به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری بازار سرمایه ایران؛ «ولی نادی قمی» ضمن بیان مطلب بالا اظهار داشت: حمایت سیاستگذاران و پیشبینی تورم بالا برای سال جاری در کنار افزایش منحصر به فرد مشارکتکنندگان بازار سهام این رشد را رقم زده است.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: قیمت سهام بسیاری از شرکتها بر اساس اخبار مربوط به تجدید ارزیابی داراییها چند برابر شده است. همچنین اخبار مربوط به حذف ارز نیمایی برای قیمت مواد اولیه و به تبع آن قیمت فروش محصولات برخی از صنایع، چشم انداز مناسبی برای افزایش درآمدها و سود شرکتها رقم می زند.
وی با اشاره به روند رو به بهبود صورتهای مالی بانکها، ادامه داد: ابرتورم، داراییهای بدون بازده بانکها را ارزشمند و مشتریدار کرده است و رکود، تقاضای تسهیلات را کاهش داده است؛ بنابراین از تنگنای نقدینگی و اعتباری بانکها کاسته شده است.
نادی قمی با بیان اینکه در شرایط رکود تورمی، حاصل دسترنج بخش ضعیف و متوسط جامعه تضعیف شده است، اظهار داشت: بنابراین بسیاری از مردم به بازار سهام به عنوان پناهگاهی برای حفظ ارزش اندک پول خود نگاه میکنند، سیاستگذاران پولی و مالی معتقدند که اقبال به این بازار، می تواند بازارهای غیرمولد مانند ارز را به حالت تعادل درآورد.
وی با بیان اینکه برای مدیریت مناسب شرایط حال حاضر بازار سهام اولویت قرار دادن مواردی می تواند رشد و توسعه بازار سهام را در خدمت توسعه بخش واقعی اقتصاد قرار دهد، اظهار داشت: نخست با توسعه بازار بدهی ( اکنون ارزش بازار بدهی کمتر از ۲.۵ درصد از کل ارزش بازار سرمایه است) راه برای تامین مالی پروژهها، شرکتها، شهرداریها و دولت هموار شود. همچنین تسهیل تامین مالی شرکتها و پروژهها از بازار بدهی ، از طریق حذف ضامن بانکی و اتکا به رتبه اعتباری صورت می گیرد. نکته دوم اینکه دستگاه های اجرایی و دولت تنها نباید عرضهکننده سهام باشند بلکه باید به موقع از سهام خود در بازار حمایت کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در نهایت با اشاره به نقش عرضههای اولیه بزرگ در مدیریت مناسب شرایط کنونی بازار سهام گفت: عرضه اولیه IPO شرکتهای بزرگ در حوزه پتروشیمی، پالایشی، نفتی و معدنی شرایط را برای انتقال منابع از روی سهام شرکتهایی که قیمت آنها از مبانی بنیادی فاصله گرفته است، به شرکتهای جدید فراهم میآورد.
نظر شما