به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، امروز (شنبه) نیز همانند روزهای گذشته استانهای مازندران، فارس، آذربایجان های شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، خوزستان، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
هرچند آمار فوت شدگان کرونا امروز نسبت به روزهای گذشته بهبود یافته و به ۱۹۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته رسیده است اما آمار مبتلایان به این بیماری بالاست؛ به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۲۸۸ هزار و ۸۳۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و شمار جانباختگان کرونا در کشور به ۱۵ هزار و ۴۸۴ نفر رسیده است.
همچنین تا ظهر امروز (چهارم مرداد ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۹۸ مورد بستری شدند.
با اینکه از برخی استان ها خبر می رسد با همراهی مردم در رعایت دستورات بهداشتی وضعیت شیوع کرونا نسبت به هفته های گذشته مطلوبتر شده است اما در استان های پرجمعیتی همچون تهران شرایط همچنان ناپایدار است به طوری که طبق اعلام استاندار تهران محدودیت های کرونایی به مدت یک هفته دیگر تمدید شده است.
در پایتخت حتی امروز حجت نظری عضو شورای اسلامی شهر تهران خواستار لغو و یا تغییر در شیوه اجرای طرح ترافیک پایتخت برای افزایش تردد شهروندان با توجه به شیوع کرونا شد زیرا به اعتقاد وی اجرای طرح ترافیک باعث افزایش تردد با مترو و اتوبوس شده است و در این مکان ها امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی وجود ندارد.
سیدمالک حسینی سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه وضعیت گرمخانههای پایتخت از لحاظ شیوع در موج دوم کرونا سفید است، گفت: تاکنون جز یک مورد که اخیرا در بدو ورود به یکی از گرمخانهها دارای علایم حاد بوده و توسط اورژانس به مراکز درمانی منتقل شده، مددجویی به این بیماری مبتلا نشده است.
در کهگیلویه و بویراحمد نیز شرایط مساعد نیست؛ پرویز یزدان پناه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: آمار ابتلا به بیماری ویروس کرونا در استان نسبت به ابتدای خرداد ماه گذشته۴.۳ برابر شده و بیشترین افزایش ابتلا به ویروس کرونا در کهگیلویه و بویراحمد در شهرستان گچساران گزارش شده است.
در نخستین روز هفته، ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت سفری به مشهد داشت و گفت:در شرایط کنونی کرونایی که شمار مرگ و میرها افزایش یافته توصیه اصلی وزارت بهداشت به حداقل رساندن سفرها تا اطلاع ثانوی، از جمله سفر به شهرهای زیارتی به ویژه شهر مشهد است. پس از آن حسن جعفری دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در خراسان رضوی امروز اعلام کرد «محدودیتهای جدید کرونایی از امروز (شنبه) در این استان اعمال میشود زیرا بر اساس آخرین گزارش ارائه شده هفته گذشته شاهد افزایش بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و فوت شدگان ناشی از این بیماری در استان بودیم که نتیجه رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی است».
محمدحسین صومی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم امروز گفت: طبق برخی آمارها ۸۳ تا ۸۶ درصد افرادی که بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست می دهند، دارای بیماری های زمینه ای هستند که بر همین اساس تداوم خدمات عادی کاهش میزان مرگ در اثر کرونا را نیز در پی خواهد داشت.
فریدون رحمانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری هم با اشاره به خستگی کادر درمانی و بهداشتی این استان پس از شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ تاکنون، گفت: برای تجدید روحیه و رفع خستگی این مدافعان سلامت میطلبد تا مشوقهای مالی و معنوی برای آنها در نظر گرفت.
در استان سمنان، علیرضا آشناگر استاندار با بیان اینکه این استان در وضعیت هشدار کرونا قرار دارد گفت: مجموعه اقدام ها از جمله اقدامهای ۲ دانشگاه علومپزشکی استان و مشارکت مردم منجر به برخورداری از ثبات بیشتر این استان نسبت به سایر استانهای کشور شده است.
از استان فارس نیز امروز خبر رسید پس از بازی انجام شده در تهران، ۱۲ بازیکن و ۲ کادر پزشکی عضو تیم فجر سپاسی شیراز به بیماری کووید 19 مبتلا شده اند و از این رو سرپرست این باشگاه این گلایه را مطرح کرد که سازمان لیگ فدراسیون فوتبال در آییننامه اجرایی پروتکل کرونا اعلام کرده است که تیمها نمیتوانند با بیشتر از ۲۵ بازیکن تمرین کنند و حال اینکه جواب تست ۱۴ بازیکن و کادر فنی ما مثبت شده است می گویند تحت هر شرایطی باید بازی کنید.تست ابتلابه کرونایشان مثبت است.
سید موسی خادمی استاندار لرستان که همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد، امروز اعلام کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۱۴ هزار بیمار مبتلا به کرونا در استان شناسایی شدهاند که بخش عمدهای از آنان بهبود یافته اند.
در استان همدان با وجود آنکه امروز اعلام شد 71 درصد مردم دستورها و پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند، اما استاندار از تمدید محدودیت های کرونایی در شهرستان هایی با وضعیت قرمز به مدت یک هفته دیگر خبر داد و هدف از آن را حفظ سلامتی شهروندان و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا برشمرد.
خبرهای امیدبخش
در کنار انواع خبرهای کرونایی امروز، چند خبر امیدوارکننده هم از استانها رسانه ای شد؛ برای نمونه یک بیمار بهبود یافته از کرونا در بندر گناوه پس از گذراندن دوره درمان و به دست آوردن سلامتی خود در حرکتی فرهنگی و نوعدوستانه با حضور در بیمارستان سوانح سوختگی چرومی و امیرالمومنین(ع) این شهرستان از تلاش و زحمات وافر کادر درمانی این مراکز قدردانی کرد.
علی فرهمندپور سرپرست فرمانداری ویژه دزفول نیز با اشاره به بهبود وضعیت کرونا در این شهرستان گفت: ماموریت گروههای جهادی در بیمارستان بزرگ دزفول پایان یافت اما نباید به منزله پایان کرونا باشد زیرا درصورت ذرهای بیتوجهی نسبت به پروتکلهای بهداشتی، دوباره با مشکل مواجه خواهیم شد.
دکتر ایوب پزشکی رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز این خبر خوش را اعلام کرد که ۹۰ درصد افراد مبتلا به کووید ۱۹ با وضعیت عمومی خوب به شکل سرپایی درمان میشوند و خوشبختانه با آگاه سازیهای متعدد که در جامعه انجام شده عموم مردم با علایم بیماری آشنا هستند.
خبر خوش دیگر را دکتر «محمودرضا مرادی» رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه رسانه ای و اعلام کرد:« تعداد موارد بستری و ابتلا به کرونا در استان کاهش قابل توجهی داشته که این امر حاصل زحمات کادر بهداشت و درمان و همکاران پرتلاش در دانشگاه و بیمارستانهای استان در ۲ هفته گذشته و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم است»؛ از این رو استاندار کرمانشاه از بازگشایی تالارهای استان خبر داد و گفت: تالارها که در طول پنج ماه اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا تعطیل بودند و محتمل زیان هنگفت شدند از روز یکشنبه پنجم مرداد با ۵۰ درصد ظرفیت و با رعایت پروتکلهای بهداشتی بازگشایی میشوند.
در کنار خبرهای امیدوارکننده از تولید اقلام دارویی و بهداشتی مورد نیاز مبارزه با ویروس کرونا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری که به همدان سفر کرده بود، در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: شرکتهای دانشبنیان با تامین نیازهای داخلی از همان روزهای نخست شیوع کرونا، نقش مهمی در مهار این ویروس ایفا کردند.
وی افزود: اتفاقات خوبی در شرکتهای دانش بنیان علیه کرونا رخ داد و فناوران ایرانی به خوبی به مبارزه با این ویروس پرداختند.
ستاری یادآور شد: امروز دستگاه تولید ماسک، تجهیزات پزشکی و ونتیلاتور(دستگاه تنفس مصنوعی) در داخل کشور ساخته میشود و در این مدت حتی یک ونتیلاتور که روند ساخت پیچیدهای دارد به کشور وارد نشده است.
گزارشهای کرونایی
دشواری های ناشران آذربایجانشرقی در روزهای کرونایی
خیز خطرناک کرونا و روزهای سخت بخش بهداشت و درمان اردبیل
نظر شما