مجری طرح مرمت و احیای «حمام نو» شاهرود یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه نخستین موزه وقف خصوصی کشور در این حمام راه اندازی می شود، ابراز کرد: همچنین برای نخستین بار در شاهرود طرح مرمت و احیای یک بنای تاریخی با همکاری شهرداری، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اداره اوقاف و امور خیریه اجرا می شود.
عبدالحسین برنجی اضافه کرد: پس از خانه یغمایی ها که اکنون محل استقرار اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شاهرود است، حمام نو نخستین بنای تاریخی این شهر است که به طور کامل احیا و مرمت می شود.
وی یادآور شد: پس از مرمت بنا و آغاز به کار موزه وقف، موزه آب شاهرود به این مکان منتقل و یک نمایشگاه قرآنی هم در کنار آن ها ایجاد می شود.
برنجی با بیان اینکه این طرح به صورت مشارکتی با میراث فرهنگی و در سه گام اجرا می شود، افزود: آورده بخش خصوصی در حال حاضر ۱۰ میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه این مجموعه حدود ۹۰۰ متر مربع زیربنا دارد، افزود: تاکنون گمانه زنی تاریخی، پیدا کردن مسیرهای ورودی و خروجی که پیش از این از بین رفته بود و حذف الحاقات و بناهای غیر تاریخی انجام شده است و پس از آن کار استحکام بخشی و مرمت کلی آغاز می شود.
مجری این طرح با بیان اینکه پیشینه این بنا به پایان دوره صفویه و ابتدای قاجاریه باز می گردد، اظهار داشت: این حمام از آن زمان تاکنون مورد استفاده مردم شاهرود بود و حدود ۲۵ سال بی استفاده رها شده بود.
برنجی افزود: مالک این بنا مرحوم ملا علی خویی بود که مرحوم یوسفی دماوندی آن را خریداری و در سال ۱۳۰۱ هجری قمری برای مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و شب های قدر وقف کرده است و اکنون نیز نوه متولی اصلی موقوفه تصمیم به احیای این بنا و تبدیل آن به مکانی فرهنگی برای استفاده مردم شاهرود گرفته است.
شهرستان شاهرود در زمینههای مختلف گردشگری از جمله گردشگری عرفانی و طبیعی از قابلیتهای ویژه ای برخوردار است. این شهرستان بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی در فهرست میراث ملی کشور دارد که از این تعداد، ۶۴ اثر مربوط به بناها و محوطه های تاریخی، ۷۳ تپه تاریخی و ۱۳ اثر معنوی است.
شهرستان شاهرود بیش از ۲۲۰ هزار نفر جمعیت و ۵۳ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
نظر شما