وی در صفحه توییتری خود با اشاره ضمنی به اقدامات ترکیه، نوشت که شاید بزرگترین خطر برای منطقه ما و حاکمیت ما آن چیزی باشد که می توان آن را امپریالیسم منطقهای و سلطه آن، نامید . برای آنکه این سرنوشت منطقه نباشد، همبستگی و دوشادوشی یک ضرورت و اولویت عربی است، باید رویکرد ما متناسب با حجم چالش باشد.
پیش از این نیز قرقاش در روز پنجشنبه گفته بود: جهان عربی ما و پایتختهایش نمیتواند در برابر مداخلهای منطقهای دست بسته بنشیند. باید به ورود شبه نظامیان و مزدوران ینیچری (سربازان امپراتوری عثمانی) پایان یابد.
یکی از موارد اختلاف میان ترکیه و امارات رویارویی آنها در لیبی و حمایت از دو طرف مخالف درگیر در این کشور است. ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فایز سراج حمایت می کند.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیار گستردهای روبهرو بوده است.
این کشور در نهایت به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیاست و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات، یونان و قبرس حمایت میشود.
نظر شما