عنایتالله رحیمی، یکشنبه در نشست مشارکت های مردمی و کمکهای مومنانه که با حضور دستگاههای ذیربط، خیران و تشکلهای مردم نهاد برگزار شد، اظهار داشت: کسانی که خود را شیعه امام علی(ع) میدانند به عنوان پیروان آن حضرت باید به سیره ایشان که مصداق بارز آن، انفاق و نوع دوستی است اقتدا کنند و در این مسیر گام بردارند.
وی، با بیان این که برای حفظ جان همنوعان باید از مال و اموال گذشت، افزود: این مقوله هم تکلیف دینی و هم از آموزههای فرهنگی ما محسوب میشود، زیرا همواره ایرانیان به عنوان افراد نوع دوست که در تنگناها به کمک هم میآیند، شناخته میشوند.
رحیمی، با اشاره به این که نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اقدامات خوبی را در مرحله اول کمکهای مومنانه انجام دادهاند، گفت: باید در ادامه کار، همه قرارگاهها، برنامههای خود را به صورت مدون ارائه دهند و مانند ید واحد عمل کنند.
استاندارفارس ادامه داد: نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه شیراز به عنوان نماینده روحانی عالیترین مقام مذهبی و رسمی کشور در فارس، رهنمودها و ارشادهای لازم را ارایه خواهند داد و همه دستاندرکاران رزمایش مواسات، همدلی و کمکهای مومنانه از این راهنماییها بهره لازم را خواهند برد.
رحیمی افزود: در مرحله اول کمکهای مومنانه وظیفه اجرایی، بیشتر بر عهده سپاه و بسیبج قرار گرفت و این نهادها جمعآوری، سازماندهی و رساندن کمکها به دست نیازمندان را بر عهده داشتند و انتظار میرود با استفاده از شناخت خوبی که ایجاد شده است، برای رساندن کمکها به صورت هدفمند به دست نیازمندان از این تجربه و شناخت بهرهگیری شود.
استاندار فارس، با اشاره به آسیبهای وارده به کادر درمانی در جریان شیوع کرونا، خواستار توجه به ایشان در کمکهای مومنانه شد و بیان داشت: دولت با وجود تنگناهای فراوان مالی، تلاش کرد به اقشار آسیب دیده از کرونا کمکهایی را ارائه دهد که پرداخت بیمه بیکاری، ترمیم حقوق و ارائه تسهیلات برای مشاغل آسیب دیده از جمله این کمکهاست.
وی، همچنین خواستار تشویق کارکنان دولت، صنایع بزرگ و معادن برای ارائه کمکهای مالی به آسیب دیدگان از کرونا شد و گفت: علیرغم این که کارکنان دولت و صنایع هم از شیوع کرونا دچار مشکلاتی شدهاند اما باید آنها را تشویق کنیم که در کمک به نیازمندان مشارکت داشته باشند.
استاندارفارس، با بیان این که ائمه جمعه و جماعات در مرحله اول کمکهای مومنانه مشارکت خیلی خوبی داشتند و در شناسایی نیازمندان، جمعآوری کمکها و سایر پشتیبانیها همراهی کردند، افزود: انتظار میرود روحانیون در مرحله دوم کمکهای مومنانه نیز ورود جدی داشته باشند زیرا هرچه بتوانیم در خود محلات و مناطق نیازهای آسیب دیدگان را پوشش دهیم اثرگذارتر است.
رحیمی اضافه کرد: اولویت اول نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی باید کمک رسانی به جامعه هدف زیر پوشش خودشان باشد و در مرحله بعد سایر افرادی که تحت پوشش نیستند را مورد توجه قرار دهند.
وی، با اشاره به مناسبتهای مذهبی در روزهای جاری، خواستار سازماندهی نذورات و کمکها در قالب کمکهای مومنانه و عرضه آنها به نیازمندان شد و گفت: همچنین باید از ظرفیت موکبها بهره بگیریم زیرا قبلا در مراسم اربعین این موکبها کمکهای بسیار خوبی داشتند و با ارائه این کمکها در قالب کمکهای مومنانه نیز میتوانند موثر باشند.
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که فرمانداران و بخشداران نیز باید نشست هماهنگی با دستگاههای حمایتی و سازمانهای مردم نهاد برگزار کنند، اظهار داشت: شهرداریها در زمینه رسیدگی به نیازمندان، نظافت و ضدعفونی کردن شهر در ایام شیوع کرونا تلاش زیادی کردند و باید سعی کنند نیازمندان مرتبط با ادارههای زیر مجموعه خود را نیز مورد توجه جدی قرار دهند.
استاندارفارس همچنین با تاکید بر این که فعالیتهای جمعی و تجمعات در مراکز قرمز و نارنجی ممنوع است و صرفا در مراکز عادی امکان برگزاری مراسمها وجود دارد، گفت: هرگونه مراسم و تجمعی باید با رعایت دقیق دستورالعملها برگزار شود و در مناطق قرمز دستورالعملها باید تشدید شود.
رحیمی، با اشاره به این که دستگاههای اجرایی علاوه بر الزام کارمندان به استفاده از ماسک، باید از ارائه خدمات به ارباب رجوع در صورت عدم استفاده از ماسک خودداری کنند، بیان کرد: استفاده از الزامات بهداشتی قبلا به بازار ابلاغ شده و همچنان نیز باید مورد تاکید باشد و با توجه به عدم رعایت الزامات بهداشتی در برخی از جایگاههای سوختگیری، باید این موضوع مورد تاکید ویژه قرار گیرد.
وی ادامه داد:» برگزاری آزمون سراسری برابر دستورات ستاد ملی کرونا با تشدید رعایت دستورالعملها برگزار میشود و استان فارس در این زمینه عملکرد مطلوبی داشته است.
طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی باید با رعایت ملاحظات اجرایی شود
استاندارفارس، همچنین یکشنبه در نشست هیات امنای دانشگاه شیراز که به صورت ویدیو کنفرانس با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، گفت: برای گسترش فیزیکی آموزش عالی باید تدابیر لازم صورت گیرد و طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی باید به شکل معقول و منطقی با رعایت همه زوایای سیاسی، اجتماعی و سایر ملاحظات اجرایی شود.
عنایتالله رحیمی اظهار داشت: یکی از افتخارات ما، دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی این شهر است و دانش آموختگان این دانشگاهها در هر مسوولیتی که هستند همواره گوشه چشمی هم به فارس و شیراز دارند که این امر بیانگر مولد بودن این دانشگاههاست.
وی، با بیان این که انتظار داریم دانشجویان با بهرهگیری از بهترین امکانات، بهترین استادان و روشها آموزشی در دانشگاه تحصیل و رشد کنند، افزود: باید از همه توان، اختیارات و امکانات خود استفاده کنیم و با رعایت احترام و تکریم، خدمت مناسبی به دانشجویان عرضه کنیم، زیرا حدود ۸۰ درصد از شخصیت آنان در دانشگاه شکل میگیرد و فرهیختگی و قانونمداری لازم در وجود آنها نهادینه میشود و این تولیدی است که دانشگاه دارد.
نظر شما