کارشناس شبه قاره: صلح آمریکایی تامین کننده امنیت و ثبات در افغانستان نیست

تهران- ایرنا-کارشناس مسائل شبه قاره گفت: آمریکایی ها صلح در افغانستان را در چارچوب منافع ملی واشنگتن تعریف می کنند اینگونه پروسه به اصطلاح صلح نمی تواند ضامن امنیت و ثبات سیاسی در جامعه افغانستان باشد.

«نوذرشفیعی» در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا ادعای نماینده آمریکا در امور افغانستان مبنی براینکه ایران حامی پروسه صلح افغانستان  نیست،  را بی پایه و اساس خواند و گفت: مفهوم صلح و پروسه صلح در افغانستان تعریف خاص خود را دارد. صلح در افغانستان زمانی تعریف می‌شود که در راستای منافع مردم افغانستان باشد.

این تحلیلگر مسایل آسیا با بیان اینکه «زلمای خلیل زاد» صلح در افغانستان را در چارچوب منافع ملی آمریکا تعریف می‌کند، بیان داشت: آمریکا در تلاش است تا طالبان با ورود به چرخه سیاسی افغانستان خلع سلاح شوند و از سوی دیگر نیروهای داعش در افغانستان  را تقویت می کند تا به ایجاد ناامنی در محیط پیرامونی این کشور اقدام کنند.

نماینده پیشین مجلس افزود: اگر سنگ بنای صلح در افغانستان، مردم و منافع ملی این کشور باشد، همه همسایگان و بویژه ایران از آن حمایت می‌کنند و اگر پروسه به اصطلاح صلح در افغانستان تهدیدی علیه مردم این کشور  و مردم منطقه باشد هیچ کشوری از آن حمایت نمی کند.

شفیعی افزود: کشورهای منطقه به صلح واقعی در افغانستان نیاز دارند، زیرا ثبات سیاسی و اجتماعی در افغانستان به صلح و امنیت منطقه پیرامونی  این کشور منجر می‌شود.

این تحلیگر مسایل سیاسی با بیان اینکه ایران از صلح و توسعه در افغانستان حمایت می کند، گفت: تحولات افغانستان می تواند در کشورهای همسایه تاثیر گذار باشد، در حالی که آمریکایی‌ها که در فاصله دورتری از این منطقه قرار دارد، چندان نگران تحولات افغانستان نیستند.  

 شفیعی  خاطرنشان کرد: خلیلزاد به این نکته توجه کند که کشورهای همسایه افغانستان از سیاست به ظاهر صلح  افغانستان که در راستای منافع ملی آمریکا  در منطقه تعریف می شود، آگاهند.

وی افزود: اگر آمریکا به دنبال صلح پایدار در افغانستان است چرا  در مذاکرات صلح طالبان و آمریکا، نماینده رسمی مردم افغانستان یعنی دولت این کشور دعوت نشد؟ چرا آمریکایی ها  از مشارکت دادن دولت افغانستان در پروسه صلح پرهیز می کنند؟

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: خلیلزاد در ادعای خود از صلح افغانستان، باید پروسه صلح در این کشور را تعریف کند. وقتی پروسه به اصطلاح صلح آمریکایی باشد دیگر کشورها ضرورتی نمی‌بینند که از آن حمایت کنند، ولی اگر پروسه صلح افغانی باشد همه کشورهای  منطقه به خاطر منافع ملی  خود از آن حمایت می‌کنند.

نماینده پیشین مجلس یادآورشد: از سال ۱۹۷۹  تا کنون بیش از چهار دهه از ناامنی و جنگ داخلی در افغانستان می گذرد. کشوری همانند ایران  از این تحولات آسیب  جدی دیده است. آثار این درگیری  و آسیب در شکل مهاجرت اتباع افغانستان به ایران، قاچاق انسان، اسلحه، مواد مخدر و شرارت‌های مرزی پدیدار است.

شفیعی ادامه داد: ایران تاوان ناامنی افغانستان را پرداخت کرده است و به طور واقعی و صادقانه در پی استقرار صلح در افغانستان است.

وی تصریح کرد: صلح آمریکایی در افغانستان  نمی تواند ثبات سیاسی و اجتماعی در جامعه افغانستان را تامین کند و مقامات واشنگتن در تامین ثبات این کشور در طول دو دهه اشغال و حضور نظامی ناکام مانده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha