به گزارش ایرنا، آسیا تایمز روز چهارشنبه در گزارشی با اشاره به نزدیکتر شدن روابط چین و ایران در قالب این برنامه خاطر نشان کرد: آنچه با اهمیت است اینکه هرچقدر روابط آمریکا و چین پر تنش تر شده به همان میزان مناسبات چین با کشورهای دوست تقویت شده است.
بنا به این گزارش چین تلاش بیشتری برای گسترش روابط با کشورهایی مانند ایران که روابط دوستانه ای با پکن دارند، کرده است.
آسیا تایمز با یادآوری اینکه سیاست ها و برنامه های ایران و چین به یکدیگر نزدیکتر است نوشت: تشکیل یک ائتلاف ضد چینی از سوی دولت آمریکا هم بسادگی ای که واشنگتن تصور می کند امکان پذیر نخواهد بود.
رسانه هنگ کنگی ادامه داد: تخریب و تیرگی روابط چین و آمریکا، پکن را به این سمت که با شرکا و همکاران دیگر ارتباطات نزدیکتر برقرار کند، سوق داده است بخصوص در این گروه کشورهایی که در اردوگاه غرب نیستند از جمله ایران و روسیه نیروهای دوست برای چین محسوب می شوند.
این رسانه نوشت: ایران همواره یک نیروی قوی برای مقابله با نفوذ آمریکا در خاورمیانه بوده و با جاه طلبی های واشنگتن در این منطقه مخالفت کرده و این برای چین مهم است.
در ادامه این گزارش آمده است بخصوص در سال جاری میلادی و پس از همه گیری کرونا که مناسبات پکن - واشنگتن بسیار تیره شد، ارزش و مقبولیت ایران برای تبدیل به یک متحد چین افزایش یافته است.
گزارش این تارنما حاکی است که اردوگاه غرب دربرابر چین قرار گرفته است و همین باعث می شود تا چین به دنبال نیروهای همسو باشد که به تقویت جایگاه بین المللی این کشور مساعدت کند حتی پیش از این رویارویی و شیوع کرونا نیز چین، روسیه و ایران حول یک محور راهبردی قرار داشتند.
آسیا تایمز با اشاره به رزمایش مشترک دو کشور در دسامبر گذشته در آبهای خلیج عمان که نخستین مورد در نوع خود بود نوشته است: بسیاری بر این باورند که چنین رزمایشی اقدامی در راستای به چالش کشیدن حضور ارتش آمریکا در این منطقه است.
این گزارش تاکید کرده است که خروج آمریکا از برجام نیز دستمایه دیگری برای ناخرسندی چین از واشنگتن بود بویژه اینکه پس از این واقعه آمریکا خرید نفت ایران از سوی کشورهای دیگر از جمله چین را تحریم کرد و شرکت های چینی را به دلیل ارتباط تجاری و اقتصادی با ایران مجازات کرد این اقدامات اعتراض پکن را به دنبال داشت و بشدت چین را ناراحت کرد.
آسیا تایمز با یاداوری اینکه اصولا نیازهای راهبردی، کشورها را به یکدیگر نزدیکتر می کند، نوشت: بر اساس برنامه ۲۵ ساله همکاری ها، ایران از سرمایه گذاری چین در زیرساخت ها بهره مند می شود و همکاری دو کشور در عرصه انرژی قابل توجه تر خواهد بود چین نیز می خواهد که شرکا، متحدان و حامیان بیشتری داشته باشد و برای ایران بهره مندی های اقتصادی و سرمایه گذاری اهمیت دارد.
این شبکه از قول «یون سون» تحلیلگر و از مسئولان برنامه چین در مرکز استیمسون واشنگتن نوشت: رقابت برای تبدیل شدن به قدرت بزرگ، باعث افزایش شکاف در دنیا و دو قطبی شدن فزاینده شده است رقابتی که چین و ایران در کنار روسیه محور مقابل اردوگاه غرب خواهند بود.
نظر شما