تولید روزانه پسماند شهری در کردستان حدود ۱۰ درصد افزایش یافت

سنندج - ایرنا - معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: تولید روزانه پسماند شهری در این استان بعد از شیوع کرونا به یک هزار و ۲۳۰ تُن به عبارتی حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.

 اقبال حمیدی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه میزان پسماند شهری و بیمارستانی بعد از شیوع کرونا در استان افزایش چشمگیری پیدا کرده است، اظهار داشت: میزان تولید روزانه پسماند شهری در استان از یک هزار و ۷۴ تُن به یک هزار و ۲۳۰ تُن رسیده است.

وی با اشاره به اینکه میزان تولید سالانه پسماند بیمارستانی در استان تا قبل از شیوع کرونا یک هزار و ۵۲ تُن بوده است، اضافه کرد: در حالیکه براساس آمار ۶ ماه اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی و معاونت درمان تامین اجتماعی کردستان، تولید پسماند در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تابعه یک هزار و ۱۶۰ تُن بوده است.

معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه ۱۷ بیمارستان و مرکز درمانی در استان مجهز به دستگاه بی‌خطرسازی زباله‌ هستند، افزود: کارشناسان محیط زیست و آزمایشگاه معتمد بر روند بی خطرسازی زباله در بیمارستان‌ها نظارت دارند و از این لحاظ جای هیچ گونه نگرانی نیست.

حمیدی یادآور شد: از زمان شیوع کرونا تاکنون مصرف کیسه‌های پلاستیکی، ماسک، دستکش و استفاده از غذاهای بیرون‌بر در سطح استان افزایش یافته و همین موجب رشد میزان پسماند خانگی نیز شده است.

وی با اشاره به اینکه افزایش پسماند خانگی موجب افزایش تعداد زباله گردهاست، تاکید کرد: زباله گردها تهدیدی علیه بهداشت و سلامت عمومی هستند و ارتباط مستقیمی هم با انتشار ویروس کرونا در جامعه دارند بطوریکه سطل‌های زباله در برخی محلات روزانه بیش از ۱۵ مرتبه توسط زباله گردها زیر و رو می‌شود.

معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه با تفکیک از مبدا زباله بحث زباله گردی هم جمع می‌شود، گفت: برای تفکیک از مبدا زباله می‌توان از ظرفیت زباله گردهای کنونی استفاده و آنها را در این حوزه ساماندهی کرد.

وی یادآور شد: وقتی در سطل‌های زباله پلاستیک،  کارتون،  کاغذ و دیگر اشیا و ضایعاتی که این روزها قیمت‌شان افزایش یافته وجود نداشته باشد دیگر زباله گرد به آنها مراجعه نمی‌کند.

معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: تا این باور ایجاد نشود که اولویت کار شهرداری‌ها آسفالت و زیباسازی شهرها نیست بلکه بحث سلامت مردم و موارد مربوط به زباله بیشتر در اولویت است، تغییری در این وضعیت ایجاد نمی‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha