حجت الله شهبازی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح توسعه گلخانه ها و انتقال کشت از فضای باز به گلخانه ها موجب صرفهجویی مصرف آب میشود که سالانه ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب آب با کشت گلخانهای در استان صرفهجویی میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس سند راهبردی تا پایان برنامه ششم توسعه ۲۱۰ هکتار گلخانه در این استان احداث میشود افزود: کشتهای گلخانهای یکی از راهکارهای استفاده بهینه از منابع طبیعی است که با توجه به رشد روز افزون جمعیت، محدودیت منابع آب و خاک و ضرورت تامین مواد غذایی ضروری است.
وی با تاکید بر اهمیت بهره گیری مناسب از منابع برای افزایش تولید مواد غذایی اظهار داشت: باتوجه به نقش بسیار مهم گلخانه ها در کاهش مصرف منابع آبی و خاکی و انرژی، توسعه گلخانه ها در استان اولویت است.
شهبازی شرایط استان همدان را برای تولید محصولات گلخانه ای مناسب ارزیابی کرد و گفت: شرایط جغرافیایی، آب و هوایی و مرکزیت همدان در استان های غرب، مرکز و جنوب کشور از مهمترین مزیت های همدان است.
وی ادامه داد: روزهای خنک و شب های سرد این استان شرایط مناسبی را برای تولید محصولات گلخانه ای با کیفیت فراهم کرده است.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: تا پایان سال گذشته ۱۳۲ هکتار گلخانه در سطح استان ایجاد شده که برای یک هزار و ۴۵۲ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
شهبازی با بیان اینکه هشت مجتمع گلخانهای در همدان، ملایر، رزن، درگزین، نهاوند، تویسرکان، کبودراهنگ و اسدآباد وجود دارد بیان کرد: تولید خارج از فصل محصول، افزایش اشتغال و تثبیت اشتغال در تمام طول سال، افزایش کمی و کیفی محصول از مزایای توسعه گلخانه ها است.
وی ادامه داد: در ۱۵ سال گذشته سالانه ۶.۷ هکتار گلخانه در استان ایجاد شده، اما سال ۹۸ حدود ۲۵ هکتار افزایش یافته که ۳۲۰ درصد رشد را نشان میدهد.
گفتنی است سالانه ۶۷۰ هزار تن محصولات باغبانی در استان تولید می شود.
نظر شما