علی پورعسگر روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عصر و شب گذشته بعد از ارسال گزارشهای مردمی به یگان حفاظت منابع طبیعی، پنج گروه از ماموران این واحد به محل ذخیرهگاه اعزام شدند.
به گفته وی، تعدادی از عشایر مستقر در محل نیز به یاری ماموران و کارکنان یگان منابع طبیعی آمدند و بعد از حدود سه ساعت تلاش بیوقفه موفق به مهار حریق شدند.
رییس اداره منابع طبیعی سمیرم با بیان اینکه آتش به علت وزش باد پیشروی میکرد، ادامه داد: حدود ۴۵ هزار و ۳۰۰ متر مربع از ذخیرهگاه جنگلی دچار حریق شد.
پورعسگر تصریح کرد: بارشهای فروردین و اردیبهشت ابتدای امسال باعث رویش خوب پوشش گیاهی در مراتع مختلف سمیرم شده و هر از گاه بویژه با افزایش دمای هوا شاهد رخداد آتش سوزی هستیم.
وی علت آتش گرفتن ذخیرهگاه داغباشی را نامعلوم اعلام کرد و گفت: تحقیقات در مورد عامل یا عوامل آتش گرفتن این محل بکر ادامه دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون چندین فقره آتشسوزی در مراتع هر چهار بخش شهرستان داده است، افزود: عمده دلیل وقوع این حادثهها بیاحتیاطی گردشگران، مرتعداران و دامداران محلی است.
وی از مردم و عشایر خواست با مشاهده آتش در مراتع و عرصههای طبیعی با سامانه ۱۵۰۴ فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی تماس بگیرند.
نیمی از مراتع داغباشی سال ۹۳ در آتش سوخت و عمده خسارت در این ذخیرهگاه به درختان مثمر بنه و علف های زیر درختان وارد شده بود.
سال گذشته نیز۱۶ فقره در قالب ۸۶ هکتار از مراتع سمیرم دچار حریق شده بود.
حدود ۲ میلیون هکتار از اراضی مرتعی استان، مستعد آتشسوزی است که بیشتر آن در شهرستانهای غربی و جنوبی قرار دارد و ۹۵ درصد از عوامل آتش سوزی در مراتع، انسانی و ناشی از غفلت گردشگران، ساکنان و دامداران است.
منطقه حفاظت شده دنا از مهمترین ذخیرهگاههای زیست کره جهان ظرفیتی مهم برای حفظ بیش از ۳۲۰ گونه جانوری در جنوب این شهرستان واقع شده که هر چند مدیریت اداری و زیست محیطی آن با استان کهگیلویه و بویراحمد است، اما بخش وسیعی از آن در محدوده استان اصفهان و شهرستان سمیرم قرار گرفته است.
سمیرم نیز به عنوان اولین ذخیرهگاه اُرس در کشور در جوار زاگرس مرکزی و دنا و همچنین ۲ ذخیره گاه جنگلی داغباشی و تنگخشک با افزون بر ۵۲۷ هزار هکتار مساحت جغرافیایی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی، مرتعی و جنگلی و ۸۱ هزار هکتار رویشگاه جنگلی بعنوان حوزه الگویی سازمان جنگلهای کشور در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.
نظر شما