به گزارش روز سهشنبه پایگاه خبری بازارسرمایه ایران، مسیر رشد و توسعه با دریافت ایدهها، عقاید و تضارب آرا هموار میشود، تدوین مقررات و تعیین چارچوبها برای حوزههای کسب و کار بر فعالیت بسیاری از ذینفعان اثرگذار است و ضرورت دارد تا با اخذ نظرات همه آنها، تغییرات با کمترین آسیبی به گروهی از ذینفعان، مسیر رو به جلو را هموار سازد، نقد جدی که همواره به تصمیمگیرندگان وارد میشود آن است که تصمیم ها فاقد بررسی کارشناسانه و برای یک وضعیت آزمایشگاهی اخذ میشود و نتایج موثری را به همراه ندارد.
حسن قالیباف اصل در این ارتباط گفته: بسیاری از تصمیمات بدون اخذ نظر فعالان بازار و در پشت درهای بسته بر مبنای نظر عدهای محدود اخذ میشوند؛ از طرفی بازار سرمایه، حوزه کسب و کار بسیار حساسی است که تغییرات آن میتواند آثار زیادی بر فعالیت بازیگران آن داشته باشد؛ ضرورت دارد تا در فرآیند تصمیمگیری، آرا و دیدگاههای مختلف دخالت داده شود.
وی افزود: ضرورت دارد که از ظرفیت فعالان و اندیشمندان برای پیشبینی آینده و اتخاذ تدابیر لازم بهره برد و در این ارتباط، کارگروههای اندیشهورزی و آیندهپژوهی در جهت اجرائیسازی ایدههای توسعهای و همچنین جلب مشارکت دیدگاههای متفاوت در فرآیندهای توسعه شکل میگیرد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ایده تشکیل کارگروه اندیشهورزی و آینده پژوهی، حدود سه ماه پیش یعنی از زمان ورود بنده به سازمان و به کمک فعالان و پیشکسوتان بازار مورد بررسی قرار گرفته و از امروز به طور رسمی اجرایی میشود.
اهداف کارگروه
قالیباف اصل در توضیح اهداف تشکیل این ایده توضیح داد: کارگروههای اندیشه ورزی، اتاقهای فکری هستند تا به وسیله آنها بتوانیم از خرد جمعی و تصمیم های خبرگان این حوزه در بازارسرمایه استفاده شود و این شائبه که تصمیم ها در بازارسرمایه در اتاقهای بسته گرفته میشود، از بین رفته و فضای فعالیت در بازار سرمایه بیش از گذشته شفاف و کارآمد است.
۵ کارگروه اصلی
وی با اشاره به اینکه اکنون این ایده جمع بندی شده و به نتیجه رسیده است، گفت: پنج کارگروه اصلی وجود دارد که موضوع های مهم بازارسرمایه را پوشش میدهند، این گروهها قرار است به عنوان بازوی مشورتی و تصمیم سازی برای سازمان بورس و ارکان بازار سرمایه مورد استفاده قرار گیرند که شامل: کارگروه «توسعه نهادهای مالی»، کارگروه «فناوری و IT » به منظور بررسی مشکلات فناوری اطلاعات و زیرساختهای معاملات، کارگروه «مدیریت بازار و ارزیابی ریسک بازار» برای پیگیری موضوع سلامت و شفافیت بازار و زیرساختهای این حوزه، کارگروه «رسانه، فضای مجازی و حقوقی» و کارگروه «توسعه بازار بدهی و تامین مالی» هستند.
رییس سازمان بورس تصریح کرد: همه این کارگروهها زیر نظر «کارگروه مرکزی» اندیشهورزی هستند که بعد از جمعآوری نظرات در این کارگروه کلیه مباحث مورد بررسی قرار می گیرد.
اعضای کارگروهها
به گفته وی، هر کدام از این کارگروهها دارای هفت عضو شامل یک نفر سرگروه و یک نفر دبیر و پنج نفر عضو هستند. هر کارگروه در فضای مجازی یک کانال یا شبکه ای ایجاد میکند و در فضای مجازی حضور دارد و به این ترتیب، فعالان آن حوزه را در فضای مجازی به گروه های موجود اضافه میکند. این اقدام کمک میکند تا به وسعتی که در فضای مجازی وجود دارد، طیف وسیعی از فعالان بازار بتوانند نظراتشان را مطرح کنند.
قالیباف ضمن مثبت دانستن این اقدام گفت: این طرح از امروز به شکل رسمی عملیاتی می شود. اکنون سرگروهها و دبیرها انتخاب شدهاند که در این مرحله باید اعضای کارگروه را مشخص کنند. همچنین سرگروه ها باید بستر فضای مجازی لازم را آماده کنند تا فعالان بازار بتوانند در کارگروه مربوط وارد شده و نظر خود را اعلام کنند. دراین مرحله و بعد از بررسی و جمع بندی موضوع ها، نهایتا در کارگروه مرکزی مورد بررسی و جمع بندی قرار میگیرند.
قابلیت اجرایی ایدهها وجود دارد
وی افزود: امکان دارد برای اجرای ایده های نهایی، به دریافت مصوبه یا انجام اقداماتی از سازمان بورس باشد، ممکن است بعضی از این مباحث در سطح شورا مطرح شود و یا اینکه حتی در سطح پیشنهادی به دولت و مجلس ارایه شود. همه این اقدام ها در چارچوب کمک به حوزه کسب و کار حوزه بازار سرمایه انجام می شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: همانطور که اشاره شد، از کارکردهای مهم این کارگروه ها تسهیل و بهبود فضای کسب و کار در حوزه بازار سرمایه است و موضوع تسهیل صدور مجوزها در دستور کار این کارگروه هاست تا از این طریق فضای بازار سرمایه برای فعالان حوزه بازار بهبود پیدا کند، به طوریکه اگر فعالان، نیازمند مجوز یا پاسخی از سازمان هستند در حداقل زمان پاسخ های خود را دریافت کنند.
رسالت کارگروهها چیست؟
وی در ادامه رسالتهای کلی کارگروهها را به طور مختصر بیان کرد: رسالت کارگروه اندیشهورزی توسعه نهادهای مالی شامل: بررسی چالشهای پیشروی توسعه نهادهای مالی بازار سرمایه، بررسی اقدام های مورد نیاز در جهت اثربخش بودن فعالیت نهادها، بررسی فرایند نحوه اعطالی مجوزهای جدید نهادها، بررسی نحوه نظارت بر انواع مختلف نهادهای مالی و نیز بررسی روشهای بهبود و تسهیل فضای کسب و کار است.
قالیباف تصریح کرد: رسالت کارگروه اندیشه ورزی فناوری و IT شامل: بررسی چالشهای پیش روی الکترونیکی کردن فعالیت بازار، بررسی تحولات فنآوری در توسعه بازار سرمایه و بررسی توسعه زیرساختهای فنی بازار سرمایه است.
در عین حال، رسالت کارگروه اندیشهورزی مدیریت بازار و ارزیابی ریسک شامل: بررسی راهکارهای مختلف حفظ و نگهداری نقدینگی بازار، بررسی ریزساخت بازار سرمایه با هدف افزایش نقدشوندگی، بررسی راهکارهای جذب نقدینگی به بازار سرمایه، بررسی تسهیل جذب سرمایهگذاری غیر مستقیم، بررسی نقش صندوق توسعه و تثبیت بازار، تحلیل وضعیت بازار و راهکار حذف موانع توسعه، راهکارهای ارتقای سلامت بازار سرمایه و نحوه مقابله با استفادهکنندگان از اطلاعات نهانی است.
وی افزود: رسالت کارگروه اندیشهورزی رسانهها، فضای مجازی و قلمرو حقوقی شامل: مقرراتزدایی در بازار سرمایه، بررسی ضرورت اصلاح مقررات موجود، فراهم سازی زیرساختهای حقوقی برای توسعه بازار سرمایه، تخلفات و جرائم و نحوه رسیدگی به آنها و ظرفیتسازی و استفاده از پتانسیل فضای مجازی است.
رییس سازمان بورس و اوارق بهادار در پایان خاطرنشان کرد: رسالت کارگروه اندیشهورزی توسعه بازار بدهی و تامین مالی شامل: بررسی مقررات موجود برای تسهیل تامین مالی، بررسی روشهای نوین در تامین مالی بنگاهها، بررسی راهکارهای توسعه بازار اولیه و بررسی راهکارهای توسعه بازار بدهی است.
نظر شما