درخواست دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی لارستان و پاسخ سرپرست این واحد

لارستان- ایرنا- تعدادی از دانشجویان و فعالان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علمی کاربردی لارستان استان فارس در نامه‌ای خواستار جلوگیری از تعطیلی و انحلال این دانشگاه شدند که سرپرست این دانشگاه گفت تصمیم به واگذاری چنین واحدهایی در سطح ملی گرفته شده است.

در بخشی از نامه دانشجویان و فعالان فرهنگی که خطاب به مسئولان مربوط نوشته شده و نسخه ای از آن چهارشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: دانشگاه علمی کاربردی لارستان از سال گذشته (۹۸) تاکنون دچار سرنوشت دانشگاه فرهنگیان شد و با مشکلات واگذاری و سلب امتیاز آن از این شهرستان مواجه شده است.

نامه این افراد حاکی است:‌ این مرکز به عنوان متولی نظام آموزشی مهارتی از سال ۱۳۸۲ در شهرستان لارستان تاسیس شد و تاکنون نقش مهمی در ارتقای سطح دانش و مهارت این خطه و مردم لارستان داشته است از این رو حفظ این مرکز و توسعه فعالیت های آن همواره به عنوان یکی از اهداف مدیران شهرستان مطرح بوده است.

نویسندگان این نامه افزودند:ساختمان این دانشگاه به مساحت حدود پنج هزار متر مربع و با همکاری دولت و خیرین ساخته شده ،در مهرماه سال تحصیلی گذشته و جدید پذیرش دانشجو توسط مرکز استان منع شده و دانشگاه نیمه تعطیل و رشته ها را غیرفعال کرده اند در حالی که در سال ۹۶ این مرکز آموزشی بیشترین میزان جذب دانشجو را در بین مراکز وابسته به استان فارس داشته است.

در  نامه عنوان شده است: با توجه به پیگیری های دلسوزان شهر، جامعه دانشگاهی و برخی مسئولان شهرستان و حتی با ارائه نامه توقف واگذاری معاونت بازرسی حقوقی استانداری و حتی وفق رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری شورای مرکزی دانشگاه حق هیچگونه واگذاری مراکز آموزشی را نداشته و واگذاری نیاز به مصوبه مجلس شورای اسلامی دارد؛ اما مسئولان از این قانون سرباز زده اند و این دانشگاه را نیمه تعطیل و رشته های آن را متوقف کرده اند.

این افراد نوشتند: مکاتبات متعدد با فرماندار ، شورای شهر، دانشجویان و فعالان شهر برای منحل نشدن دانشگاه علمی کاربردی لارستان تاکنون نتیجه ای نداشته است.

آنها از مسئولان و مقامات اجرایی استانی و محلی درخواست کردند: امتیاز این مرکز دولتی وابسته به وزارت علوم و تحقیقات فناوری دوباره به شهرستان بازگردد و این مرکز آموزشی نیز همچون ۳ مرکز دیگر فعال در استان فارس و مراکز دیگر کشور به خدمات خود در این شهرستان و منطقه جنوب فارس ادامه دهد تا از تضییع شدن حق مردم و جوانان منطقه و بلاتکلیفی دانشجویان جلوگیری شود.

موضوع واگذاری مرکزعلمی کاربردی لارستان تصمیم ملی است

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی شهرستان لارستان با تشریح برخی جزئیات و فرآیند واگذاری این دانشگاه و نامه جمعی از دانشجویان مبنی بر انحلال این مرکز آموزشی گفت: این موضوع تنها محدود و محصور به شهرستان لارستان نیست و واگذاری برخی دانشگاه های علمی کاربردی یک تصمیم در سطح ملی است.

علی طالع زاده در مصاحبه با ایرنا گفت: واگذاری برخی مراکز وابسته علمی کاربردی در کل کشور از ۲ سال پیش بنا به دلایل مختلف در دستور کار دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور قرارگرفته و تا کنون برخی از این مراکز نیز واگذار شده اند.

وی ابراز داشت: از سال ۱۳۹۷واگذاری مرکز لارستان همزمان با برخی مراکز دیگر در کل کشور در دستور کار قرارگرفت و با تصویب هیات امنای دانشگاه جامع علمی کاربردی مقرر شد، ساختمان مرکز مذکور به دانشگاه دولتی لارستان واگذار و کارکنان نیز به این دانشگاه منتقل شوند.

طالع زاده ادامه داد: تعداد شاغلان و کارکنان مشغول به تحصیل در سال تحصیلی گذشته ۲۵۰ دانشجو بوده که در مهرماه ۹۸ نیز حدود ۳۰ دانشجو به تعداد شاغلان به تحصیل اضافه شده است.

وی ادامه داد: مجوز جذب دانشجو در مهرماه و بهمن ماه ۹۸  در برخی رشته ها و در هر ۲ نوبت فراخوان جذب داده شد که در مهرماه ۹۸ حدود ۳۰ دانشجو جذب شدند اما در بهمن ماه با توجه به تعداد ناچیز متقاضیان هیچ رشته ای به حد نصاب نرسید.

وی گفت: هم اینک نیز شرایط تحصیل برای دانشجویان در حال تحصیل در مرکز علمی کاربردی لارستان توسط دانشگاه دولتی فراهم است.

طالع زاده افزود: به عنوان مثال تمام کلاس های مجازی نیم سال گذشته این مرکز با استفاده از سرورها و خدمات ارائه شده از سوی دانشگاه دولتی بدون کوچکترین مشکلی برگزار شد.

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی لارستان ابراز داشت: این در حالی است که بسیاری از مراکز استانی در برگزاری کلاس های آنلاین با مشکلات مختلفی مواجه بودند.

مشکلی برای ادامه تحصیل دانشجویان نیست

وی ادامه داد: هیچ دانشجویی برای اتمام دوره تحصیلی مشکلی نخواهد داشت و دانشگاه خود را ملزم به ارائه خدمات و برگزاری کلاس های باقیمانده برای فارغ التحصیلی تمام دانشجویان مشغول به تحصیل می داند و در بهمن ۹۸ نیز حدود ۵۰ دانشجوی این مرکز فارغ التحصیل شدند.

طالع زاده گفت : موارد حقوقی موضوع واگذاری نیز به صورت کامل و در سطح کلان کشور و وزارت علوم  بررسی شده است و هیات امنای دانشگاه بر اساس قوانین موجود و مصوب در مجلس شورای اسلامی صلاحیت تصمیم گیری در خصوص واگذاری را داشته است.

این مسئول دانشگاه علمی کاربردی لارستان گفت: دیوان عدالت اداری نیز مصوبه شورای دانشگاه در خصوص اجازه واگذاری مراکز را به درستی ابطال کرده است. اما هیات امنای دانشگاه بر اساس احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مصوب سال ۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی صلاحیت لازم را برای تصویب و اجرای واگذاری ساختمان واحد ها همچنان دارد. 

وی ادامه داد: دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز اعلام آمادگی کرده در صورت وجود متقاضی، امکان راه اندازی مرکز جدید بدون تصدی گری دولتی در لارستان وجود دارد که در این خصوص مذاکراتی از طرف مسئولان شهرستان با جهاد دانشگاهی انجام شده است و سایر بخش ها و حتی بخش خصوصی نیز می توانند متقاضی راه اندازی مراکز جدید باشند.

طالع زاده ابراز داشت: در خصوص ادامه امکان جذب دانشجویان جدید در رشته های علمی کاربردی در نیمسال آینده نیز هنوز وضعیت قطعی مشخص نیست و با توجه به پیگیری های انجام شده امیدواریم هرچه سریعتر موضوع منجر به نتیجه مطلوب شود.

لارستان به مرکزیت لار از شهرستان های جنوبی فارس و فاصله مرکز آن با شیراز حدود ۳۸۰ کیلومتر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha