به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، علی آقامحمدی در نشست اعضای صندوق نوآوری و شکوفایی اظهارداشت: فاصله علمی ایران با جهان توسعه یافته هنوز زیاد است و باید هر روز کوتاهتر شود.
وی افزود: برای این منظور باید سراغ مرزشکنیهای علمی برویم و از پروژههای بزرگ و توسعه علمی کشور حمایت کنیم که نقش پیشران توسعه دانش بنیان کشور را بر عهده دارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: صندوق نوآوری و شکوفایی برای تقویت زیرساخت علمی کشور، با توجه به انباشت دانشی مطلوب در تیم کارشناسان و مدیران خود، باید برای تخصیص منابع هم به نقاط کلیدی توسعه دانشبنیان و هم به پروژههای با اهمیت و بزرگ توجه کند، بیان کرد: بنابراین پیشنهادم این است که با سایر بازیگران صنعت، همکاری داشته باشید، همکاری با صنعت وخدمات در سطح ملی را در سیاستهای صندوق توسعه داده و با بزرگان صنعت و فناوری کشور همکاری کنید.
آقامحمدی ادامه داد: صندوق نوآوری باید از رشد تقاضا در کشور برای خرید محصولات ملی بومی حمایت کند چراکه گاهی لازم است تقاضای بازار تجمیع شده و بر اساس اندازههای بزرگ مورد حمایت قرار بگیرد تا هزینههای آن کاهش یابد، پیشنهاد میکنم که برای تامین مالی زنجیرههای صنعت و خدمات در اندازههای بزرگ با سایر نهادهای تامین مالی به ویژه بخش غیردولتی همکاری کنید تا آنها نیز در جریان حمایت از شرکت های دانش بنیان فعال شوند.
وی همچنین بر ضرورت به کارگیری نوآوری در حل معضلات اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تاکید کرد وگفت: موضوع حمایت از شرکتهای بزرگ و کمک به تحقیق و توسعه در این شرکتها بسیار میتواند گرهگشا باشد و از سوی دیگر بهرهگیری از تحقیق و توسعه شرکتهای بزرگ برای توسعه نوآوری نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان این که شرکتهای بزرگ به واسطه فعالیت در محیط واقعی و شناخت مختصات اقتصاد کشور ظرفیت بالایی برای همکاری در توسعه دانش و نفوذ فناوری در زنجیزه ارزش کشور دارند، گفت: امروز تولید بخش کوچکی از ارزش افزوده صنعت را به خود اختصاص میدهد و دانش فنی در کنار بازاریابی و مدیریت بالاترین ارزش افزوده را ایجاد میکنند، از سوی دیگر ایجاد نمونههای موفق با همکاری شرکتها و کارآفرینان بزرگ امکان جهش بخش دانشبنیان و به تبع آن ورود به مراحل بعدی توسعه را فراهم خواهد کرد، لذا در کنار اقدامات و پیشرفتهای انجام شده در صندوق نوآوری و شکوفایی بهجاست که از ظرفیت شرکتهای بزرگ صنعتی نیز استفاده شود.
در ابتدای این نشست علی وحدت رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با یادآوری افزایش شرکتهای دانش بنیان به بیش از پنج هزار شرکت در کشور، به تشریح عملکرد این صندوق در دوره سوم استقرار هیات عامل در تامین مالی اکوسیستم نوآوری در کشور پرداخت.
وی گفت: صندوق نوآوری از ابتدای سال گذشته تاکنون نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و فناور اعطا و نقش خود را به خوبی در توسعه اقتصاد دانش بنیان ایفا کرده است، در طول همین مدت نیز بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه برای شرکتهای دانش بنیان صادر شده است، این ضمانت نامهها در سال ۹۸ به تسهیل انعقاد قرارداد فروش محصولات دانش بنیان به ارزشهفت هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان بین نهادها و دستگاههای اجرایی و شرکتهای دانش بنیان شده است، ضمن اینکه زمان صدور این ضمانت نامهها در صندوق نوآوری به کمتر از یک هفته کاهش یافته است.
رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: عملکرد یک سال و نیم اخیر این صندوق بیش از ۴.۳ برابر کل عملکرد صندوق از ابتدای تاسیس بوده است، این صندوق هماکنون با همکاری با ۱۵ بانک عامل در کشور، ۶ نوع خدمت تسهیلاتی به شرکتهای دانش بنیان ارائه میکند، همچنین با ارائه ۵۶۳ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۲ صندوق پژوهش و فناوری، زمینه فعالیت گسترده این صندوقها در سراسر کشور فراهم کردهایم.
وحدت خاطرنشان کرد: در بخش سرمایهگذاری جسورانه نیزباوجود این که صندوق تا سال ۹۸ عملکردی در این حوزه نداشته است، اکنون بیش از ۱۸۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری از مسیر مشارکت در صندوقهای جسورانه بورسی، همسرمایهگذاری و مشارکت در تجاری سازی پروژهها انجام شده است،.
وی ادامه داد: خدمات جدید این بخش که در راستای حمایت از ورود سرمایه بخش خصوصی به زیستبوم نوآوری است، همچون اوراق نوآوری و ضمانت سرمایهگذاری نیز در سال ۹۹ اجرایی شده و شرکتها اکنون امکان بهرهمندی از این خدمات را دارند.
نظر شما