اسماعیل نوری کارشناس بازرگانی این شرکت دانش بنیان صنعتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص این محصول دانش بنیان توضیح داد: با توجه به اینکه هوای اطراف ما علاوه بر مولکول های اکسیژن، دارای گازها و آلاینده های مضر و میکروارگانیسم های فعال در محیط است و با هر بار تنفس این آلاینده ها و میکروارگانیسم ها وارد سیستم تنفسی شده و سیستم ایمنی بدن را به خطر می اندازند، این دستگاه برای تصفیه هوای محیط ساخته شده است.
وی توضیح داد: دستگاه ضدعفونی کننده هوا با استفاده از سیستم پلاسمای سرد با ایجاد فرآیند یونیزه کردن و ایجاد یون های آزاد در هوا توانایی از بین بردن آلاینده ها، ویروس ها، میکروارگانیسم ها، باکتری ها و قارچ ها را دارد.
نوری بیان کرد: به این صورت که یون های آزاد با واکنش نشان دادن با آلاینده ها آن ها را اکسید کرده و همین یون ها در برخورد با میکروارگانیسم ها و ویروس ها با ایجاد کشش سطحی باعث نابودی آن ها می شود. دستگاه ضدعفونی کننده هوا با تکنولوژی پلاسمای سرد غیرحرارتی با ایجاد گردش هوایی مناسب در محیط های بسته فرآیند ضدعفونی کردن را به صورت کامل انجام می دهد.
وی اظهار داشت: این دستگاه برای تمام مکان هایی که ویروس، باکتری و قارچ دارند، قابل استفاده است. هوای محیط را گرفته و تمام ویروس، باکتری و قارچ ها را از بین می برد و هوای پاک را به محیط نصب شده ارایه می دهد. این دستگاه در تمام بخش های بیمارستانی، سی سی یو و آی سی یو، اتاق ایزوله و عفونی و اتاق عمل و مراکز درمانی، مطب ها، کارخانجات، ادارات، مرغداری ها، بسته بندی موادغذایی، ندامتگاه ها و محیط هایی که در تماس مستقیم با آلاینده ها هستند و محیط های مساعد رشد میکروارگانیسم های فعال و غیره قابل نصب است.
نوری افزود: در سال های اخیر روش پلاسمای سرد غیرحرارتی یک رویکرد نوآورانه برای حل برخی از مشکلات کره زمین از قبیل بارش باران های اسیدی، گازهای گلخانه ای، گرمایش کره زمین، تخریب لایه اوزون و آلودگی هوا بوده است و با توجه به شیوع ویروس کرونا در دنیا، استفاده از تکنولوژی پلاسمای سرد غیرحرارتی نیز برای از بین بردن ویروس موجود در هوا نیز مورد توجه قرار گرفته شده است.
وی گفت: پلاسمای سرد غیرحرارتی پلاسماهایی هستند که میانگین انرژی الکترونی در آنها به طور قابل توجهی بالاتر از اجزای گاز محیط بوده که بیشتر انرژی الکتریکی آن ها به جای گرم کردن گاز صرف تولید الکترون های پر انرژی می شود؛ بنابراین انرژی موجود در پلاسمای سرد غیرحرارتی ترجیحا به تفکیک الکترون و یونیزاسیون گاز پس زمینه، جهت تولید رادیکال ها پرداخته است که این امر منجر به تجزیه مولکول های سمی می شود.
این کارشناس افزود: انواع مختلفی از دستگاه های پلاسمای غیرحرارتی وجود دارد که به منظور کاربردهای زیست محیطی تولید شده اند، پتانسیل این دستگاه ها برای از بین بردن آلاینده ها یا مولکول های سمی است که اغلب ناشی از احتراق ناقص سوخت های فسیلی بوده و از کارخانجات صنعتی و وسایل نقلیه تولید می شود و عوارض خطرناکی بر سلامتی انسان و محیط زیست دارد که توسط تکنولوژی پلاسمای سرد غیرحرارتی تجزیه شده و از بین می رود.
نوری با اشاره به اینکه در دوران کرونا با توجه به اینکه این ویروس یک ویروس ناشناخته است، گفت: با توجه به تصفیه و ضدعفون کردن هوا به وسیله این دستگاه، استفاده از این محصول دانش بنیان در دوران کرونا با استقبال خوبی روبرو شد و ما توانستیم بخش قابل قبولی از نیاز بازار را پاسخگو باشیم.
وی یادآورشد: نمونه این دستگاه در حال حاضر در کشور فرانسه وجود دارد که با قیمت بالا عرضه می شود، اما این دستگاه به صورت کاملا داخلی طراحی و تولید شده، دارای استاندارد و مجوز صنعت و معدن بوده و در حال اخذ مجوز تجهیزات پزشکی نیز است.
نوری با اشاره به اینکه تاکنون این دستگاه در بسیاری از محیط های بیمارستانی، اداری و کارخانجات نصب شده است، گفت: قبل از نصب این دستگاه در محل، کشت مربوطه برای ارزیابی و پاکسازی هوا از میکروب ها، ویروس ها و قارچ ها برداشته می شود و بعد از نصب دستگاه نیز این ارزیابی صورت می گیرد. این ارزیابی توسط آزمایشگاه معتمد سازمان غذا و دارو صورت می گیرد و بر اساس گزارش آزمایشگاه ها با نصب این دستگاه، محیط اطراف ما عاری از باکتری، ویروس و میکروب می شود و نتیجه منفی داشته است.
این محصول دانش بنیان در ابتدای امسال در نمایشگاه جهش فناورانه مقابله با کرونا در پاویون معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری به نمایش گذاشته شد.
نظر شما