نادر فخری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از تعدادی کارگاه صنایع دستی شاهرود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به جهش تولید نامگذاری شده ، بازدیدها و نشستهای زیادی برای پیگیری و رفع مشکلات فعالان بخش تولید برگزار شد.
وی که به همراه گروهی از مسئولان از چهار واحد کوچک و بزرگ صنایع دستی بازدید می نمود، تاکیدکرد:برای بررسی و رفع مشکلات بخش صنایع دستی ، چهارشنبه این هفته نشستی با حضور شهردار شاهرود ، رئیسان بانک های عامل و منتخبانی از فعالان صنایع دستی برگزار خواهد شد.
به گفته وی ، بیشترین مشکل فعالان صنایع دستی ، کمبود سرمایه در گردش و نبود مکان های بزرگ و مناسب برای ادامه کار با توان بیشتر است .
فخری با بیان اینکه ثبت ملی کلاتهخیج به عنوان شهر صنایع دستی، زمینهساز رونق اقتصادی است، افزود: رونق صنایعدستی زمینه ساز توسعه گردشگری و تبدیل استان و شهرستان به مقصد گردشگری می شود.
فرماندار شاهرود به فعالیت حدود یک هزار بافنده در شهر کلاته خیج هم اشاره کرد و گفت: کلاته خیج با وجود قابلیتهای متعدد در زمینه صنایعدستی و جاذبههای طبیعی میتواند به یکی از مهمترین مقاصد سفر استان تبدیل شود.
وی بر توسعه نمدمالی در روستای ابرسج، جاجیمبافی در مجن و گلیمبافی در بیارجمند تاکید کرد و ابراز داشت: هنرمندان شهرستان شاهرود از نظر میزان تولید و تنوع کیفیت، محصولات قابل توجهی دارند که با رفع مشکلات آنان می توان در سال جهش تولید ، رونق اقتصادی را شاهد بود.
معاون استاندار سمنان گفت : در بیشتر صنایع این شهرستان که تاکنون بازدید شده است رونق تولید در آن ها به چشم خورده و در انبارها مواد اولیه به مقدار لازم موجود است .
فخری ادامه داد : بر اساس گزارش اداره کل حذب و سرمایهگذاری اقتصادی استانداری سمنان ، فرمانداری ویژه شاهرود با راه اندازی ۱۷ واحد تولیدی راکد در سه ماهه نخست امسال و افزایش ظرفیت تولید ۲۳ واحد از بنگاههای تولیدی دیگر ، رتبه نخست استان سمنان را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار امیدواری کرد، در سال جهش تولید این روند روبه رشد با حمایت های مسوولان و استاندار سمنان ادامه یابد.
پارسال ۳۷ واحد راکد این شهرستان در سال گذشته با پیگیری ستاد حمایت از واحدهای تولیدی شاهرود به چرخه تولید بازگشت ، همچنین این ستاد با پیگیری ۲۰۶ پرونده و ۱۵۰ مصوبه توانست افزون بر۴۰ واحد تولیدی شهرستان را از وضعیت کمتر از ظرفیت اسمی به واحدهای با ظرفیت کامل ارتقاء دهد.
بهره برداری ۴۷ واحد تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد از دیگر اقدامات ستاد حمایت از صنایع بود به طوری که در پایان سال ۹۸ در بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همه ۱۶۳ واحد این حوزه فعال بودند که به گفته مسوولان امر ، این امر موجب ماندگاری روستاییان و گاهی مهاجرت معکوس جمعیت جوان روستایی شد.
امسال نیز ارتقای ظرفیت اسمی شرکت سیمان ، توسعه شرکت فولاد، راهاندازی واحدهای تولیدی جدید و بکارگیری نیروهای جوان در دستور کار ستاد حمایت از واحدهای تولیدی قرار دارد.
با برنامه ریزی فرمانداری شاهرود و با حضور اعضای کارگروههای رفع موانع تولید ، روزهای چهارشنبه هر هفته به بررسی مشکلات صنایع، کارآفرینان و سرمایه گذاران اختصاص داده شده است.
در شهرستان شاهرود ۲۳۸ واحد صنعتی فعالیت میکنند که بیش از ۱۰۰ واحد در شهرک صنعتی این شهر مستقر است ، همچنین ۱۰۲۷واحد کشاورزی، ۴۷ واحد صنایع دستی و ۱۱۶ واحد گردشگری هم در این شهرستان فعالیت می کنند.
۹۰ درصد از صنایع استان سمنان از نوع صنایع کوچک، ۶ درصد صنایع متوسط و بقیه صنایع بزرگ است، ۱۸ مجموعه شهرک و ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در استان سمنان زیر پوشش شرکت شهرکهای صنعتی است.
نظر شما