به گزارش ایرنا، بیشتر دادههای آماری از زمان آغاز همهگیری کرونا نشان میدهد که دهها میلیون شهروند کشورهای آمریکایی و اروپایی بر اثر بیکاری و رکود اقتصادی دچار سوء تغذیه شده و غذای کافی برای خوردن ندارند.
تحقیقات بخش نظرسنجی از خانوارها در اداره آمار آمریکا حاکیست که تقریبا ۳۰ میلیون نفر در این کشور در ۷ روز منتهی به ۲۱ ژوئیه (۳۱ تیر) غذای کافی برای خوردن نداشتند.
بر اساس این گزارش تقریبا ۲۳.۹ میلیون از ۲۴۹ میلیون پاسخ دهنده به این نظرسنجی گفته اند که «برای حدود یک هفته غذای کافی برای خوردن نداشتند» و ۵.۴۲ میلیون گفتند که «در این هفته اغلب چیزی برای خوردن نداشتند»
این گزارش حاکیست، تعداد پاسخ دهندگانی که گاهی غذای کافی برای خوردن نداشتند بالاترین حد در تحقیقات ۱۲ هفته ای این مرکز بوده و همچنین شمار افرادی که گفتند اغلب غذای کافی نداشتند بالاترین رقم از هفته منتهی به ۲۶ می (۶ خرداد) بوده است.
گزارش یادشده همچنین حاکیست که ۱۳.۹ میلیون کودک آمریکایی در ۱۲ هفته گذشته به دلیل مشکلات مالی خانوارها اغلب غذای کافی نخوردهاند. این میزان حدود ۲.۵ برابر کل تعداد کودکانی است که در سال ۲۰۱۸ از نا امنی غذایی رنج بردند.
نتایج نظرسنجی موسسه آمریکایی مادران با کودکان جوان هم نشان میدهد که ۱۷.۴ درصد از پاسخدهندگان اعلام کردند که فرزندانشان از زمان شیوع همهگیری کرونا به دلیل ناتوانی مالی آنها دچار سوء تغذیه شدهاند.
به گزارش بلومبرگ، این آمار به دنبال رکود عمیق اقتصادی در نتیجه همه گیری کرونا بروز کرده که به بیکاری میلیون ها آمریکایی منجر شده است.بیکاران در آمریکا هفتگی ۶۰۰ دلار بیشتر دریافت می کنند اما مهلت این کمک هزینه فردا، به پایان می رسد.
کنگره آمریکا قرار است درباره تمدید بسته حمایت اقتصادی تصمیم گیری کند. گزارشها حاکیست که خزانهداری آمریکا درصدد است تا در دومین بسته حمایتی دولت، بیمه بیکاری بیکاران بحران کرونا را کاهش دهد. این در حالیست که مجلس سنا به تازگی بودجه دفاعی ۷۴۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری سال ۲۰۲۰ آمریکا را تصویب کرده است.
این تضاد از دید مردم آمریکا پنهان نمانده و نتایج نظرسنجی جدید آسوشیتدپرس و مرکز تحقیقات امور عمومی NORC نشان میدهد که فقط ۳۲ درصد آمریکاییها از عملکرد ترامپ در مقابل کرونا راضی و ۸۰ درصد از آمریکائیها معتقدند که کشورشان در مسیر اشتباه حرکت میکند.
همه گیری کرونا نا امنی غذایی در آمریکا را دوبرابر کرده است
تحقیقات موسسه مطالعات سیاستگذاری دانشگاه نورثوسترن آمریکا نشان می دهد که همهگیری کرونا باعث دو برابر شدن ناامنی غذایی در آمریکا شده است. این تحقیقات حاکسیت که ۴۰ درصد خانوارهایی که در این مدت به بانکهای غذا مراجعه کردهاند اولین بارشان بوده است.
«لویس گاردیا»رئیس مرکز تحقیقات مواد غذایی و اقدام آمریکا میگوید بسیاری از مردم که هرگز تصور نمیکردند دچار ناامنی غذایی شوند اینک به دنبال دریافت مساعدت معیشتی هستند.
