فاطمه حلاجنیا روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به افزایش رطوبت هوا طی روزهای اخیر و بارندگی در برخی شهرستانها از جمله قوچان و چناران، احتمال گسترش بیماری سفیدک انگور در باغات این شهرستانها وجود دارد.
وی افزود: یکی از بیماریهای مهم در تاکستانها سفیدک سطحی انگور است که در صورت مساعد بودن شرایط محیطی، بیش از هر بیماری دیگری میتواند به تاکستان ها خسارت وارد کند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: باغداران باید هوشیار باشند و با استفاده از روشهای مبارزه مناسب به محض مشاهده علایم بیماری، برای درمان اقدام کنند.
وی گفت: قارچهای عامل سفیدک سطحی به راحتی از طریق باد، آب و حشرات به سایر گیاهان و درختان منتقل میشوند.
حلاجنیا افزود: رطوبت و بارندگیهای زیاد، باغها و مزارعی که گردش هوا در آنها کم است و گیاهان مرطوب بهترین شرایط را برای ایجاد سفیدک سطحی انگور دارند.
سطح زیر کشت انگور آبی و دیم در خراسان رضوی حدود ۲۸ هزار هکتار است که از این نظر این استان بعد از استانهای قزوین و آذربایجان غربی رتبه سوم کشور را دارد. پیشبینی میشود امسال ۳۵۰ هزار تن انگور در این استان تولید و برداشت شود.
۷۵ درصد محصول برداشتی در این بخش تبدیل به کشمش میشود و مهمترین ارقام انگور باغهای خراسان رضوی را انگور کشمشی بی دانه، پیکامی و عسگری تشکیل میدهد.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
نظر شما