۱۱ مرداد ۱۳۹۹، ۸:۵۱
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 83890629
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برق در عمل چقدر مهم است؟

۱۱ مرداد ۱۳۹۹، ۸:۵۱
کد خبر: 83890629
برق در عمل چقدر مهم است؟

تهران- ایرنا- امروزه اهمیت برق بر کسی پوشیده نیست و اگر نیاز باشد، تا حدود زیادی همه مردم راجع به آن سخن می‌گویند اما به راستی در عمل برق برای ما چقدر مهم است و به چه میزان در مسیر مدیریت مصرف آن گام برمی‌داریم؟

برق در حال حاضر پیش‌شرط تداوم کار و زندگی به شمار می‌رود و فقدان آن می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به بار بیاورد اما تا زمانی که همچنان در شریان مویرگی شبکه جریان دارد، کسی حتی به اهمیت آن هم نمی‌اندیشد، چه برسد به رعایت در عمل.
تا جایی که برخی‌ها با مصرف بی‌رویه به ویژه در ساعات پیک آن، به حقوق دیگران هم بی‌توجهی می‌کنند و قطعی برق را با ندانم‌کاری و بی‌مبالاتی کلید می‌زنند.
گفت‌وگوی خبرنگار ایرنا با جمعی از مردم و مسوولان نیز نشان می‌دهد که بیشتر ما راجع به اهمیت برق و مدیریت مصرف سخن می‌گوییم اما عمل ما با گفتارمان فاصله دارد و برق را بدون ‌توجه به توصیه‌ها و بر حسب نیاز خودمان مصرف می‌کنیم.
امیر مهران‌فر یکی از شهروندان تهرانی می‌گوید: امروزه به واسطه توسعه تکنولوژی و با کمک انرژی برق، کارها با تاثیرگذاری مطلوب پیش می‌رود.
او خودش را کارمند یکی از بانک‌ها معرفی و بیان می‌کند: قطعی برق عامل تعطیلی سیستم بانکی و متضرر شدن اقتصاد داخلی می‌شود و بر همین اساس باید مدیریت مصرف را نه تنها در حرف بلکه در عمل جدی بگیریم.
مریم حیدرپور از بانوان خانه‌دار تهرانی نیز می‌گوید: امروزه برق کارهای خانه را آسان کرده و زمانی که برق نیست تازه قدر این نعمت ارزشمند را می‌دانیم.
به گفته وی جارو برقی، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و اتو از وسایل پرکاربرد خانه محسوب می‌شود و تا حدودی بیشتر مردم می‌دانند که نباید از این وسایل در ساعت‌های پیک مصرف استفاده کنند اما وقتی نیاز احساس شود، برخی‌ها به سادگی از آنها در هر ساعتی استفاده می‌کنند و حتی در مصرف هم زیاده‌روی دارند.
رضا احمدی که در تهران دارای سوپرمارکت است، می‌گوید: مدیریت مصرف برق در خانه‌ها و محل کار موجب می‌شود تا از قطعی طولانی برق جلوگیری شود و تمامی افراد و ارگان‌ها و نهادها و کارخانه‌ها باید در این مسیر گام بردارند. 
هرچند که مدیریت مصرف برق را نه فقط در مصارف خانگی بلکه باید آن را در عرصه مصارف اداری و حتی صنایع پرمصرف نیز دنبال کرد و به نظر می‌رسد شرکت توزیع برق نیز به این موضوع توجه دارد.

