افزایش ۲ برابری اعتبارات منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: اعتبارات تخصیصی به این اداره کل از سال ۹۲ تاکنون ۲ برابر افزایش یافته و به همین میزان هم اجرای طرح‌های مختلف رشد داشته است.

حسن وحید روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با افزایش اعتبارات این اداره کل بویژه در ۲ سال اخیر و رسیدن اعتبارت به ۴۰۰ میلیارد ریال اجرای عملیات و طرح های آبخیزداری نیز افزایش یافته است.

وی گفت: تا سال ۹۲  مساحت اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری این اداره کل ۱۶۷ هزار و ۲۸ هکتار بود اما اکنون این مساحت به ۲۸۰ هزار و ۸۷۰ هکتار رسیده که رشد ۶۸ درصدی را نشان می دهد.

وی با بیان این که مساحت طرح های احیای رویشگاه های مرتعی و توسعه گیاهان دارویی نیز در این بازه زمانی ۳۴ درصد رشد داشته، اظهار داشت: این میزان  از ۲۵ هزار و ۴۵۰ هکتار به ۳۴ هزار و ۲۲۸ هکتار رسیده است.

وحید با اشاره به طرح هایی مانند جنگلکاری و احیای جنگل ها از رشد ۱۴۳ درصدی در این بخش نیز خبر داد و گفت: تا سال  ۹۲، سه هزار و ۹۰۶ هکتار از منابع طبیعی و جنگل ها احیا و جنگلکاری شده بود اما در این سال ها به این مساحت پنج هزار و ۶۰۰ هکتار افزوده شد.

وی از طرح حدنگار(کاداستر) به عنوان یکی از طرح  های موفق در منابع طبیعی یاد کرد و گفت: تا پیش از دولت تدبیر و امید هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده بود اما اکنون ۱۴۹ هزار هکتار از منابع طبیعی استان حدنگاری شده است.

وحید با بیان این که توسعه زراعت چوب نیز در استان ۷۰درصد رشد دارد اظهار داشت: تا سال ۹۲ فقط در ۴۹۵ هکتار از اراضی این استان زراعت چوب انجام می شد اما از سال ۹۲ تاکنون این مساحت به به ۸۴۲ هکتار  رسیده است.

وی افزود: تاکنون برای ۲ میلیون و ۲۱ هزار از اراضی استان سند ملی و دولتی صادر شده که ۳۱۳ هزار هکتار از این مساحت در ۶ سال گذشته سند دار شده و در این بخش نیز رشدی ۱۲درصدی را شاهد هستیم.

وی گفت: از سال ۹۲ تا کنون مهار کانون های بحرانی و تثبیت شن های روان نیز ۴۶ رشد دارد.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

۲۵هزار هکتار از مساحت جنگل های هیرکانی در این استان قرار دارد.

این استان ذخیرگاه ژنتیک انواع گیاهان و درختان جنگلی است.

در خراسان شمالی ۳۵۰ گونه گیاه دارویی، معطر و ادویه ای شناسایی شده است که بیشتر این گونه ها قابلیت صنعتی شدن دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha