به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه "الانباط" اردن، براساس این نظرسنجی که توسط اداره نظرسنجی افکار عمومی و مطالعات میدانی اردن صورت گرفته است، ۹۱ درصد از شهروندان این کشور از تلاش "عبدالله دوم" شاه کشورشان برای جلوگیری از الحاق کرانه باختری به دیگر سرزمینهای اشغالی اعلام رضایت کردهاند.
طبق این نظرسنجی حدود ۶۴ درصد از اردنیها نیز بر این باورند که دولت امان آنچه که در توان داشته است، برای جلوگیری از طرح اسرائیل جهت الحاق کرانه باختری و دره اردن به خاک خود انجام داده است.
از سوی دیگر ۷۶ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی نیز اعلام کردند که طرح اسرائیل تأثیر منفی بر ثبات داخلی اردن خواهد داشت.
برپایه این نظرسنجی، ۵۳ درصد از اردنیها بر این باورند که در برهه اخیر روابط امان – تلآویو روابط خوبی نیست، درحالی که ۳۱ درصد عکس این دیدگاه را دارند.
۱۸ درصد شهروندان اردن نیز خواستار اخراج سفیر اسرائیل از امان شدند و ۱۵ درصد آنان نیز بر این باورند که کشورشان باید به پیمان صلحی که با تلآویو امضا کرده است، پایان دهد.
دولت اردن در سال ۱۹۹۴ با رژیم صهیونیستی معاهده صلح (وادی عربه) امضا کرد که با وجود عقب نشینی صهیونیستها از مناطق مورد منازعه، با گذشت بیش از ربع قرن، هنوز حاکمیت اردن بر تمامی خاک خود ناقص مانده است.
۷۰ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی نیز بر این باورند که شکاف میان گروههای فلسطینی در داخل، به اسرائیل کمک کرده است تصمیم به الحاق کرانه باختری و دره اردن بگیرد.
طرح جنجالی الحاق کرانه باختری رود اردن که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود، بدنبال اجرایی کردن آن از اول ماه ژوئیه (۱۱ تیرماه) است، با موج شدید مخالفتها و محکومیتهای جهانی به تأخیر افتاد.
نتانیاهو ۱۷ مه ۲۰۲۰ (۲۸ اردیهبشت ماه) در کنست رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود: دیگر زمان الحاق شهرکهای یهودینشین در کرانه باختری به خاک اسرائیل فرا رسیده است.
سرانجام نخست وزیر رژیم صهیونیستی یک هفته پس از این سخنرانی اعلام کرد که الحاق بخشهایی از کرانه باختری یکم ژوئیه انجام میشود، موضوعی که با مخالفت ملل اسلامی و عربی تاکنون اجرا نشده است.
نظر شما