۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۰۶
کد خبرنگار: 1374
کد خبر: 83890498
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قمری " ناماکوآ"  در پناهگاه حیات وحش یخاب اصفهان ثبت شد

اصفهان-ایرنا-سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آران و بیدگل گفت: گونه نادر « ناماکوآ» یا "قمری دم دراز، کبوتر دم دراز" در پناهگاه حیات وحش یخاب آران و بیدگل اصفهان ثبت شد.

سید عباس نگهبان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ناماکوآ ماه جاری (مرداد   ۱۳۹۹ )در پناهگاه حیات وحش یخاب با همکاری انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد و اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آران وبیدگل ثبت شد.

وی افزود: با این رکورد تعداد پرندگان ثبت شده در پناهگاه حیات وحش یخاب از ۱۰۰ قطعه به ۱۰۱ قطعه  رسید.

وی تصریح کرد: این منطقه به دلیل دارا بودن تنوع اقلیم و تنوع زیستگاهی " زیستگاه شنزار و کوهستانی" از تنوع زیستی غنی جانوری بخصوص پرندگان برخوردار است به طوری که در چند سال اخیر با بهره‌گیری از ظرفیت محیط‌بانان، اعضای انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد و کارشناسان رشته محیط زیست دانشگاه صنعتی اصفهان و با بررسی فون پرندگان این منطقه، تاکنون مستند نگاری و ثبت ۱۰۱ گونه پرنده انجام شده است.

قمری ناماکوا با نام علمیoena capensis  پرنده‌ای کوچک با جثه ظریف و دم بلند ومثلثی شکل است که نر و ماده آن متفاوت وفاقد تغییرات فصلی هستند.این پرنده پروازی سریع،مستقیم و به طور معمول نزدیک به سطح زمین دارد و با بال زدن های کوتاه در حالی که دم خود را به حالت باد بزنی و افراشته رو به بالا نگاه داشته است فرود می آید.

وی در ادامه گفت: محل زیست این پرنده مناطق پست، نیمه بیابانی و خشک با بوته های خاردار،بستر رودخانه‌ها است واز مناطق جنگلی دوری می‌گزیند .

پناهگاه حیات وحش یخاب با مساحت ۲۷۲ هزار هکتار یکی از بی‌نظیرترین و بکرترین مناطق زیستگاهی ایران است که در مجاورت پارک ملی کویر و در شهرستان آران و بیدگل واقع شده است.

یخاب با برخورداری از گوناگونی زیستی و وجود گونه‌های ارزشمندی مانند پلنگ، یوزپلنگ، کاراکال، جبیر، شاه روباه و چند گونه ارزشمند دیگر با وسعت ۲۷۲ هزار هکتار از سال ۱۳۹۲ منطقه شکار ممنوع اعلام شد و سال ۱۳۹۶ نیز به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت.

استان اصفهان دارای یک اثر طبیعی ملی، سه پارک ملی، پنج پناهگاه حیات وحش، چهار منطقه حفاظت شده، ۱۱ منطقه شکار ممنوع و یک تالاب بین‌المللی است.

مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع استان اصفهان با استناد تعاریف مندرج در متن قوانین مربوطه یک زیست بوم طبیعی فعال است که پشتوانه حفاظت از ذخایر طبیعی کشور محسوب می‌شود و هرگونه برداشت و شکار در آنها ممنوع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha