰ نفر از پنج هزار نیروی منافقین که به خاک ایران حمله کرده بودند، زنده مانده و فرار را برقرار ترجیح دادند.

این راوی دفاع مقدس بیان داشت: ۱۵ تا ۲۰ روز پس از شکست دشمن، در ارتفاعات دالاهو در منطقه پالان پشت تنگ ذهاب تعداد ۱۶ نفر دیگر از منافقین را دستگیر کردیم که چهار نفر از آن ها خانم و چهار نفر دیگر رزمی کار بودند و در جاده شهید همت به طرف کانی رش منطقه مله کرمینه یک نفر دیگر از منافقین را دستگیر کرده که وی بنا بر آیین و روش منافقین با انفجار نارنجک خود را به هلاکت رساند.

وی در پایان اذعان کرد: رشادت ها و دلاوری های بسیاری از سوی رزمندگان اسلام با کمترین تجهیزات موجود صورت گرفت و درپی آن عرصه بردشمن تنگ گردید و سبب عقب رانده شدن منافقین شد.

رزمندگان اسلام در عملیات غرورآفرین مرصاد سه روز در برابر منافقان مقاومت کردند و سرانجام در پنجم مرداد ۱۳۶۷ خورشیدی شکست سختی بر آنان وارد ساختند که نزدیک به یک هزار و ۵۲۳ تن از افراد آنها را کشته، ۲ هزار و ۳۰۰ تن زخمی شدند و ۳۰۵ تن هم به اسارت درآمدند.
همچنین از تجهیزات جنگی این گروهک بیش از ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر، ۹۰ قبضه خمپاره ‌انداز ۸۰ میلی‌متری، ۱۵۰ قبضه خمپاره ‌انداز ۶۰ میلی‌متری و ۳۰ قبضه توپ ۱۰۶ میلی‌متری از میان رفت.