مردم برای جلوگیری از قطعی برق و آب صرفه‌جویی کنند

کرمانشاه- ایرنا- فرماندار کرمانشاه بااشاره به افزایش بی‌سابقه مصرف آب و برق در شهر کرمانشاه و افزایش درجه دمای هوا در استان از مردم خواست با اتحاد و همبستگی در مصرف آب و برق برای جلوگیری از قطعی‌های مکرر صرفه‌جویی کنند.

فضل الله رنجبر روز سه شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان کرمانشاه که به حل مشکلات آب و برق بخشداری سرفیروزآباد اختصاص داشت، از تلاش شبانه روزی شرکت های آب و فاضلاب و همچنین شرکت توزیع نیروی برق استان برای جلوگیری از قطعی ها خبر داد و افزود: کرونا و افزایش درجه دمای هوا مصرف برق و آب در شهر کرمانشاه را بالا برده  و اگر مردم ۱۰ درصد صرفه جویی کنند به وضعیت پایداری خواهیم رسید.

او، قطعی برق و آب را یک مشکل طبیعی ناشی از مصرف بیش از اندازه مشترکان دانست و اضافه کرد: اما دشمنان نظام جمهوری اسلامی از این نوع مشکلات سوء استفاده سیاسی، اجتماعی و اقتصادی می کنند.

رنجبر، خواستار اطلاع رسانی به مردم برای صرفه جویی آب و برق شد و گفت: همه با وحدت و تلاش به خوبی از این مشکلات عبور می کنیم و خدمات بهتری به مردم صورت می‌گیرد.

فرماندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود؛ به مشکلات برق چاه های آب شرب روستایی و مجتمع آبرسانی امام علی (ع) که به ۲۰ روستا آبرسانی می کند و همچنین قطعی برق برخی از روستاهای  بخش سرفیروزآباد اشاره کرد و گفت: شرکت توزیع نروی برق برای حل مشکل برق منطقه به ویژه ضعف ولتاژ۲ دستگاه «اتوسبوستر» برق خریداری کرده که یکی از آنها چند روز گذشته نصب شده که تا حد زیادی مشکل برق را حل خواهد کرد.

رنجبر در ادامه با بیان اینکه در حوزه برق رسانی بخشداری خدمات و کارهای بسیار خوبی اجرا کرده است، گفت: مشکل اصلی قطع آب شرب روستاها، قطع برق است که اهالی این روستاها به دلیل نداشتن مخزن آب چند ساعت با قطعی آب مواجه می شوند بنابراین باید تهیه دیزل های برقی برای چاه ها و مجتمع آب امام علی (ع) خریداری شود تا زمانی هم برق قطع شد مشکل آب نداشته باشیم.

او در ادامه حل بسیاری از مشکلات بخشداری سرفیروزآباد را با مشارکت مردم منطقه ممکن دانست و گفت: فرمانداری کرمانشاه با حمایت استانداری در راستای توسعه و محرومیت این بخش برنامه سه ساله تدوین کرده است که امیداوریم تا سال ۴۰۱ بسیاری از این برنامه با تامین اعتبار عملیاتی شود.

رنجبر، مهم ترین بخش توسعه سرفیروزآباد را فراهم کردن زیرساخت های آب، برق، راه، بهداشت، آموزش، گاز و حل مشکل آنتن دهی و اینترنت دانست.

 نبود مخازن آب مهمترین مشکل بخش سرفیروزآباد 

بخشدار سرفیروزآباد نیز در این جلسه گفت: بخشداری سرفیروزآباد با مشکلات عدیده ای مانند قطعی مکرر آب و برق، مشکلات مخابراتی به ویژه آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت، گاز و راه برخوردار است اما مشکل آب و برق ۲ موضوع بسیار جدی است.

«عباداله کنجوریان» با اشاره به تلاش های شبانه روزی شرکت توزیع نیروی برق استان در بهینه کردن و اصلاح خطوط، فیلدهای برق، تعویض تیرک ها و نصب اتوسبوستر برای کنترل ضعف ولتاژ گفت: اما روزی یک ساعت قطعی برق، بدلیل نبود مخازن آب در سرچاه های آب شرب و مجتمع ها، مردم با ۲ روز قطعی آب لوله کشی مواجه می شوند.

وی با اشاره به تعمیر چاه روستای «مس علی» و ارزیابی چشمه «گلر» برای آبرسانی خواستار تلاش بیشتر در خصوص اجرایی مصوبات آب و فاضلاب این بخشداری شد و گفت: آب رسانی سیار باجدیت در دستور کار است اما باید مشکلات آب منطقه با مشارکت مردم، فرهنگی حل می شود.

۲ دستگاه اتوسبوستر به مبلغ ۲ میلیارد تومان برای حل مشکل برق سرفیروزآباد خریداری شده است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه نیز در این جلسه بااشاره به مشکلات برق بخشداری سرفیروزآباد ناشی از ضعف ولتاژ گفت: برای این بخشداری ۲ دستگاه اتوسبوستر برای ضعف ولتاژ به مبلغ ۲ میلیارد تومان خریداری شده است.

«امید علی مراتی» در ادامه به تعویض ۸۶ تیر برق، اصلاح و بهینه بیش از ۱۰۰ کیلومتر شبکه و کابل برقی، تعویض ۶ قطع کن و فیلدها اشاره کرد. 

او در بخش دیگری از سخنان خود از ادارات خواست پس از اتمام وقت اداری ۹۰ درصد مصرف انرژی برق خود را کاهش دهند وگرنه شرکت توزیع نیروی برق مجبور است برق آنها را قطع کند.

مراتی همچنین وضعیت مصرف برق استان را مطلوب ندانست و گفت: هر استان براساس سهمیه ای که از طرف وزارت نیرو دارد می تواند برق مصرف کند اگر مصرف بیش از اندازه شود خود به خود قطعی برق رخ می دهد و کاری از شرکت توزیع نیروی برق استان ساخته نیست.

او با اشاره به افزایش دمای هوا و مصرف بیش از اندازه برق گفت: این شرکت برای مدیریت مصرف برق با ۶ هزار واحد صنعتی و بهره برداری چاه برقی بخش کشاورزی تفاهم نامه امضا کرده است که در زمان پیک مصرف برق واحدهای خود را خاموش کنند تا از ۲۰ ساعت برق رایگان برخواردار شوند.

مراتی همچنین با بیان اینکه پیک مصرف برق استان از ظهر به شب منتقل شده است، خواستار مدیریت مصرف بیشتر از طرف خانواده ها شد.

 کشاورزی و دامپروری محور توسعه بخشداری سرفیروزآباد است

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: بخشداری سرفیروزآباد با دهستان جلال وند، عثمان وند و سرفیروزآباد دارای ۲۰۰ روستای دارای سکنه است و محروم ترین بخشداری سطح استان می باشد که نیازمند توجه ویژه است.

«خدیجه جشن» جمعیت این بخش را براساس سرشماری سال ۹۵ کشور، ۲۱ هزار و ۱۹۷ نفر در قالب پنج هزار و ۲۱۹ خانوار اعلام کرد.

وی، مهاجرت به خاطر بیکاری را یکی از مهم ترین دلایل کاهش نسبت مردان به آمار سرشماری ۸۵ برآورد کرد و بااشاره به حوزه های مختلف اقتصادی این بخشداری؛ محور توسعه منطقه سرفیروز آباد را توسعه کشاورزی و دامپروری با پرداختن به تنوع رسته های شغلی محصولات دامی و کشاورزی عنوان کرد   

جشن، با بیان اینکه مردم منطقه سرفیروزآباد از نظر معیشتی بسیار محروم هستند، گفت: در این منطقه هیچ گونه صنعتی وجود ندارد بنابراین برای توسعه باید به برنامه های تکمیل زنجیره های شغلی منطقه و احداث صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی و دامپروری اقدام کنیم.

 معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری کرمانشاه در پایان مهم ترین بخش توسعه ای بخشداری سرفیروزآباد را توجه به مسایل اجتماعی و فرهنگی برای مشارکت و هم افزایی مردم با برنامه های توسعه برشمرد.

شهرستان کرمانشاه نیمی از جمعیت استان را در خود جای داده و شامل پنج بخشداری، سرفیروزآباد، بیلوار، کوزران، ماهیدشت و بخش مرکزی است.