کشت گیاهان دارویی در ابرکوه به ۱۸۰ هکتار افزایش یافت

یزد – ایرنا - مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه از گیاهان دارویی به عنوان محصول کم آبخواه و با ارزش اقتصادی بالا در بازار یاد کرد و گفت: در سال زراعی ۹۹ - ۹۸ با ۱۵ هکتار کشت جدید، سطح زیرکشت به ۱۸۰ هکتار رسیده است.

حسن زارع روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به توسعه کشت گیاهان کم آبخواه و با هدف بهره وری بیشتر از آب مجازی و تغییر الگوی کشت ، امسال  از این میزان سطح زیرکشت افزون بر ۱۳۰ تن انواع محصول برداشت شد.

این مسوول با تاکید بر اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی مورد توجه این نهاد است، افزود: گیاهان دارویی از جمله زودبازده‌ترین محصول کشاورزی است که تاکنون ۱۵ رقم با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه (گرم و خشک) مناسب تشخیص داده شد که می توان به زعفران ، گل محمدی ، گل گاوزبان  ، به‌ لیمو، نعناع فلفلی، زوفا ، شیرین‌بیان ، شوید ، زیره ، شنبلیله ، آویش باغی ، مرزنگوش و بادرنجوبه اشاره که در طرح توسعه کشت این شهرستان قرار دارد.

افزایش گیاهان دارویی در ابرکوه به ۶۰۰ هکتار 

زارع پیش بینی کرد: با توجه به ارزش افزوده بالا، کم آبخواه بودن آن و استقبال کشاورزان سطح زیرکشت گیاهان دارویی در برنامه پنج ساله به ۶۰۰ هکتار برسد.

این مسوول بخش کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان کم آبخواه به ویژه دارویی و تغییر الگوی کشت در دستور کار است، تصریح کرد: توسعه کشت‌ نه تنها به منابع آبی منطقه کمک می کند بلکه منبع درآمد مطمئنی هم برای کشاورزان است.

مسوول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: گیاهان دارویی سالانه، حداکثر سه مرحله نیاز به آبیاری دارند و به دلیل نیاز کم به آب ، می‌تواند به پایداری منابع سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک کند و هم منبع درآمد مطمئنی برای کشاورزان باشد.

پرداخت وام ارزان قیمت و توزیع نشاء و نهال گیاهان دارویی

وی ، یادآورشد: برای توسعه کشت و افزایش محصول علاوه بر آموزش کشاورزان، معرفی گونه‌های مقاوم و متناسب با شرایط اقلیمی منطقه ، پرداخت وام های ارزان قیمت و توزیع نشاء یارانه ای و نهال گل محمدی از برنامه‌های حمایتی از کشاورزان است.

وی اضافه کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی کم‌آبخواه و محصولات گلخانه‌ای همواره یکی از اولویت‌های اساسی وزارت جهاد کشاورزی است و این شهرستان از ظرفیت‌های بالقوه و پتانسیل ارزشمندی در راستای ایجاد اشتغال و تولید محصولات برخوردار است.

 افزایش مصرف گیاهان دارویی در بین مردم 

زارع  بیان کرد: افزایش ارزش گیاهان دارویی در گرو توسعه کشت، بسته‌بندی مناسب، بازاریابی و برنامه‌ریزی برای صادرات این محصولات است.

این مسوول خاطرنشان کرد: امروزه میل به مصرف گیاهان دارویی در بین مردم  افزایش یافته است و علاوه بر استفاده در طب سنتی برای تسکین درد و درمان بیماری‌ها، در صنایع کنسروسازی، نوشابه، عطر، صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی نیز استفاده می‌شود.

۱۵ هزار هکتار اراضی شهرستان ابرکوه به کاشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار هکتار به باغ‌های میوه و بقیه اراضی هم زراعی است و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است که در این زمینه هشت هزار و  ۵۰۰ خانوار امرار معاش می‌کنند.

۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات استحصال می شود و با این میزان آب ،سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید می شود.

  مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha