افزایش شمار مبتلایان غیربومی به کرونا در مشهد هشدار دهنده است

مشهد- ایرنا- دبیر کارگروه اطلاع‌رسانی قرارگاه مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شمار مبتلایان و فوت ناشی از بیماری کووید ۱۹ بین افراد غیربومی بستری در بیمارستانهای کلانشهر مشهد رو به افزایش است لذا از عموم هموطنان استدعا می‌شود بطور موکد و جدی از سفر به مشهد پرهیز کنند.

دکتر حمیدرضا رحیمی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: مشهد در وضعیت قرمز شیوع ویروس همه‌گیر کرونا قرار دارد، بنابراین ه هیچوجه مقصد مناسبی برای سفر نیست. 
وی ادامه داد: هم‌اینک دست‌کم ۲۰ درصد بیماران بستری در بیمارستانهای ویژه کرونا را در مشهد افراد غیربومی ساکن دیگر استانها و شهرستانهای کشور تشکیل می‌دهند که در این شرایط شوربختانه مصلحت سلامتی خود را ندیده گرفته و به مشهد سفر کرده‌اند.

مسوول اطلاع‌رسانی پیرامون کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد این دسته از بیماران را مبتلا به ویروس کرونا پیش از ورود به مشهد یا ابتلای به آن هنگام حضور در این شهر ذکر و بیان کرد: برخی از مبتلایان غیربومی به ویروس کرونا، در مشهد جان خود را از دست می‌دهند لذا پیکر آنها با تدابیر خاص و آمبولانسهای ویژه به زادگاهشان در خارج از مشهد و خراسان رضوی منتقل می‌شود. 
وی بر لزوم حیاتی رعایت کامل و دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری فیزیکی در اجتماع، زدن ماسک به صورت و اجتناب از سفرهای غیرضروری" برای مهار و پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ تاکید و بیان کرد: همه دست‌اندرکاران امور بهداشتی درمانی و خادمان سلامت بطور شبانه‌روزی در حال فعالیت هستند. 

دکتر رحیمی گفت: با این وجود، شرط موفقیت خادمان سلامت در جبهه مبارزه با ویروس مرگبار کرونا همکاری و همراهی مستمر مردم در رعایت توصیه‌های بهداشتی است. 

بکارگیری همه بیمارستانها 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا از بهره‌گیری گنجایش بیمارستانهای غیردانشگاهی و خصوصی به منظور بستری و ارائه خدمات‌ درمانی به بیماران مبتلا به ویروس کرونایی در کلانشهر مشهد خبر داد.
دکتر شاپور بدیعی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته و پیش‌بینیهای لازم هم‌اینک استفاده از گنجایش و امکانات بیمارستانهای خارج از مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز برای ارائه خدمات درمانی به بیماران کرونایی در فصلهای پاییز و زمستان پیش‌رو در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بیمارستانهای زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی در مشهد شامل فارابی و ۱۷ شهریور بخشی از تختها و امکانات درمانی خود را خود را به همین امر اختصاص داده‌اند.  
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین در هماهنگی نیروهای مسلح بیمارستانهای ثامن‌الائمه و امام حسین در مشهد به پذیرش و بستری کادر و سربازان مبتلا به کووید ۱۹ اختصاص یافته‌اند و در بخشهای بستری و مراقبتهای ویژه این مراکز درمانی نظامی به بیماران خدمات‌رسانی می‌شود. 
وی افزود: بر اساس مصوبه قرارگاه ملی مقابله با ویروس کرونا همچنین از گنجایش و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی استفاده خواهد شد. این امر در مرحله رایزنی، انتخاب مرکز درمانی و برنامه‌ریزی برای آموزش پرسنل قرار دارد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد، ۱۳ شهرستان دیگر را در استان خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی خود دارد. پنج میلیون نفر از جمعیت استان ۶.۵ میلیون نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

بقیه جمعیت استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی گناباد، سبزوار، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام خدمات‌رسانی می‌شوند. 

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ٣٠٩ هزار و ۴٣٧ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ١٧ هزار و ١٩٠ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ٢۶٨ هزار و ١٠٢ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۸ میلیون و ۸۴ هزار و ۴۵۲ نفر را بیمار کرده و جان ۶۸۹ هزار و ۹۱۰ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۱۱ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۵۶۳ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با چهار میلیون و ۷۶۷ هزار و ۴۴۱ بیمار کووید ۱۹ و ۱۵۷ هزار و ۹۳۵ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای برزیل، هند و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند. 

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا هم‌اینک جایگاه دهم را در میان کشورهای جهان دارد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha