کرونا و رفتارهای خطرناک، حکایتی که همچنان باقی است

گچساران - ایرنا - بیش از پنج ماه از انتشار ویروس کرونا در کشور می گذرد اما ادامه رفتارهای خطرناک برخی از شهروندان حکایتی است که هنوز به قوت خود باقی است.

به گزارش ایرنا،هنوز چند روزی از انتشار ویروس کرونا به ایران نگذشته بود که پویش سهم من در مهار بحران کرونا در جای جای کشورمان راه اندازی شد و تعداد پرشماری از هموطنان با روش های مختلف از مشارکت در ضدعفونی معابر،تولید ماسک،رعایت دستورالعمل های اجتماعی تا کمک به افراد نیازمند سعی کردند تا گامی برای کاهش انتشار این ویروس بردارند.

اگرچه مشارکت مردم در استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تابستان به طور چشمگیری افزایش یافته است اما برخی سهل انگاری ها باعث نگرانی هموطنان مسئولیت پذیر شده است.

هرچند طولانی شدن دوران این بیماری بسیاری از شهروندان را خسته و شاکی کرده اما باید پذیرفت تا زمان کشف واکسن و درمان قطعی برای این ویروس مرگبار باید با آن زندگی مسالمت آمیز کرد.

باید دانست که کرونا تنها مختص به کشور ما نیست و این مهمان ناخوانده با سرک کشیدن در هر گوشه جهان تعداد زیادی از انسان ها را به کام مرگ برده و ساده انگاری برای مقابله به قیمت جان انسان های پرشماری در این کره خاکی شده است.

براساس آخرین اخبار وزارت بهداشت که در روز جمعه دهم مرداد منتشر شده است ۱۵ استان  کشور در وضعیت قرمز و ۱۱ استان  نیز در وضعیت هشدار بیماری کرونا قرار دارند که این آمار تلنگری برای ابتلای افراد سالمی است که تاکنون جدال با این بیماری سخت را تجربه نکرده اند. 

این آمار می افزاید: استان های تهران، مازندران، گلستان، فارس، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، لرستان و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند و استان های آذربایجان غربی، خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، همدان، کهگیلویه و بویر احمد، مرکزی، یزد، گیلان و قم هم در وضعیت هشدار قرار دارند.

بی احتیاطی در داروخانه ها

یک بانوی گچسارانی با اشاره به اینکه متصدی یکی از داروخانه های شهر دوگنبدان با دستکشی که کارت می زند ماسک در کیسه های نایلونی برای مشتریان قرار می دهد گفت: این اقدام با توجه به مراجعه افراد بیمار آسیب پذیر به داروخانه ها می تواند باعث افزایش آمار قربانیان این ویروس مرموز شود.

رویا احمدی اظهار داشت:برای تحقق مهار بحران کرونا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی ،چاره ای جز مشارکت همگانی وجود ندارد. 

وی افزود:کرونا همانند دیگر بیماری های غیر واگیر نیست و کوتاهی در جدال با انتشار آن مرگبار خواهد بود.

اسکناس های آلوده و تاکسی ها

یک مسافر حمل و نقل عمومی درون شهری شهر دوگنبدان گفت: با وجودی که همواره کارشناسان اسکناس های آلوده را از راه های انتشار ویروس کرونا می دانند اما پول در تاکسی های این شهر به صورت دستی رد  و بدل می شود.

مرتضی کشاورز افزود: استفاده از پول نقد به صورت اسکناس نه تنها برای مسافران بلکه برای رانندگان خطر آفرین است.

وی از مسئولان خواست تا زیرساخت های استفاده از کارتخوان در تاکسی های شهر دوگنبدان را فراهم کنند.

صف های طولانی

یکی از ساکنان شهر دوگنبدان با اشاره به گرمای شدید هوا و شرجی روزهای گذشته گفت: هر چند استفاده از ماسک از سوی بخش عمدهای جوانان تحسین برانگیز است اما هنوز صف های طولانی جلوی نانوایی ها یا شلوغی داخل برخی فروشگاه ها در گچساران نگران کننده است.

صادق امیری با یادآوری این نکته که استفاده از ماسک به تنهایی کافی نیست اظهار داشت: مقوله فاصله گذاری اجتماعی به عنوان یکی از اصول پیشگیری از انتشار بیماری کرونا تا حدودی مورد غفلت واقع شده است.

عیادت از بیماران

یک جوان بویراحمدی گفت: عیادت از بیماران یکی از رفتارهای خطرناک غیرضروری است که برخی از شهروندان هنوز انجام می دهند.

سعید علی نژاد با اشاره به اینکه بدن انسان های بیمار توان مقابله با ویروس  را ندارد و خطر جانی در صورت ابتلا به ویروس کرونا آنان را تهدید می کند از شهروندان خواست تا پایان مهار بیماری کرونا از عیادت بیماران خودداری کنند.

رهاسازی ماسک و  دستکش در مکان های عمومی

یکی از شهروندان ساکن شهر باشت با اشاره به اینکه این شهرستان بنا به اعلام مسئولان شبکه بهداشت و درمان این شهرستان وارد وضعیت نارنجی و خطرناک بیماری کرونا شده از رها شدن ماسک ها و دستکش در برخی کوچه ها و خیابان ها ابراز تاسف کرد.

فاطمه رضایی افزود: ماسک ها و دستکش های رها شده خود به انتشار ویروس کرونا کمک می کنند.

او همچنین پذیرش مسافران مناطق پرخطر ساکن استان های خوزستان و بوشهر را از دیگر آسیب های انتشار ویروس کرونا در باشت دانست.

اقدام های پیشگیرانه مسئولان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت : ستاد کرونای استان با تشکیل گشت های مشترک دستگاه های اجرایی متولی  بر نحوه روند رعایت دستورالعمل های بهداشتی در بازارها و مکان های عمومی نظارت می کند اما بخش عمده ای از کنترل ویروس کرونا نیازمند مشارکت شهروندان است.

پرویز یزدان پناه دانشگاه افزود: علوم پزشکی یاسوج در کنار اقدام های ملی برای آموزش های عمومی در صدا و سیمای استان و مصاحبه با رسانه های ارتباط جمعی و اطلاع رسانی  از طریق شبکه های مجازی ،تلاش های زیادی برای آگاهی بخشی عمومی در چگونگی انجام مراقبت های بهداشتی پیشگیری از ویروس کرونا انجام داده به طوری که تقریبا همه مردم نکات ریز و درشت را می دانند اما هنوز برخی از شهروندان رفتارهای غیرمسئولانه دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: هم اکنون ۸۸بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند که ۱۷ نفر آنان در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان هستند.

وی ابراز داشت:۷۵درصد از بیماران مبتلا به بیماری ویروس کرونا در استان بهبود یافته اند.

یزدان پناه  با اشاره به اینکه ۱۰درصد از بیماران کرونایی کهگیلویه و بویراحمد هیچ نوع بیماری زمینه ای نداشته اند از شهروندان خواست در انجام فاصله گذاری اجتماعی،استفاده از ماسک، شست و شوی دایم دست ها،پرهیز از شرکت در تجمعات و خودداری از سفرهای غیرضروری جدیت بیشتری داشته باشند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه افزایش استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باعث شده تا ابتلا به این ویروس شیب کمتری در استان داشته باشد گفت: هنوز هم شهروندانی هستند که با بی اعتنایی به خطرات بیماری ویروس کرونا زمینه تاخت و تاز این بیماری را فراهم می کنند.
حسین کلانتری افزود: بررسی ها نشان می دهد که در برخی از مکان های عمومی مانند پایانه‌های درون شهری و مراکز اقامتی مراقبت های بهداشتی به طور کامل رعایت نشده که اخطارهای لازم به متولیان داده شده است.

وی بیان کرد: برپایی هر نوع نمایشگاه منوط به مصوبه ستاد کرونا در استان است.
کلانتری همچنین به در حال انجام بودن محدودیت‌های ترافیکی اشاره کرد و افزود: این طرح تا پایان عید غدیر ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha