فرماندهی عملیات مشترک عراق در بیانیهای اعلام کرد که بر اساس دستورالعمل نخستوزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح، این فرماندهی برای به دست گرفتن کلیه گذرگاههای مرزی و اجرای قانون در آنها با هدف مقابله با سوءاستفاده مالی، فساد و اتلاف بیتالمال، اعزام نیروهای امنیتی را به این گذرگاهها آغاز کرده است.
بر این اساس، شمار نیروهای امنیتی تعیین شده مطابق ماهیت و کارکرد هر گذرگاه مرزی خواهد بود و از این پس مسئولیت محافظت از همه خروجی مرزهای بر عهده ارتش عراق خواهد بود.
بیانیه فرماندهی عملیات مشترک ادامه داد که گذرگاههای مرزی دریایی شامل «ام قصر شمالی ، جنوبی و میانی و خور الزبیر» و زمینی متشکل از «شلمچه، بدره، المندریه، سفوان، القائم، طریبیل، الشیب، زرباطیه، ابوفلوس و عرعر است.
بیانیه فرماندهی عملیات مشترک عراق تاکید کرد: نیروهای ارتش حفاظت از گمرکات ۱۰ گذرگاه زمینی و چهار مرز دریایی را برعهده خواهند گرفت و با هرگونه سوءاستفاده و از سوی هر فرد و گروه مقابله خواهند کرد.
«عمر الوائلی» مدیر گذرگاههای مرزی عراق چهارشنبه گذشته در بیانیهای اعلام کرده بود که اقدامهای جدی و قاطعانهای برای اجرای قانون و کنترل همه گذرگاههای مرزی با هدف کمک به درآمدهای ملی و اقتصاد کشور از سوی دولت انجام خواهد شد.
الوائلی گفت که به همین منظور و با هدف یکپارچهسازی مدیریت گذرگاههای مرزی، نیروهایی از فرماندهی عملیات مشترک عراق، در گذرگاه مرزی مستقر میشوند.
«الشمری» فرمانده عملیات مشترک عراق نیز گفته بود که هدف اصلی از این برنامه، یکپارچهسازی مدیریت کنترل گذرگاههای مرزی، تامین امنیت و مبارزه با فساد است.
الکاظمی نخستوزیر عراق ۲۱ تیر در سفر به گذرگاههای مرزی «منذریه» (خسروی) و «مندلی» (سومار) برای شرکت در آیین بازگشایی آنها، کنترل این دو معبر را به نیروهای ارتش و «الحشد الشعبی» واگذار کرده بود.
وی چند روز پیشتر کنترل گذرگاههای مرزی استان بصره را نیز به ارتش واگذار کرده بود.
نظر شما