مشکل زمین‌های کشاورزی جامانده از سامانه گرمسیری مرتفع می‌شود

قصرشیرین- ایرنا- نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل زمین‌های حاصلخیز کشاورزی منطقه به جای مانده از طرح سامانه آبیاری گرمسیری مرتفع می‌شود و تلاش خود را برای احقاق حقوق مردم در این خصوص به کار می‌گیرم.

شهریار حیدری روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات آب شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب با حضور نماینده وزارت نیرو افزود: تیم تخصصی از سوی وزارت نیرو برای بررسی طرح سامانه گرمسیری بعد از پیگیری های انجام شده در صحن علنی مجلس،   امروز به منطقه آمده تا با بازدید میدانی و کار کارشناسی مشکلات جاماندن زمین های حاصلخیز کشاورزی منطقه از طرح را برطرف کنند.

وی اظهار داشت: مباحث غیرکارشناسی و توجیه کننده را در خصوص سامانه گرمسیری به هیچ وجه نخواهم پذیرفت.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمار منابع آبی موجود و ظلمی که درحق مردم منطقه انجام شده به خوبی نمایان است، گفت: باوجود رودخانه های جاری، سدهای بزرگ، آبهای زیر زمینی ومنابع آبی مناسب در منطقه وجود مشکلات آبی به هیچ وجه قابل توجیه نیست و وضعیت موجود حاصل بی توجهی و کم توجهی مدیران است.

حیدری بیان کرد: اعتبار تصویب شده برای حوزه آبهای شهری و روستایی با هیچ منطقی قابل دفاع نیست، روستایی که در فاصله ۲۰۰ متری بهترین چشمه قراردارد امروز از نعمت آب آشامیدنی محروم است.

وی ادامه داد: استان کرمانشاه محلی برای آزمون و تجربه مدیران غیر بومی شده است و مدیران بومی و لایق استان به استان های دیگر اعزام می شوند که ظلم بزرگ وزارت نیرو در حق منطقه است.

وی گفت: دهستان‌های قلعه شاهین، دشت ذهاب، پشت تنگ، سرقلعه، جگیران با داشتن منابع آبی بسیار خوب امروز از آب آشامیدنی محروم هستند.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار تن جمعیت دارد.

طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.
 با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.