حدود یک ماه است که روند بستری ها و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا افزایشی شده است و روزانه حدود ۲۰۰ ایرانی جان خود را از دست می دهند، سوالی که در این زمینه به ذهن متبادر می شود این است که چرا دچار این وضعیت نامناسب شده ایم.
دکتر مسعود یونسیان اپیدمیولوژیست روز جمعه به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در مورد چرایی افزایش تعداد مرگ کرونا در هفته های اخیر و راه کاهش آن اظهار داشت: رعایت نکردن توصیه های بهداشتی، شتاب زدگی در بازگشایی، اقدامات ناکافی در مورد بیماریابی و جداسازی بیماران و قرنطینه افراد تماس یافته با بیماران از مهم ترین دلایل رشد تعداد بستری ها و مرگ و میر ناشی از کرونا است.
وی تاکید کرد: با انجام به موقع، مناسب و کامل این اقدامات، می توانستیم شاهد کاهش رشد بستری ها و مرگ و میر باشیم، همچنان که در برخی کشورهایی که وضعیت بدتری از ما داشتند، با رعایت این موارد توانستند اپیدمی را به خوبی کنترل کنند، اما تقریبا هیچ کدام از این اقدامات در کشور به درستی انجام نشد که با این وضعیت، روند افزایشی دور از انتظار نبوده است.
این اپیدمیولوژیست با یادآوری این که متخصصان بارها نگرانی خود را به روند افزایشی مبتلایان به کرونا اعلام کرده بودند، گفت: بیان واقعیت در این زمینه پیشگویی و غیب گویی نبوده و مشخص بود که با وضعیت پیش گرفته شده، شاهد روند افزایشی باشیم.
یونسیان ادامه داد: این که مردم اخیرا به بخشی از توصیه ها از جمله استفاده از ماسک یا پرهیز از شرکت بی مورد در اجتماعات عمل کردند، قابل تقدیر است ولی باید دانست این اقدامات نمی تواند دفعتا تعداد مرگ ها و حتی بستری ها را کاهش دهد و زمان لازم است تا اثر این اقدامات را ببینیم، همچنان که بعد از تساهل در اقدامات پیشگیرانه نیز چندین هفته زمان پشت سر گذاشته شد تا تعداد مرگ ها بالا رفت.
وی یادآور شد: این یک واقعیت است که در غیاب داروی موثر و تا زمان حصول به یک واکسن موثر باید شیوه زندگی خود را تغییر دهیم. هرچند خبرهای خوبی از حصول به واکسن موثر منتشر می شود اما حداقل دو سال تا زمان رسیدن به این مراحل فاصله داریم.
نظر شما