هنیه در گفت وگوی ویژه با پایگاه خبری « لوسیل » قطر افزود: حماس توسط طرف های واسطه پیشنهادی دال بر اجرای طرح های زیربنایی نوار غزه از جمله فرودگاه و بندر دریافت کرد مشروط به آنکه از مقاومت صرف نظر کند و تسلیحات خود از جمله موشک ها را تحویل دهد و دست از قدس بردارد و در شاخه نظامی پلیس فلسطین ادغام شود . همان گونه که سازمان آزادیبخش فلسطین « ساف» در راستای اجرای شرایط توافقنامه اسلو انجام داد.
وی بر مخالفت خود با این پیشنهاد « مسموم » تاکید کرده و توضیح داد که حماس دو ماه پیش در چارچوب طرح « معامله قرن » چنین پیشنهادی را دریافت کرد.
هنیه با بیان اینکه « پیشنهاد دهندگان در ابتدا قصد داشتند به جبهه نظامی نوار غزه پایان داده و به دنبال آن سراغ کرانه باختری بروند» افزود : حماس بر عدم چشم پوشی حماس از فلسطین ، مقاومت ، قدس ، ساکنان کرانه باختری و حق بازگشت آوارگان به فلسطین و تشکیل کشور فلسطین به پایتختی بیت المقدس از دریا تا رود و ارزش های سیاسی تاکید دارد.
وی با اشاره به « بحرانی بودن روابط حماس با عربستان » از اینکه برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس سیاست خود را در مورد حماس طی دو یا سه سال گذشته تغییر داده اند، ابراز تاسف کرده و گفت: این تغییر پیامدهای منفی با خود در سطح رسانه های عمومی به همراه داشت تا آنجا که برخی از این رسانه ها از حماس و فلسطینیان به عنوان تروریست یاد کردند و ۶۰ تن از هواداران حماس بی هیچ اتهامی در عربستان بازداشت شدند.
هنیه گفت: ما در همین رابطه تا کنون بارها برای عربستان پیام فرستادیم اما پاسخی دریافت نکردیم و با سازمان ملل به گفت وگو نشستیم و میانجی گران بین الملل را جهت آزادی آنان واسطه قرار دادیم.
۱۴۸۷
نظر شما