«کیتی فیتزجرالد» هم از موسسه تغذیه آمریکاییها در اظهار نظری گفته که سطح تقاضا برای دسترسی به بانک مواد غذایی بی سابقه است. ما تاکنون با این سطح از تقاضا رو برو نبودیم و آمارها واقعا تکان دهنده است.
ناامنی غذا در اروپا میلیونها نفر را تهدید میکند
انگلیس در اروپا نخستین قربانگاه بیماران مبتلا به کرونا بهشمار میرود. بر اساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده تاکنون بیش از ۴۵ هزار و ۹۶۱ نفر در این کشور زندگی خود را از دست دادهاند.
نتایج بیشتر تحقیقها و پژوهشهای انجام شده توسط نهادهای خیریه و حقوقبشری انگلیس نشان میدهد، میلیونها خانوار در این کشور بخش مهمی از درآمد خود را در نتیجه بحران ویروس کرونا از دست داده و در فقر زندگی میکنند.
نتایج تحقیقات بنیاد زندگی استاندارد(Standard Life Foundation)، نشان میدهد ۷.۹ میلیون خانوار انگلیسی (۲۸ درصد جمعیت) از ابتدای شیوع ویروس کرونا در این کشور با مشکلات شدید مالی دستوپنجه نرم میکنند.
آنها شامل افراد شاغلی هستند که بهصورت موقت خانهنشین شده و درآمد خود را از دست داده، یا خویشکارفرمایانی هستند که بیکار یا بخش عمده درآمدشان کم شده است.
همچنین یافتههای این موسسه انگلیسی بیانگر آن است که نیمی از خانوارها در این کشور نگران وضعیت مالی خود در دوران شیوع کرونا هستند و ۷.۷ میلیون خانوار انتظار دارند درآمدشان در سه ماه آینده کاهش یابد. این در حالیست که از هر ۵ خانوار، یک خانوار برای پرداخت خرید اقلام ضروری به استفاده از کارتهای اعتباری روی آوردهاند.
براساس این گزارشها، برخی از خانوادهها در انگلیس برای سیر کردن شکم فرزندانشان، به خود گرسنگی میدهند.
کمیته پارلمانی مواد غذایی مجلس عوام انگلیس به تازگی هشدار داده که سه عامل بحران کرونا، خروج لندن از اتحادیه اروپا و تغییرات آب و هوایی اصلی ترین تهدید برای امنیت غذایی میلیونها نفر در انگلیس بشمار میروند.
قانونگذاران و اعضای این کمیته پارلمانی با انتشار گزارشی تصریح کردهاند که اوضاع پیش از آنکه بهتر، بدتر میشود و ضروری است که دولت برای رسیدگی به این معضل معاونت امنیت مواد غذایی تشکیل دهد.
هرچند وضعیت فقر و عدم امنیت غذایی در سایر کشورهای اروپایی به شدت انگلیس نیست اما این معضل در ماههای اخیر به عنوان یکی از عوامل اصلی تهدیدهای ناشی از بحران کرونا تبدیل شده است. در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۸۳۳ هزار نفر در اروپا به کرونا مبتلا شده که از این میزان ۲۰۲ هزار نفر زندگی خود را از دست دادهاند.
نخست وزیر انگلیس معتقد است که موج دوم شیوع ویروس کرونا در اروپا در کمین و مرگبارتر از موج پیشین است.
سازمان ملل متحد پیش بینی کرده که حدود ۵۰۰ میلیون تن در نتیجه پیامدهای اقتصادی کرونا در جهان به فقر شدید سقوط کنند. آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد با بیان اینکه ابزارهای لازم برای مقابله با ویروس کرونا «باید در همه جا و در دسترس همه باشد» خواستار آمادهسازی یک بسته کمک مالی برای همه کشورها به ارزش حداقل ۱۰ درصد از کل اقتصاد جهانی شد.
کرونا نقطه عطفی در پایان نظم جهانی به رهبری آمریکا
کارشناسان معتقدند که با شیوع کرونا نظم جهانی به رهبری آمریکا پایان یافته و قرن آسیایی در پیش چشم جهانیان در حال ظهور است.
«جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا میگوید؛ ما در جهانی بدون رهبری زندگی میکنیم که آسیا به صورتی فزایندهای در حال مهم شدن است، چه از لحاظ اقتصادی چه امنیتی و فناوری.
او با بیان اینکه تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظام جهانی به رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند، افزود: این تحول اکنون در پیش چشمان ما در حال روی دادن است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه درخواست برای همکاری چندجانبهگرایانه در جهان هرگز تا این حد بالا نبوده است، تصریح کرد: این نخستین بحران عمده در چندین دهه بوده که آمریکا واکنش جهانی را رهبری نمیکند.
برخی تحلیل گران بر این باورند که پیامدهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ناشی از کرونا در نتیجه ناکارآمدی مدیریت کنونی نظام بینالملل و ساختارهای ایجاد شده توسط آن از جمله سازمان ملل متحد، بانک جهانی و صندوق بینالملل پول است.
رضا نوریان کارشناس روابط بین الملل در این باره به ایرنا گفت؛ اعتقاد ندارم که بنیان این ساختارها باید برچیده شود، اما لازم است سازوکارهای حفظ صلح و امنیت بینالمللی و ساختارهای اقتصادی برای توسعه اقتصادی کشورها و ایجاد عدالت اجتماعی در سطح بین الملل به طور جدی بازنگری شود.
او تصریح کرد: شیوع بیماری کرونا در جهان، جدا از منشاء دولتی یا غیردولتی و یا طبیعی و مصنوعی آن، بار دیگر ناکارآمدی مدیریت بین المللی را به اثبات رساند.
اینکارشناس خاطرنشان ساخت: البته این مدیریت و آمریکا بهعنوان طلایهدار آن، تلاش خواهند کرد با کمترین تغییرات عمده، همچنان تاثیرگذاری خود بر کسب و توزیع قدرت و مدیریت آن در سطح بین المللی را همچنان در دستان خود نگاه دارد.
نوریان با بیان این مطلب، نتیجه گرفت: تصویب بودجه هنگفت ۲ هزار میلیارد دلاری توسط کنگره آمریکا، علاوه بر هدف پرهیز از فروپاشی ساختارهای اقتصادی و اجتماعی جامعه فوق طبقاتی آن کشور، در راستای حفظ جایگاه برتر ایالات متحده در نظام بینالملل در سال های آتی نیز ارزیابی میشود.
به گفته او، بررسیهای تاریخی نشان میدهد نظم نوین بینالمللی در طول تاریخ، همواره از دل خرابههای جنگهای بزرگ و جهانی بیرون آمدهاند. از این رو چنانچه دامنه ویرانی ها و خسارت های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از شیوع جهانی بیماری کرونا، در سطح جنگ جهانی ارزیابی شود، میتوان انتظار داشت که متعاقبا نظم جدیدی در عرصههای مختلف در سطح نظام بینالملل ایجاد خواهد شد.
وی افزود: بدیهی است که در دوره پساکرونا، شاهد تغییراتی در سیاست های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی و حتی در شیوه زندگی و رفتارهای فردی مردم جوامع مختلف خواهیم بود اما گستردگی و بنیادین بودن این تغییرات، علاوه بر میزان خسارتها آسیب های وارده در نتیجه این بیماری، به تصمیم گیری ها، سیاست ها و اقدامات کشورها و سازمان های تاثیرگذار در نظام بین الملل ارتباط مستقیم خواهد داشت.
به هر روی آنچه بیشتر کارشناسان روی آن اتفاق نظر دارند این است که همهگیری کرونا به عنوان نقطه عطفی در فرآیند پایان نظم جهانی به رهبری آمریکا در قرن بیستم و ظهور آسیا در قرن بیست و یکم در تاریخ ثبت خواهد شد.
نظر شما