برق ادارات پرمصرف تهران قطع شد 
به گفته مجری طرح پایش مصارف سازمان‌های دولتی و نهادهای عمومی پایتخت، تمامی نهادها و دستگاه‌های خدماتی عمومی هم موظف هستند با به کارگیری راهکارهای ممکن، مصرف برق خود را در ساعات ۱۲ تا ۱۶ کاهش دهند و این مساله پیش از این بارها اطلاع‌رسانی شده است.
تورج سروش افزود: تامین آسایش و آرامش مشترکان مهم‌ترین دغدغه شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ است و در این مسیر با جدیت و قاطعیت از به کارگیری هرگونه راهکار قانونی و اختیارات به منظور الزام دستگاه‌های اجرایی به مدیریت مصرف برق، خودداری نخواهیم کرد. 
وی با هشدار به اداراتی که نسبت به تذکرهای داده شده به ویژه در خصوص به کارگیری دیزل ژنراتورهای خودتامین و خروج سامانه‌های سرمایشی از مدار بی‌توجه هستند، از آغاز قطع برق سازمان‌های پرمصرف خبر داد و افزود: برق تعدادی از اداره‌های پرمصرف تهران شامل نهادهای دولتی و غیردولتی قطع شد و این روند در روزهای آینده نیز با جدیت ادامه خواهد داشت.
مردم در تهران به ساعات اوج مصرف توجه کنند
حسین صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در خصوص پیامک‌هایی که این روزها به دست تهرانی‌ها می‌رسد، گفت: به دنبال افزایش دمای هوا طی روز ۲۸ تیرماه، بیش از ۵۸ هزار مگاوات مصرف در یک روز به ثبت رسید که بالاترین رقم ثبت شده در تاریخ صنعت برق ایران به شمار می‌رود.
به گفته وی و با توجه به احتمال افزایش دمای هوا در روزهای آینده، روند تغییر مصرف برق می‌تواند نگران‌کننده باشد و شهروندان تهرانی باید به ساعات اوج مصرف توجه کنند.
«صبوری» با اشاره به وجود ۴.۵ میلیون مشترک برق در تهران و تاثیر غیرقابل انکار پایتخت بر مصرف برق سراسری، بیان کرد: اگرچه با تلاش‌های شبانه‌روزی و تدبیر که پیش از این و از مهر سال گذشته در حوزه فنی مهندسی و فرهنگی اندیشیده شده است، شبکه برق تهران در شرایط پایدار قرار دارد اما در صورت کوچکترین تغییر در الگوی رفتار مصرف مشترکان، ممکن است شبکه برق پایتخت با وضعیتی نامساعد و حتی خاموشی مواجه شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اضافه کرد: به منظور آگاهی بیشتر مشترکان از شرایط کلی و منطقه‌ای شبکه تهران به شکل لحظه‌ای و با همکاری یک شرکت معتبر دانش‌بنیان در تلاش هستیم تا با ارسال روزانه پیامک‌هایی هدفمند، ضمن جلب همکاری هرچه بیشتر مشترکان تهرانی، فشار وارد بر شبکه را کاهش دهیم و مانع از بروز خاموشی در تهران و همچنین کشور شویم.
وی از پایتخت‌نشینان درخواست کرد با استفاده نکردن از وسایل برقی پرمصرف همچون اتو، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، فر برقی و جاروبرقی در ساعات ۱۲ تا ۱۶  و ۲۰ تا ۲۴ و همچنین تنظیم دمای کولرهای گازی بر روی عدد ۲۴ یا بالاتر، همچون سال‌های گذشته به تعدیل بار شبکه برق تهران و کشور کمک کنند.
لزوم اصلاح اقتصاد برق برای مدیریت مصرف 
اما دبیر سندیکای صنعت برق می‌گوید: توجه و تاکید در خصوص مصرف خانگی موجب گمراهی می‌شود زیرا صنایع پرمصرف برق نیز فعال است و از این انرژی بهره می‌گیرد.
«سپهر برزی‌مهر» با تاکید بر اینکه مدیریت مصرف در زمان پیک به دقت نظر نیاز دارد، بیان کرد: برق به عنوان یک کالای اقتصادی با یارانه به مصرف‌کننده عرضه می‌شود و بهتر است این یارانه مدیریت شود و مشترکان پرمصرف به ویژه صنایع انرژی‌بر از این یارانه برخوردار نشوند.
وی یادآور شد: صنایع انرژی‌بر سود کلانی از انرژی برق به جیب می‌زنند در حالی که اگر قیمت واقعی برق برای این گروه در نظر گرفته شود، می‌توان از این سرمایه برای تامین برق پایدار به نفع مصرف‌کننده خانگی بهره گرفت.
برزی‌مهر عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط موجود همه اعم از مصرف‌کننده خانگی، صنایع، بخش کشاورزی و عمومی با رعایت مصرف درست می‌توانند از قطعی برق جلوگیری کنند.
به گزارش ایرنا صنعت برق در توسعه اقتصادی و همچنین ارزش افزوده نقش مهم و موثری دارد و نبود آن موجب ضررهای اقتصادی و مالی فراوان می‌شود.
برج‌های بلند در شهرهای بزرگی چون تهران بدون برق نمی‌تواند قد علم کنند و حتی در خانه‌ها هم با نبود برق دچار مشکلات متعددی می‌شویم و مهمتر از همه صنایع بدون برق با بحران مواجه خواهد شد.
اما مدیریت مصرف برق نه به اظهارنظر بلکه به عمل در گستره همگانی نیاز دارد و هرکسی باید سهم خودش را در این مسیر ایفا کند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha