علیاصغر همت روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: بخش مرکزی قم با داشتن مناطق بیابانی و موقعیت گرمسیری، چراگاه اصلی شتر در استان است و بیشتر شترداران قمی در دهستانهای قمرود و قنوات این بخش حضور دارند.
استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، جعفریه، سلفچگان، کهک و خلجستان میباشد؛ بخش مرکزی قم با بیش از هفت هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع دارای ۲ دهستان قنوات و قمرود است که جمعیتی حدود ۳۵ هزار تن دارد.
وی افزود: پرورش شتر در قم دارای مزایای اقتصادی بسیاری است و به همین دلیل سازمان جهاد کشاورزی استان حمایت از بهره برداران این بخش را در اولویت کاری خود قرار داده است و با انجام اموری همچون پیگیری امور مربوط به ارائه تسهیلات بانکی به شترداران، شناسنامهدار کردن شترهای پرورشی استان و معاینه مستمر شترها تلاش میکند این صنعت در قم روز به روز گسترش یابد.
وی با اشاره به این که بیشتر شترهای موجود در قم از نژاد کلکویی هستند، ادامه داد: شتر در برابر گرما و تنشهای محیطی قم بسیار مقاوم است و قدرت تحمل بالایی در برابر بیماریها دارد و این ویژگی باعث شده تا پرورش آن در قم، توجیه اقتصادی بالایی داشته باشد.
همت گفت: گوشت، شیر، پوست، پشم و کرک ازجمله محصولات قابلاستفاده این دام است که بازار خوبی دارد و با حمایت بیشتر از شترداران استان میتوان حجم تولیدات قم در این بخش را گسترش داد.
وی بیان کرد: پرورش شتر در استان قم علاوه بر روش های سنتی به صورت صنعتی نیز انجام میشود و در این زمینه طرح های توسعهای با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار است.
وی ادامه داد: عشایر اصلیترین پرورش دهندگان شتر در قم هستند و با تامین امکانات مورد نیازشان، میتوانند به عنوان مهمترین تولیدکنندگان گوشت قرمز به فعالیت خود ادامه دهند و برای استان ارزش افزوده اقتصادی ایجاد کنند.
علاوه بر ایل کلکو، شاهسون، میش مست، زند، عرب و کتی، عشایر دیگری هم در استان قم حضور دارند و براساس منابع تاریخی، قم در پذیرایی از عشایر قدمت بالاتری نسبت به استان های همجوار خود دارد./
نظر شما