بهرام بهروش روز جمعه در آیین تجلیل از خبرنگاران ورزشی استان کرمانشاه که در روستای «شبانکاره» شهرستان روانسر برگزار شد، افزود: بعد از کرونا بیشترین فعالیت هیات در زمینه ورزش زوران و برنامهریزی برای معرفی بهتر و شایستهتر این سنت دیرینه کرمانشاهیان بود.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان یونسکو برای ثبت جهانی یک ورزش نهایت دقت را به خرج میدهند، افزود: باید بتوانیم شاخصههای اصلی مدنظر یونسکو را محقق و ورزش زوران را با تمام جزییات آن برای آنها تشریح کنیم.
رییس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی استان کرمانشاه ایجاد گود زوران را مهمترین پیشنیاز برای ثبت جهانی زوران عنوان کرد و اظهار داشت: هر گود زوران زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع و اعتباری حدود هفت میلیارد تومان نیاز دارد.
وی ریشه ورزش زوران و کشتی را یکی دانست و گفت: اما فنون استفاده شده در زوران برعکس کشتی سنتی است و بنا داریم شاکله سنتی این ورزش را حفظ کنیم و در نوع پوشش فعالان این ورزش هم در حال طراحی لباس های مخصوص برای زوران هستیم
بهروش اظهار امیدواری کرد با توجه به استقبال مردم از این ورزش و برای ایجاد بسترهای لازم برای ثبت جهانی آن، مسوولان استانی و نمایندگان مجلس برای جذب اعتبارات لازم در این حوزه نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
تاکنون ۱۱۰ بازی بومی محلی در استان کرمانشاه شناسایی شده است و در ورزش زوران هم در مجموع ۷۴ مربی و داور آموزشهای لازم را دیدهاند.